Plzeň – Mladá Boleslav 3:2 (2:1 po s.n.) | Kladno – Olomouc 3:4 (po pr.) | Liberec – Zlín 2:1 (kon.)
Pardubice – Vítkovice 2:4 (kon.) | Kometa Brno – K. Vary 9:1 (kon.) | Sparta – Litvínov 8:4 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
8:4 (1:1, 3:1, 4:2)
HC VERVA Litvínov
Pondělí 30.12.2019, 18:30 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě již všechno. Domácí mužstvo nyní nastupuje na svou tradiční děkovačku. Zároveň Vám chci popřát šťastný vstup do nového roku, hodně zdraví a štěstí. U dalšího přenosu, už v roce 2020, se budu těšit. Na počtenou! (21:23:55)
     
    Utkání je za námi! Byla to pěkná podívaná, ze které vítězně vzešli domácí sparťané. Za Spartu se ve třetí třetině prosadili Jiří Smejkal, Tomáš Pšenička, Lukáš Pech a naposledy Michal Řepík. Litvínovští skórovali zásluhou Jakuba Petružálka a Františka Lukeše. To je konečný sumář tohoto utkání! Sparťané tedy berou tři body, Litvínovští odjíždí domů bez bodů.
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Litvínovskou snahu v obranném pásmu zneškodnil svým dobrým zákrokem hokejkou obránce Polášek, který vyváží kotouč do bezpečné vzdálenosti.
     
    59:19
    Zápas se v klidu dohrává, je jasné, že sparťané zvítězí. Pech zkusil vymyslet přihrávku z pravé strany na modrou čáru, tam nikdo z jeho spoluhráčů nebyl.
    58:30 Michal ŘEPÍK - 8:4
     
    58:30
    Sparta právě vstřelila branku!
    A domácí ještě nemají dost! Po velkém závaru před brankářem Davidem Honzíkem se puk dostal k MICHALU ŘEPÍKOVI, který ho bez větších obtíží poslal do litvínovské branky! Dnes tu máme gólové hody. Asistence: Jiří Smejkal, Adam Polášek.
     
    57:59
    A sparťané dohrají zápas v početní výhodě. Jakub Petružálek (LIT) dostává od rozhodčích dvě minuty za krosček a posedí si dvě minuty na trestné.
    57:53 Lukáš PECH - 7:4
     
    57:53
    Sparta právě vstřelila branku!
    Ten, kdo dneska přišel do vysočanské arény, rozhodně nelituje! Sparťané nyní zapisují už sedmý gól. Dvořák dostal puk svou přihrávkou na LUKÁŠE PECHA, který bekhendovou střelou překonává Davida Honzíka. Pro sparťanského tahouna je to rovný stý gól v dresu Sparty! Asistence: Robert Říčka, Tomáš Dvořák.
     
    57:09
    Hostům se čas pomalu krátí. Smejkal předvedl své ofenzivní tažení na branku po levém křídle, Honzíkovu klec obtočil, své spoluhráče ale nenašel.
     
    56:33
    Blain si teď počkal na vhodný okamžik a načasoval přihrávku na své spoluhráče do útočného pásma. U branky se snažil dorážet Sukeĺ, ale marně.
     
    55:42
    Pech nevyhrál buly v obranném pásmu a hosté z toho mohli těžit. Jánošík si křikl na modré o puk, ten také dostal a okamžitě pálil. Machovský nemusel zasahovat.
    54:56 František LUKEŠ - 6:4
     
    54:56
    Litvínov právě vstřelil branku!
    A Litvínovští ještě žijí! Po Hanzlově přihrávce se puk dostal mezi kruhy na Petružálka, který se neunáhlil a poslal ho na levou stranu FRANTIŠKU LUKEŠOVI a ten již neměl problém zasunout puk do branky! Asistence: Jakub Petružálek, Martin Hanzl.
     
    54:39
    Jánošík poodstoupil na modré čáře, na kruhu byl připraven střílet Petružálek, ale sparťanská čtveřice zatím odolává a nepouští soupeře k brance.
     
    54:09
    Litvínovští znovu odvolávají brankáře! Hübl mezitím střílel z pravého kruhu pro vhazování, Machovský si vyjel a střelu bez problémů zastavil lapačkou.
     
    53:46
    Tomášek vyhrál vhazování před Machovským a vyhodit mohl přes celé hřiště útočník Forman. Sparťané začínají své oslabení nejlépe, jak mohou.
     
    53:39
    Litvínov bude za chvíli mít k dispozici další přesilovou hru. Adam Polášek (SPA) dostává od sudího dvě trestné minuty za sekání. Domácí se musí bránit.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 15. Košťálek (V. Růžička, Blain), 29. Řepík (Tomášek, Smejkal), 30. Pech (Košťálek, Říčka), 40. Polášek (Tomášek), 50. Smejkal (Polášek, Tomášek), 51. Pšenička (Dvořáček, Piskáček), 58. Pech (Říčka, Tomáš Dvořák), 59. Řepík (Smejkal, Polášek) – 20. J. Říha (Baránek, Petružálek), 23. Kašpar (Jarůšek), 52. Petružálek (Jánošík, Válek), 55. F. Lukeš (Petružálek, M. Hanzl)


    HC Sparta Praha: Machovský (J. Sedláček) – Košťálek, Tomáš Dvořák, Polášek, M. Jandus, Piskáček, Blain, Poizl – Smejkal, Tomášek, Řepík – Sukeľ, V. Růžička, Rousek – Dvořáček, Pech, Forman – Vitouch, Pšenička, Říčka.
    HC VERVA Litvínov: Honzík (Janus) – Ščotka, Jánošík, T. Pavelka, Kudla, Baránek, J. Říha, Kubát – F. Lukeš, V. Hübl, Petružálek – Jarůšek, M. Hanzl, Mahbod – Hedberg, Gerhát, Kašpar – Trávníček, Válek, Jurčík.

    Rozhodčí: Lacina, Pražák – Brejcha, Hynek

    Diváci: 12 351
    thejrc.org