Jihlava – Česko 2:5 (kon.) | Ústí n/L – Drážďany 4:5 (kon.) | Sokolov – Litoměřice 4:2 (kon.)
Cracovia – Havířov 4:2 (kon.) | Zug – Vítkovice 3:2 (kon.) | Chomutov – Novosibirsk 2:5 (kon.)
Liberec – KooKoo 3:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Litvínov 4:3 (kon.) | Prostějov – Třebíč 5:0 (kon.)
Frýdek-M. – Třinec 1:4 (kon.) | Benátky n/J – Füchse 3:4 (po pr.) | HC Slovan – K. Vary 2:3 (kon.)
Kometa Brno – Olomouc 2:0 (kon.) | Havlíčkův Brod – Tábor 2:3 (2:1 po s.n.) | Šumperk – Martin 5:3 (kon.)
Bílina – Mostečtí Lvi 3:7 (kon.) | Žďár n/S – Kolín 4:3 (po pr.) | Bratislava Capitals – Skalica 5:0 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
2:5 (1:2, 1:1, 0:2)
HC Sibir Novosibirsk
Čtvrtek 15.08.2019, 17:30 • ROCKNET ARÉNA • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Za potlesku diváku skončilo další přátelské utkání hokejového Chomutova. Účastník KHL potvrdil papírové předpoklady, když Piráty zdolal. Ovšem Severočeši se za svůj výkon nemusí stydět, protože ruského soupeře hodně potrápili. Svěřence Martina Štrby dnes neposlouchali početní výhody, a tak prohráli o tři góly. (19:51:29)
     
    Konec zápasu.
     
    59:24
    Hosté se dostali ještě do jedné slibné šance, ovšem Nikita Korotkov puk na hranici brankoviště netrefil. Zmatky ještě chvíli trvaly, protože se Dominik Pavlát nemohl domluvit se spoluhráčem na tom, kdo kotouč odklidí.
     
    58:43
    Sibir právě vstřelil branku!
    Je dobojováno! Filip Suchý nezvládl přihrávku na spoluhráče se našel jen VIKTORA KOMAROVA, který přes obránce zamířil do opuštěné branky. Bez asistence.
     
    57:49
    Od modré čáry se napřáhl Lukáš Blaha, jehož pokus brankáři vypadl. K dorážce se ještě dostal Jakub Chrpa, kterého lapačkou vychytal Alexej Krasikov.
     
    57:14
    Z pravého kruhu přihrával před branku Stanislav Vrhel, jenž viděl najetého Patra Stloukala. Ten nastavil jen hokejku, ale puk zamířil do Alexeje Krasikova.
     
    56:40
    Viktor Lang od modré trefil Petra Stloukala, který si kotouč vzal a vystřelil na zadní tyč. Jeho pokus jen těsně minul branku, Sibir měl nyní velké štěstí.
     
    56:33
    Martin Štrba svolal všechny hráče ke střídačce, aby jim předal nové pokyny. Chomutovští si tedy před početní výhodou vzali oddechový čas. Navíc Dominik Pavlát zůstává na střídačce!
     
    56:33
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Ilja Pastuchov – 2 min., hrubost).
     
    56:16
    Další velkou šanci spálil Dušan Žovinec, který zajel do pásma a vystřelil zprava. Jeho pokus mířil pod hodní tyč, jenže ruský brankář vyrazil černou gumu ramenem.
     
    55:18
    Z vrcholu pravého kruhu vystřelil Petr Stloukal, který mířil do protipohybu brankáře. Ovšem Krasikov se rukou stihl vrátit a puk vyrazil ke spoluhráči.
     
    54:26
    Filip Suchý prohrál souboj u pravého mantinelu, a tak se soupeři znovu podařilo vyhodit. Navíc Sibir stihl vystřídat unavené hráče.
     
    54:02
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Nikita Korotkov – 2 min., faul loktem).
     
    53:40
    Zpoza branky dostal přihrávku Jan Rudovský, jenž si položil brankáře, ale poté jej nepřehodil. Akce trvala dál a stejný chomutovský hráč získal puk na ose hrací plochy, odkud orazítkoval břevno.
     
    53:00
    Chomutovští se nemohou usadit v útočné třetině, naopak na druhou stranu spěchá Novosibirsk, jenž šetří cenné vteřiny.
     
    51:42
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Nikita Korotkov – 2 min., vysoká hůl).
     
    51:06
    Sibir právě vstřelil branku!
    Ruské mužstvo využívá přesilovou hru, když se prosadil navrátilec z trestné lavice. Nikita Šaškov z rohu kluziště přihrál před branku, kde se na hranici brankoviště nacházel osamocený JEVGENIJ ČESALIN, jenž propálil Pavláta. Asistence: Nikita Šaškov.
     
    50:35
    Štírek Jan Svoboda se procpal před branku, kde byl zastaven. Poté si stejný hráč ještě vybruslil zpoza branky, ale na první tyči gólmana nenachytal.
     
    49:31
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Tomáš Pitule – 2 min., hákování).

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 16. Suchý (Žovinec, T. Koblížek), 21. Chrpa (J. Svoboda) – 2. Romancev (Česalin), 11. Romancev (Česalin, Šarov), 21. Kazakov (Jakovlev, Alexejev), 52. Česalin (Šaškov), 59. Komarov


    Piráti Chomutov: Pavlát (Běhula) – Žovinec, Rýgl (A), Blaha, Lang, Tejnor, Štochl, Zeman, Havel – Stloukal, Pitule, Rudovský – Chrpa (C), Vrhel, J. Svoboda – Hrala, Suchý, T. Koblížek – Tupý, Koláček, M. Svoboda.
    HC Sibir Novosibirsk: Krasikov (Nefederov) – Lofquist, Alaxejev, Timašov, Morozov, Naumov, Chabarov, Pastuchov, Jermakov – Jakovlev, Sajustov, Kazakov – Česalin, Romancev, Šarov – Michajlov, Komarov, Šaškov – Zyrjanov, Loktěv, Korotkov.

    Rozhodčí: Petružálek, Zubzanda – Tichý, Gerát

    Diváci: 865
    thejrc.org