Litoměřice – Sokolov 5:3 (kon.) | Třebíč – Frýdek-M. 4:1 (kon.) | Benátky n/J – Chomutov 0:4 (kon.)
Jihlava – Motor ČB 2:3 (kon.) | Prostějov – Havířov 1:4 (kon.) | Kadaň – Vsetín 2:7 (kon.)
Ústí n/L – Poruba 2011 2:4 (kon.) | Slavia – Přerov 3:0 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
2:3 (0:1, 0:0, 2:2)
Banes Motor České Budějovice
Pondělí 23.09.2019, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance liga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to dnes skutečně vše. Věřím, že jste se u textového přenosu dobře bavili. Přeji vám klidný pracovní týden a opět někdy příště se budu z Jihlavy těšit napočtenou! (20:18:38)
     
    Dnešní utkání sledovalo 2 106 diváků.
     
    Ve finále je to pro Jihlavu hořký konec zápasu. Diváci, kteří dnes na HZS dorazili, mohli vidět kvalitní zápas. Motor si ve třetí třetině vypracoval díky povedenému vstupu během šesti minut třígólový náskok a v ten moment to vypadalo na jasný tříbodový zisk pro hosty, se kterými dorazila výborná skupina fanoušků. Dukla se nicméně s tímto stavem nehodlala sméřit a během 91 sekund snížila na rozdíl jedné branky. Nejprve v přesilovce udeřil svým důrazem Tomáš Jiránek, o chvíli později zakončil zcela rutinérsky svůj únik Adam Zeman. Co by se stalo, kdyby Jiří Fronk v brejku proměnil svoji střelu, nebo by Anděl netrefil tyčku za stavu 2:3, to už si můžeme jenom domýšlet. Tak či tak, Dukla dneska odchází bez bodů, zatímco Motor si z tohoto šlágru odváží rovnou tři.

    Střely na branku: 34 – 37
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Buly navíc ve středním pásmu vyhrál Motor a Jihlava se dnes zisku bodů nedočká.
     
    59:47
    Nepřesná přihrávka podél prken na Holého a Jihlava se sama dostala z útočného pásma. Navíc její snažení při návratu hatí ofsajd a 4,2 sekundy před koncem je to vhazování ve středním pásmu.
     
    59:02
    Holý naznačil tvrdou střelu, ale jenom posunul na Pekra u levé tyče, který ještě hledal Zemana. Jenže Zeman nedokázal puk dostat do branky! Jihlava je v neskutečném náporu a Klouček se válí v brance, ale gól to prostě není!
     
    58:29
    Zeman podél prken nahrával na Pekra, který stál na protější straně, kotouč tam ale nedošel.
     
    58:22
    Chaloupek na střídačce a Dukla hraje bez gólmana, není na co totiž už z její strany čekat.
     
    58:22
    Motor je v nejvyšším stupni ohrožení, protože se může stát, že také neodjede se třemi body! René Vydarený 98 sekund před koncem shodil na zem najíždějícího Čermáka a dostává dvě minuty za nedovolené bránění! Dukla bere logicky oddechový čas!
     
    57:26
    Jihočeši ale vyhráli klíčové buly před svojí brankou a hrají tam, kde se jim to hodí nejvíce. Tedy před brankou Dukly. Celou kombinaci zakončoval z modré čáry Plášil, Chaloupek vyrazil do ochranné sítě.
     
    57:07
    Karabáček vyhodil na zakázané uvolnění o mantinel, Jihlava pomalu stupňuje nápor a chystá se do samotného závěru utkání. Přitom kdo by to v 52. minutě čekal...
     
    56:42
    Jenže tam nic Jihlava nezískala a Budějovice nabídly kontr, který však vyřešil dalším dobrým zákrokem Chaloupek.
     
    56:10
    Souboj dvou prostějovských spoluhráčů, Koláře a Venkrbce, skončil tvrdou srážkou, lépe dopadl nicméně Kolář a posunul puk do útočného pásma.
     
    55:49
    Lytvynov okamžitě po buly vypálil na branku, Chaloupek však zastupuje Lundströma velice dobře a několika zákroky se dostal do pohody, alespoň to tak vypadá.
     
    55:21
    Zeman přesprintoval Suchánka a zařídil hru bez zakázaného uvolnění, pak ale domácí hráč upadl a nohama napřed trefil v plné rychlosti mantinel. Faul to ale nebyl, Zemana totiž zradila rýha na ledě.
     
    54:09
    Hraje se znovu pět na pět a stadion ožil. Hosté se nicméně natlačili ke svému soupeři na kus bábovky a kávy. Dokonce se jim tam tak líbí, že se jim z pásma nechce ani ven. A jako odměnu mohl přidat čtvrtý gól Karabáček, švihem ale minul vzdálenější tyč.
     
    53:58
    Motor vyhodil na zakázané uvolnění a je pod velkým tlakem. Václav Prospal tento oddechový čas prostě vzít musel.
     
    53:26
    Dukla ohromně tlačí svého soupeře a mohlo to být už 3:3! Lukáš Anděl si vyjel na levém kruhu a poslal kotouč na branku, od exploze radosti jej dělila jenom levá tyčka!
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 52. Jiránek (J. Pohl, Pekr), 53. A. Zeman (Pekr) – 19. Šimánek (Pavel, R. Přikryl), 43. M. Novák (Plášil, J. Veselý), 46. Karabáček (Plášil, Šimánek)


    HC Dukla Jihlava: Lundström (50. Chaloupek) – Staněk, J. Pohl, Půža, J. Holý, Mareš, D. Kolář, Piegl – Jiránek (A), A. Zeman, Pekr (C) – Harkabus, Čachotský (A), Poletín – Anděl, D. Čermák, Fronk – Lichanec, Davídek, Chlubna.
    Banes Motor České Budějovice: Klouček (Strmeň) – Suchánek, Pavel, Pýcha (C), Lytvynov, Vydarený (A), Plášil – Christov, Venkrbec, Holec – M. Novák (A), J. Kloz, J. Veselý – Karabáček, Prokeš, Gilbert – Šimánek, R. Přikryl, Babka.

    Rozhodčí: Doležal, Jaroš – Flegl, Roupec

    Diváci: 2 106
    thejrc.org