Vsetín – Havířov 3:1 (kon.) | Chomutov – Prostějov 3:1 (kon.) | Motor ČB – Kadaň 5:2 (kon.)
Jihlava – Ústí n/L 2:1 (kon.) | Poruba 2011 – Sokolov 7:0 (kon.) | Přerov – Třebíč 3:2 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
HC Slovan Ústí nad Labem
Středa 23.10.2019, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance liga • 17. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Během psaní závěrečných řádků onlajnu ještě došlo k roztržce mezi některými fanoušky, které musela vyvést následně ze stadionu pořadatelská služba. Inu, na současnou situaci Jihlavy nemají fanoušci jednotný názor...

    Z mé strany je to dnes vše. Užívejte zbytku pracovního týdne, milovníci fotbalu nechť si užijí „Zápas desetiletí“, jak pražská Slavia označuje svůj dnešní zápas Ligy mistrů s Barcelonou a za týden se budu těšit z Jihlavy opět napočtenou! (20:03:29)
     
    Na Horáckém zimním stadionu se dnes slaví těsná výhra 2:1! Dlouho to přitom vypadalo, že zápas půjde do prodloužení, ve 46. minutě totiž srovnal z brejku ústecký Matyáš Filip. Jenže Jihlava se odmítla smířit s tímto vývojem zápasu. Sice nevyužila přesilovku 5 na 4 tři minuty před koncem, ale osm sekund před koncem, v čase 59:52, rozhodl přesnou střelou k pravé tyči Josef Skořepa a domácí fanoušci tak mohou slavit tři body!
     
    Konec zápasu.
    59:52 Josef SKOŘEPA - 2:1
     
    59:52
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tohle je ten moment, který může Jihlavě dát ohromné sebevědomí a sílu do dalších zápasů! JOSEF SKOŘEPA to na sebe vzal jako správný kapitán. Nejprve zhruba 20 sekund před koncem z ohromné šance, kdy byl sám před brankou, trefil jenom tyčku. Tlak ale pokračoval, Matěj Pekr přesnou přihrávkou našel na křídle právě Skořepu, který následně propálil Brízgalu na vzdálenější tyči z levého kruhu – 2:1! Asistence: Matěj Pekr, Jan Holý.
     
    59:19
    Hostující tým si bere oddechový čas.
     
    59:16
    A je po přesilové hře! Tvrdý projektil Mareše od modré přizvedl před brankou Michal Poletín, ale také do ochranné sítě.
     
    58:31
    Smetana vyhazuje kotouč k brance Dukly a Ústí toto skutečně potřebuje. Pro něj je totiž bod cenným artiklem.
     
    58:16
    56 sekund před koncem přesilové hry přišla na branku Slovanu další střela, opět se ale skóre nemění.
     
    57:33
    Tvrdá střela Pekra z vrcholku levého kruhu skončila na betonu Brízgaly. Následně se strhla ještě drobná mela, ale sudí skutečně vylučovat nebudou.
     
    57:12
    Matěj Hes (UNL) přidržel před svojí brankou Harkabuse a dostává dvě minuty za držení. Pro Duklu nejlepší možnost, jak rozhodnout tento zápas ještě v základní hrací době.
     
    56:25
    Skořepa přijmul kotouč od Čachotského a zatímco domácí kapitán držel puk, Čachotský objel branku a klepl si o puk na druhé straně kluziště. Jeho střelu ale opět zachytil Brízgala.
     
    55:29
    Tvrdá střela od Koláře našla pouze zadní plexisklo. Je však vidět, že se Jihlava snaží rozhodnout zápas za tři body.
     
    54:07
    Pekr nahrál do předbrankového prostoru najíždějícímu Poletínovi, na kterého zívala odkrytá klec. Domácí #33 však nebyla schopna usměrnit kotouč mezi tři tyče.
     
    53:19
    Zakázané uvolnění Jihlavy vrací hru zpět před branku Brože.
     
    52:37
    Ústí vytlačilo svého soupeře z pásma ven, Jihlava nicméně stále drží kotouč a snaží se prolomit pevnou obranu svého soupeře.
     
    51:33
    Harkabus vjel do útočného pásma dříve než Pekr s pukem, proto je pískán ofsajd domácímu týmu a začíná tím komerční přestávka.
     
    51:22
    Dnešní utkání sleduje 1 024 diváků.
     
    51:09
    Hra je momentálně přerušena kvůli ležícímu hráči Ústí na ledě po nepříjemném souboji. Tím ležícím byl Dörner, který nakonec sám odjel na střídačku.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 14. Pekr (Čachotský, Skořepa), 60. Skořepa (Pekr, J. Holý) – 46. Filip (Smetana, Klikorka)


    HC Dukla Jihlava: Jan Brož (Chaloupek) – Mareš, Staněk, Půža, J. Holý, Vála, D. Kolář – Čachotský (A), Skořepa (C), Pekr – Anděl, Poletín, Fronk – T. Harkabus, Juda, Lichanec – D. Čermák, Davídek, Piegl.
    HC Slovan Ústí nad Labem: Brízgala (Stahl) – Vl. Brož (A), Smetana (C), Klikorka, Hes, Zukal, Veber – J. Havel (A), Pšenička, Kružík – Maršoun, Vildumetz, Tůma – O. Bláha, Kordule, O. Procházka – Filip, Dörner, M. Harkabus.

    Rozhodčí: Kopeček, Jaroš – Pechánek, Bohuněk

    Diváci: 1 024
    thejrc.org