Slavia – Kadaň 4:3 (kon.) | Poruba 2011 – Frýdek-M. 0:3 (kon.) | Chomutov – Havířov 3:2 (kon.)
Litoměřice – Vsetín 2:1 (kon.) | Přerov – Sokolov 3:1 (kon.) | Motor ČB – Prostějov 6:0 (kon.)
Benátky n/J – Ústí n/L 1:3 (kon.) | Jihlava – Třebíč 3:1 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
SK Horácká Slavia Třebíč
Sobota 07.12.2019, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance liga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 1 966 diváků. Druhá nejvyšší návštěva Jihlavy v sezoně. (20:09:53)
     
    Dnešní utkání je tímto definitivně za námi. V hostujícím kotli zahořelo pár menších dýmovniček, žádný větší mlžný opar se však nevytvořil. Situace na stadionu se postupně uklidnila a diváci postupně odchází, což je i signál pro mne, abych se s vámi rozloučil.

    Dukla se umístila po základní části na devátém místě, na osmý Havířov scházely dva body, což ve výčtu všeho může dost Jihlavské mrzet. Třebíč naopak zakončila základní část na 12. místě a na deváté místo ztrácí sedm bodů.

    Z mé strany je to dnes skutečně vše. Z dnešního onlajnového dvojboje se s vámi loučím a po reprezentační pauze se opět do Jihlavy vrátíme. Do té doby užívejte života, laďte vánoční formu a budeme se těšit napočtenou!
     
    Jeden ze šlágrů 30. (a posledního) kola základní části Chance ligy je za námi a slavit mohou jihlavští hráči, kteří dokázali otočit nepříznivý vývoj zápasu a připsat si tříbodový zisk na své konto, který jim pomůže do druhé části soutěže. Dlouho to ale vypadalo, že zápas půjde do prodloužení, neboť oba týmy předváděly vyrovnaný výkon. Zlomový moment se ale ukázal v podobě gólu Ondřeje Matýse v čase 47:28. I přesto, že Třebíč po inkasované trefě zvýšila aktivitu, tak to k vyrovnání nevedlo, Duklu v tomhle případě zachránila nastřelená tyč. V závěru hosté krutě doplatili na dva fauly za sebou, čímž se vystavili oslabení a nedokázali se tak dostat do tlaku v posledních minutách. Tříbodový zisk pak naopak zpečetil pro Duklu Tomáš Chlubna, který si tak může po zápase společně s Janem Brožem užívat ovací.
     
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Daniel Kolář tvrdě složil Michala Kunce v obranném pásmu a orámoval nám tak toto skvělé utkání.
     
    59:07
    Jsme v poslední minutě dnešního regionálního souboje. Třebíč se ještě sympaticky snaží o návrat do zápasu, Jihlava jej však kontroluje poměrně s přehledem.
    58:23 Tomáš CHLUBNA - 3:1
     
    58:23
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tři body dnes zůstávají v Jihlavě, to je nyní více než pravděpodobné! Furch nedokázal vyhodit puk z předbrankového prostoru, Lukáš Anděl mu jej uzmul a vznikla situace, kde zůstali dva hráči Jihlavy sami před Jekelem. Anděl řešil situaci jednoduše, postrčil vedle sebe na TOMÁŠE CHLUBNU, který trefil prázdnou část branky – 3:1! Asistence: Lukáš Anděl.
     
    57:54
    Pohl si vyjel z osy a vystřelil od modré, jeho pokus tečoval ještě těsně před brankou Illéš, ale jenom do ochranné sítě. Přesto tam byl zřejmě zákrok Jekela, neboť se i tak vhazuje před třebíčskou kasou.
     
    57:36
    Třebíč v závěru těžce platí za svoji nedisciplinovanost. Martin Šťovíček (TRE) za brankou Jekela tvrdě naremploval Vyviala na mantinel a za tento nešetrný zákrok dostává dvě trestné minuty, klasifikace krosček. Třebíč si navíc bere timeout do posledních minut.
     
    57:07
    Lichanec předvedl další skvělý forčeking, čímž dostal hosty pod tlak a dost zbrzdil jejich další pokus o útok.
     
    56:24
    Vodný se dostal do brankoviště po souboji na brankovišti, navíc branka vyskočila ze svého postavení. Proto je hra přerušena, vhazovat se i tak bude v útočném pásmu Třebíče.
     
    55:43
    Machač se ocitl sám mezi kruhy po přihrávce od Harkabuse a diváci už skoro křičeli gól, jenže Machačovi v poslední chvíli sklouzl puk z hole!
     
    54:51
    Přes půl přesilovky Dukly je pryč a Jihlava stále drží pásmo. Výborně to udělal Fronk, jenže jeho krosová nahrávka na Chlubnu byla zastavena a Třebíč vyhazuje.
     
    54:05
    Dvě střely Jana Holého z modré přinesly drobné nebezpečí před třebíčskou branku. Poprvé nedokázal Lukáš Anděl dorazit puk do branky, podruhé pro změnu vytěsnil kotouč ramenem Jekel.
     
    53:44
    Lukáš Nedvídek (TRE) předvedl nebetyčnou klukovinu, za kterou bude po komerční pauze mířit na trestnou lavici! Šest minut a 16 sekund před koncem je vyloučen za hrubost, když zcela mimo hru udeřil Tomáše Harkabuse pěstí do obličeje.
     
    52:31
    Domácí sice nepovedeně rozehráli, situaci však dokázali zachránit a vyšachovat dva třebíčské obránce ze hry. Přesilovka ale už začíná ztrácet energii z úvodu a vypadá to, že to HST ubrání.
     
    52:01
    A budou ho držet i nadále, neboť Tomáš Chlubna vyslal překvapivý pokus od modré na Jekela, který reagoval až v pozdější fázi a lapačkou poslal kotouč do ochranné sítě.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 39. D. Kolář (Fronk), 48. Matýs (Lichanec), 59. Chlubna (Anděl) – 10. Szathmáry (Vodný)


    HC Dukla Jihlava: Jan Brož (Chaloupek) – J. Pohl (A), Vála, Staněk, D. Kolář, Půža, J. Holý, Piegl – Čachotský (C), Fronk, Machač – T. Harkabus, Poletín, Illéš – Anděl, Matýs, Chlubna – Vyvial, Juda, Lichanec.
    SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (Do. Svoboda) – Forman, Nedbal (A), Hort, Szathmáry, Jenáček, Furch – Bittner, Tadeáš Král, Šťovíček (A) – Vodný (C), Nedvídek, T. Havránek – Michálek, Kunc, P. Kratochvíl – Malec, Havlát, Paták – Ferda.

    Rozhodčí: Čech, Jaroš – Podrazil, Axman

    Diváci: 1 966
    thejrc.org