Šumperk – Katowice 1:2 (kon.) | Poruba 2011 – Jastrzębie 2:3 (0:1 po s.n.)
konec
DRACI PARS ŠUMPERK
1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
GKS Katowice
Úterý 06.08.2019, 16:00 • RT TORAX ARENA • O pohár RT TORAX
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Viděli jsme poměrně vyrovnaný zápas mezi třetím týmem polské Ekstraklasy a zástupcem české třetí nejvyšší soutěže. A nakonec byli šťastnější Katowičtí, kteří díky chybě Waneckého a gólu Rajamakiho nejdříve srovnali, a potom i díky přesné střely Pasiuta zápas otočili. Za Šumperk skóroval Daniel Vachutka.

    Již v 19:15 začíná zde v porubské RT TORAX ARENĚ druhý zápas prvního dne mezi domácími HC RT TORAX Poruba 2011 a JKH GKS Jastrzębie, kterým Vás provede Gabriela Juříková.

    Já se s Vámi pro dnešek loučím a budu se na Vás těšit při jednom z dlouhé řady budoucích online přenosů. Na počtenou! (18:05:11)
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Tak to se jen tak nevidí! Devečka, Makkonen a Michalski šli sami na prázdnou šumperskou branku. A pohořeli! Tak dlouho si dávali přednost, až jim ve skórování zabránil jediný šumperský obránce. Následná dorážka pak šla mimo tři tyče!
     
    59:03
    Katowice v plném počtu.
     
    57:29
    Sedlákovu ránu Rahm vyrazil pouze na Jarošovu hůl! Tomu ale v dorážce do odkryté branky zamezil jeden z katowických obránců. Skóre se tak nemění.
     
    57:03
    Vyloučení v týmu KH GKS Katowice (Michalski – 2 min., hrubost).
     
    57:03
    Dominiku Pokorému se nadvakrát podařilo probít ke střele. Bohužel pro něj ale zamířil jen doprostřed branky, kde stál jistý Robin Rahm.
     
    55:30
    Hra se v těchto chvílích odehrává hlavně ve středu hřiště a v rozích.
     
    54:08
    Katowice v plném počtu.
     
    53:23
    Katowice se osvobozují výhozem přes celé hřiště.
     
    52:49
    Tomáš Sedlák to zkoušel dobrou ranou od modré čáry. Puk navíc nebyl díky stojícím hráčům příliš viděl Robin však instinktivně vystrčil svůj levý beton a puk vykopl.
     
    52:08
    Vyloučení v týmu KH GKS Katowice (Mularczyk – 2 min., hákování).
     
    51:19
    Rodící se šanci šumperských Draků vyřešil Rahm včasným zalehnutím kotouče.
     
    49:52
    Vachutkovu dělovku z jízdy z pravého kruhu Rahm dobře viděl a vyrazil ji pravým ramenem.
     
    48:22
    Přihrávku Hrocha na Antonova krásně zblokoval jeden z katowických obránců a zabránil tak Antonovovi ve střele z velmi dobré pozice.
     
    46:24
    Katowice právě vstřelily branku!
    A máme tady druhý gól Katowic. A znovu v oslabení! Zaváhání šumperské obrany využil GRZEGORZ PASIUT a poslal puk z mezikruží mezi Waneckého betony. Bez asistence.
     
    44:51
    Šumperskou přesilovkou akci ukončil ofsajd.
     
    44:35
    Vyloučení v týmu KH GKS Katowice (Čakajík – 2 min., držení).
     
    43:23
    Velká šance Draků! Po střele Blechy nebezpečně dorážel Vladimir Antonov! Robin Rahm ale prokázal svoji kvalitu a udržel pro svůj tým nerozhodný stav.

    David Kubatík

    Branky a nahrávky: 22. Vachutka (Kabelka) – 36. Rajamaki (Salmi), 47. Pasiut


    DRACI PARS ŠUMPERK: Wanecki (Haloda O.) – Plhal, Haloda M., Gewiese, Kabelka, Řezáč, Sedlák, Žák – Milfait, Pokorný, Jaroš, Hroch, Scheuter, Vachutka, Urban, Müller, Šíp, Antonov, Blecha, Spratek, Ostřanský
    GKS Katowice: Rahm (Kieler) – Tomasik, Wajda, Čakajík, Devečka, Fransilla, Salmi, Krawczyk, Jaskiewicz – Krežolek, Pasiut, Mularczyk, Turtiainen, Da Costa, Lahde, Rajamaki, Makkonen, Michalski, Sawicki, Starzynski, Paszek

    Rozhodčí: Koziol, Jeřábek – Cirkl, Janoško
    thejrc.org