Slavia – Benátky n/J 3:2 (kon.)
konec
HC Motor České Budějovice
2:5 (1:2, 1:2, 0:1)
HC Kometa Brno
Čtvrtek 24.10.2019, 16:00 • Budvar aréna • turnaj O Pohár DHL • 13. kolo
Partner:
     
    Konec zápasu. (18:00:51)
     
    59:17
    Kometa právě vstřelila branku!
    S největší pravděpodobností je pro dnešek rozhodnuto. Kometa proměňuje také přesilovku pět na tři. Vašíček poslal přihrávku na MATĚJE SVOBODU, a ten zakončil nekompromisně. Asistence: Dominik Vašíček, Michal Kunc.
     
    58:31
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Hubata – 2 min., podrážení).
     
    58:23
    Brněnská kombinace zatím přinutila Dominika Ludvíka k jednomu zákroku. Poté se hostujcí hráči sice drželi v pásmu ke střeleckému pokusu se však nedostali. Motor se pak poprvé v oslabení dokázal osvobodit.
     
    57:29
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Krcho – 2 min., podrážení).
     
    56:43
    František Schwartz se ocitl v podobné pozici jako před chvílí jeho kolega. I jeho pokus ale směřuje nad horní tyč. Domácí útočník zřejmě mířil do vzdálenějšího růžku, Rachůnka k zákroku ale také nepřinutil.
     
    55:28
    Vojtěch Krcho mohl opět skórovat! Tentokrát si najel v rychlosti až před branku a rychlou střelou zamířil bohužel pro něj jen nad horní tyčku.
     
    53:45
    Vojtěch Krcho dostal zajímavou přihrávku přímo před branku. Zkusil štěstí z první, což ale úspěch nepřineslo. Rachůnek se stačil přemístit a střelu domácího útočníka vychytal.
     
    52:54
    Jakub Čížek nabral velkou rychlost a dojel si pro kotouč. Ten pak udržel před dotírajícím soupeřem a poslal ho na modrou čáru, odkud jeden z obránců vyslal střelu, která se zastavila o pravý Rachůnkův beton.
     
    51:31
    V uplynulých minutách se toho na ledové ploše moc nedělo. Ani jeden z týmů se na delší dobu nedostal do pásma a nevyprodukoval žádnou ze střel, jež by stála za zmínku.
     
    48:43
    Jeden z hostujících hráčů předvedl v útočném pásmu parádní stahovačku, díky které se dostal do střelecké pozice. Ta sice byla trochu těžší, neboť hostující hráč střílel z úhlu, přesto vyslal zajímavý projektil. Ten se otřel o boční síťku a skončil mimo branku.
     
    47:45
    Vojtěch Doktor si sjel zhruba na vrchol kruhu, kam dostal dobrou přihrávku. Jeho následný pokus byl velmi tvrdý a Rachůnek měl co dělat, aby jej udržel před brankovou čárou. To se mu nicméně nakonec vyvedlo.
     
    47:07
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Studený – 2 min., hákování).
     
    46:10
    Dominik Vašíček měl právě na holi pátou branku! V mezikruží měl volnou cestu k brance, mohl pálit a také tak udělal. Mířil do horních pater branky, ovšem nepřesně. Kotouč horní tyč těsně přelétl.
     
    45:15
    Jeden z brněnských útočníků se znovu hnal do samostatné akce. Tentokrát jej ale Václav Svach dobře dobruslil a ještě stihl kotouč vypíchnout. Ani v tomto případě tedy nedošlo k ohrožení Ludvíkovy branky.
     
    44:05
    Matěj Svoboda unikl domácí obraně. Díky své rychlosti se dostal až za posledního obránce a natlačil se před branku. Kotouč mu ale v nepravý čas utekl z čepele a nemohl tak zakončovat.
     
    42:51
    Českobudějovičtí hokeijsté se zkraje periody stále drží na kotouči, Kometě ho v posledních okamžicích moc nepůjčují. Nyní se domácí snaží usadit v pásmu.
     
    41:33
    Motor si v prvních minutách poslední dvacetiminutovky vytvořil poměrně solidní tlak. Hned dvakrát páliil od modré čáry Vojtěch Doktor. Oba jeho pokus byly velmi dobré, ten druhý už Rachůnek zkrotil napoprvé a zařídil vhazování po své levici.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 8. Najman (Krcho), 40. Masopust (Krcho) – 15. Vašíček (Malý), 17. Kowalczyk (Svoboda, Malý), 23. Malý (Kowalczyk), 32. Kunc, 60. Svoboda (Vašíček, Kunc)


    HC Motor České Budějovice: Ludvík (Dvořák) – Najman, Hubata, Remta, Svach, Pavlát, Novák, Doktor – Matoušek, Řezáč, Pigl, Hrubec, Masopust, Ryba, Janoch, Schwartz, Čížek, Silný, Krcho
    HC Kometa Brno: Rachůnek (Kubík) – Holemý, Furch, Vašíček, Sedláček, Studený, Kowalczyk – Žák, Snášel, Bartes, Svoboda, Dufek, Stránský, Malý, Martiška, Vašíček, Kunc
    ocianews.com