Pardubice – Sparta 4:3 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
1:3 (0:0, 0:1, 1:2)
Mountfield HK
Sobota 07.12.2019, 12:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • turnaj O Pohár DHL • 25. kolo
Partner:
     
    Hradec Králové si po dnešním zápase veze z víkendu domů šest bodů, neboť na výhru s Kometou navázal i v tomto utkání a poráží Jihlavu 3:1. Jihlava ve třetí třetině sice bleskově srovnala stav zápasu, už po 95 sekundách se prosadil Martin Zadražil. Klíčové se ale ukázalo to, že stav 1:1 vydržel na HZS jenom minutu. Vedení Hradci zpět vrátil Dalibor Ďuriš a o tři minuty později definitivně rozhodl pro hradecké barvy Marek Tecl. (14:07:39)
     
    Konec zápasu.
     
    59:44
    Sudí Vrba možná trochu nepochopitelně vyloučil jenom Jindřicha Kardoše (JIH) za sekání. Ale to už je jedno, neboť Hradec definitivně získává tři body.
     
    59:35
    Ani na třetí pokus se nepovedlo Hradeckým dostat puk do prázdné branky! Mnohem zajímavější jsou však momenty na druhé straně, kde se strhla po přerušení hry hromadná potyčka a čekáme na tresty!
     
    59:08
    Jsme již v poslední minutě třetiny, hra se přesunula za branku Hradce, kde hráči bojují o kotouč.
     
    58:25
    Tadeáš Pinkas vyvážel puk do útočného pásma, ale nedokázal trefit opuštěnou klec.
     
    58:09
    Tichý doslova z lapačky hodil kotouč na svého spoluhráče, hlavní rozhodčí toto okamžitě píská a bude se vhazovat v útočném pásmu Dukly, která hraje bez gólmana.
     
    57:30
    Trávník zahrál kotouč na středovém kruhu a rychle jej vrací do útočného pásma. Jihlava se ale nemůže stále dostat ke hře v šesti.
     
    57:07
    Síla získal v útočném pásmu nevyhozený kotouč domácí obrany a střílel z mezikruží, Chaloupek ale tento střelecký pokus podržel v lapačce.
     
    56:41
    Zakázané uvolnění Jihlavy demoluje plán hrát bez gólmana, alespoň pro tuto chvíli zápasu.
     
    56:25
    Daniel Šedivý tvrdě poslal na mantinel Kardoše a mstít se ho vydal Adam Dvořák, do přímého střetu se Šedivým ale nešel. Mezitím hlavní rozhodčí raději přerušil hru a Jihlava si bere oddechový čas.
     
    55:13
    Hradec v posledních minutách prakticky nedrží vůbec kotouč, Jihlava musí ale hrát do útoku, avšak naráží na pevnou hradeckou obranu, která jí toho moc nedovoluje.
     
    54:32
    Piskač dostal Moravce mimo střelecký úhel a sám domácí hráč pak vyjel do útoku, svojí tvrdou střelou od modré trefil břevno hradecké branky!
     
    54:09
    Přihrávku rukou rozpoznal hlavní sudí a musel nadvakrát přerušit hru, neboť poprvé jej slyšel na stadionu málokdo. Jakékoliv další emoce tak byly prakticky zbytečné.
     
    53:33
    Icing Hradce stěhuje hru zpátky před Tichého.
     
    53:12
    Tecl důrazně dorážel na Chaloupka, což se nelíbílo Čermákovi a vyvolal tím menší konflikt, Tecl se však nenechal rozhodit a v klidu odjel střídat.
     
    52:14
    Vracející se Barák doslova zahodil Langa, který obral jednoho z domácích hráčů o puk a pomalu se posouval k domácí brance. Jenže Dukla nedokázala kotouč z obrany dostat ven a Hradec nadále kombinuje.
     
    51:38
    Jihlava podnikla rychlý kontr, jenže dalekonosná střela Dvořáka končí jenom v Tichého lapačce.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 42. Zadražil (Rašín, Kardoš) – 38. Lang (Moravec), 43. Ďuriš (Lukačka), 46. Tecl (Síla)


    HC Dukla Jihlava: Chaloupek (Krejčí) – Dvořák (C), Smolko, Rašín, Grauer, Trávník (A), Křišta – Fiala, Čermák, Kardoš – Doležal, Krajíček, Pětník – Barák (A), Zadražil, Piskač
    trenér: Štěpán Moravec

    Mountfield HK: Tichý (Sajdl) – Pěnčík (A), Naar, Váchal (C), M. Pinkas, Voňka, Drbal – Síla, T. Pinkas, Lukačka – Lang, Moravec, Tecl – Budina, Šedivý, Ďuriš
    trenér: David Kočí

    Rozhodčí: Vrba – Polák, Kleprlík
    thejrc.org