Salzburg – Znojmo 4:3 (1:0 po s.n.)
po s.n. (1:0)
EC Red Bull Salzburg
4:3 (0:3, 1:0, 2:0 - 0:0)
HC LERAM Orli Znojmo
Sobota 28.09.2019, 19:15 • Eisarena Salzburg (kapacita 3.200 míst) • bet-at-home ICE Hockey League • 6. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě pro tuto chvíli vše, přeji vám krásný zbytek večera a u dalších ONLINE přenosů se s vámi loučím na počtenou! (22:03:38)
     
    Statistiky dnešního zápasu:

    Střely na branku: 35:26
    Trestné minuty: 10:12
    Přesilové hry: 2/5:0/4

    Branky a nahrávky: 40. Raffl (Hughes, Herburger), 53. Herburger (Hughes, Regner), 58. Raffl (Herburger, Hughes), rozh. náj. Rauchenwald – 5. McRae (Luciani, Mikliš), 9. Luciani (Svoboda, Matuš), 14. Novák. Rozhodčí: Nikolic, Reimer – Ankerstierne, Schauer. Diváci: 1987.
     
    Hodně napínavou bitvu přinesl dnešní zápas mezi Salzburgem a Znojmem. Z vítězství 4:3 po samostatných nájezdech se nakonec radují domácí, kteří dokázali dotáhnout tříbrankové manko z první třetiny.

    Úvodní dějství patřilo zcela jasně Orlům. Už v 5. minutě se prosadil americký útočník Philip McRae. O pár minut později přidal druhou trefu Anthony Luciani, který využil přečíslení dvou na jednoho. Ve 14. minutě vyrobil obrovskou hrubku obránce Pallestrang a Patrik Novák zvýšil už na 3:0.

    Ve druhé třetině Znojmo dlouho zápas kontrolovalo, nepouštělo soupeře do moc šancí. V závěru prostřední části hry ale přišlo klíčové snížení Salzburgu, když se v přesilové hře prosadil Thomas Raffl.

    Třetí třetinu domácí naprosto opanovali. Na střely vyhráli tuto část hry 15:2 a zaslouženě se dočkali vyrovnání. Nejdříve v 53. minutě snížil v další přesilové hře Raphael Herburger a v 58. minutě přidal svou druhou trefu v utkání Thomas Raffl.

    Orli vzápětí dokázali zásluhou Antonína Bořuty znovu skórovat, branka ale nakonec po konzultaci rozhodčích s videem neplatila. Zápas tak šel do prodloužení, v němž Salzburg nevyužil přesilovku a rozhodnout tak musely až nájezdy. V nich byl jediným úspěšným střelcem Alexander Rauchenwald.

    Salzburg tak neprohrál v základní hrací době ani v šestém utkání sezony a se 14 body nadále vede tabulku EBEL. Znojmo se díky zisku bodu posunulo na třetí místo před Villach, na kontě mají Orli deset bodů.
     
    Konec zápasu.
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým EC Red Bull Salzburg.
    Autorem vítězné branky je ALEXANDER RAUCHENWALD.
     
    3. série
    1:0
    Aaron Berisha otřel puk jen o rameno Herzoga a kotouč skončil nad brankou.
     
    3. série
    1:0
    Chad Kolarik se snažil vystřelit nad lapačku Lassily, kotouč však dostatečně nezvedl.
     
    2. série
    1:0
    Podobným způsobem se na druhé straně snažil prosadit Tomáš Svoboda, Herzog si ale pokryl prostor mezi betony.
     
    2. série
    1:0
    Alexander Rauchenwald překvapil Lassilu střelou po ledě, znojemský brankář nestihl zareagovat.
     
    1. série
    0:0
    Za Znojmo začal Anthony Luciani. Nic nevymýšlel, vypálil ale mimo tři tyče.
     
    1. série
    0:0
    Jako první se rozjel Thomas Raffl. Střelou s hokejkou mezi nohama ale Lassilu nepřekonal.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Salzburg měl v prodloužení velkou příležitost dokonat obrat, přesilovou hru čtyři na tři ovšem domácí nevyužili. Neujal se ani následný únik Chada Kolarika. O vítězi dnešního utkání tak rozhodnou samostatné nájezdy.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    64:31
    Aktivní Anthony Luciani znovu vypálil, Herzog si poradil i s jeho dalším pokusem.
     
    64:02
    Na druhé straně pálil Anthony Luciani, domácí brankář Herzog našel puk v lapačce.
     
    63:21
    Ke kotouči se poprvé v prodloužení dostali Orli, jejich akce ale skončila pouze samostatným únikem Chada Kolarika, který bekhendovým pokusem Lassilu nepřekonal.
     
    62:54
    Orli poslali kotouč na zakázané uvolnění, před vhazováním si oddechový čas tentokrát bere znojemský kouč Miroslav Fryčer. Pokračovat se bude zase ve třech hráčích na obou stranách.

    Adam Lacek

    Branky a nahrávky: 40. Raffl (Hughes, Herburger), 53. Herburger (Hughes, Regner), 58. Raffl (Herburger, Hughes), rozh. náj. Rauchenwald – 5. McRae (Luciani, Mikliš), 9. Luciani (Svoboda, Matuš), 14. Novák

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Raffl (SLZ)
    0:0   Luciani (ZNO)
    2. série:
    1:0   Rauchenwald (SLZ)
    1:0   Svoboda (ZNO)
    3. série:
    1:0   Kolarik (SLZ)
    1:0   Berisha (ZNO)


    EC Red Bull Salzburg: Herzog (Lamoureux) – Pallestrang, Viveiros, Regner, Schreier, Joslin, Jakubitzka, Klöckl, Zündel – Hughes, Herburger, Raffl – Kolarik, Rauchenwald, Holloway – Feldner, Baltram, Huber – Hochkofler, Schiechl, Pilloni.
    HC LERAM Orli Znojmo: Lassila (Groh) – Sedlák, Tansey, Mikliš, Sova, Stehlík, Bořuta, Jonáš – Svoboda, Matuš, Luciani – Berisha, McRae, Gago – Beránek, Bartoš, Novák – Bowles, Češík, Oščádal.

    Rozhodčí: Nikolic, Reimer – Ankerstierne, Schauer

    Diváci: 1987
    ocianews.com