Jihlava – Vítkovice 2:6 (kon.) | Chomutov – Slavia 3:5 (kon.) | PZ Kladno – Sparta 3:7 (kon.)
Hr. Králové – Letňany 2:0 (kon.) | HC Litvínov – K. Vary 1:2 (kon.) | Liberec – Pardubice 1:2 (kon.)
Vsetín – Třinec 3:4 (po s.n.) | Plzeň – HC Kladno 1:3 (kon.) | Zlín – Kometa Brno 0:0 (17:00)
Písek – Mladá Boleslav 3:0 (kon.) | Havlíčkův Brod – Motor ČB 4:8 (kon.) | Havířov – Olomouc 3:4 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
4:8 (1:2, 2:3, 1:3)
Banes Motor České Budějovice
Čtvrtek 08.09.2011, 18:00Extraliga staršího dorostu
Partner:
     
    Divokou přestřelku nakonec ovládli hosté z Českých Budějovic, kteří si odbyli na Vysočině úspěšnou premiéru a domů si vezou za vítězství 8:4 cenné tři body. Domácím Rebelům patří pochvala za neutuchající snahu a bojovnost za nepříznivého stavu až do závěrečného hvizdu. Děkuji vám za pozornost, z Kotliny se s vámi loučím a přeji vám hezký zbytek dne. (20:19:21)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Rebelové se tlačili do zakončení z mírného úhlu na levé straně, jenže gólman Gába utěsnil prostor u bližší tyčky a kotouč za svá záda nepustil.
     
    59:07
    Krátoška zvolil v přečíslení 2 na 1 individuální zakončení z levého kruhu a vyprášil ostrou ranou připravené betony gólmana Nováka, který si připsal další úspěšný zákrok.
     
    58:27
    Již při plném počtu hostů na ledové ploše sice drží Rebelové útočné pásmo, jenže jsou neustále pod tlakem napadajících Jihočechů, kteří nepouštějí domácí do koncovky.
     
    57:19
    Havlíčkův Brod stále drží přesilovkové pozice v útočném pásmu a kombinuje kolem gólmana Gáby, ale jeho kombinaci schází nápad a větší přesnost. Právě špatná přihrávka teď připravila Mariškovy hochy o puk.
     
    56:44
    Po Žučkovu přiťuknutí na modré čáře se opřel bez přípravy do puku zadák Vala, který poslal svou ránu jen doprostřed brány, kde číhal brankář Gába se svou lapačkou.
     
    56:20
    Na lavici hanby zamířil chtě nechtě Samohejl (CEB) za hákování.
     
    55:51
    Havlíčkův Brod ještě zdaleka neskládá zbraně a sympaticky bojuje, jenže hosté si v defenzívě počínají velmi dobře a domácí střelce k ničemu nepouštějí. Navíc dnes předvádí skvělý výkon budějovický gólman Gába, který už zmařil spoustu vyložených šancí brodské družiny.
     
    54:56
    Mountfield právě vstřelil branku!

    České Budějovice opět přitopily v útočném pásmu pod kotlem a radují se z další vstřelené branky! Luboš Rob s Davidem Bílkem sice se svými střelami z bezprostřední blízkosti ještě neuspěli, jenže puk se odrazil do volného prostoru těsně před gólmana Nováka, kam si najel JOSEF ŽÁČEK a trefil se přesně k bližší tyčce! Asistence: David Bílek, Luboš Rob.
     
    53:49
    V obrovské šanci se objevil havlíčkobrodský útočník Kuchta, který si sjel s pukem na holi blíže k brance a z mírného úhlu na levé straně nechal vyniknout Gábovy betony!
     
    53:00
    Na domácí družině je vidět neutuchající snaha se poprat s nepřízní hokejového osudu a něco s nevyhovujícím skóre udělat, ale s přesností už je to horší.
     
    52:28
    A s Rebely to mohlo vypadat ještě o poznání hůře, když se v samostatném úniku ocitl volný Krcho, jenže toho vychytal betony na poslední chvíli gólman Novák! Havlíčkův brod vyhazuje na icing.
     
    51:40
    Mountfield právě vstřelil branku!

    Tak to je blesková odpověď Jihočechů, kteří znovu odskakují svému soupeři z Vysočiny na tři branky! Obrovský tlak hostů vyústil ve vyloučení, ale rozhodčí ponechal Českým Budějovicím výhodu, která nakonec skončila gólovou radostí, když se z mezikruží trefil po otočce přesně k tyči LUBOŠ ROB! Bez asistence.
     
    51:11
    Havlíčkův Brod se sice ujal kotouče a podařilo se mu ho dostat z Novákovy blízkosti, ale jen za cenu vyhození na zakázané uvolnění, po němž se vhazuje před jeho bránou.
     
    50:30
    Závěrečné dějství se nám přehouplo do své druhé poloviny, s čímž přišla také změna obrázku hry. V tuto chvíli mají navrch hosté z jižních Čech, kteří drží puk na svých holích a vytrvale obléhají Novákovu svatyni. Nebezpečně při tom pálil z levého kruhu Krcho, ale jen do Novákova betonu.
     
    49:09
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Rebelové jsou za svoji neutuchající snahu směrem dopředu odměněni kýženým gólem a snížením! Obrovský závar před budějovickou brankou vyústil v sérii dorážek, gólman Gába měl v mlýnici před brankovištěm plné ruce práce udržet puk před brankovou čarou, ale nakonec ho doslova propálil MAREK NĚMEC, jenž uklidil do sítě odražený puk! Bez asistence.
     
    48:01
    Rebelové sevřeli svého soupeře do pevného objetí a pokoušeli se pálit ze všech možných pozic útočného pásma, jenže jejich střelecké snaze chyběla větší přesnost. Nakonec se přerušuje po urputném souboji v rohu pásma.
     
    47:01
    České Budějovice sice odrazily havlíčkobrodský útok, když se před branku zkoušel odvážně, leč neúspěšně prokličkovat Chlubna, ale osvobodily se vyhozením přes všechny čáry a následným icingem.

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 18. Chlubna (Němec), 26. Zohorna, 32. Němec (Vosyka, Dundáček), 50. Němec - 6. Krátoška (Pašek), 12. Záhora, 22. Krátoška (Pašek), 34. Pašek (Ruda), 36. Pašek (Ruda), 42. Krátoška (Pašek), 52. Rob, 55. Žáček (Bílek, Rob)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Novák (Krásný) - Vosyka, Kuchta (C), Osmík, Žuček, Zohorna, Dvořák, Špiňar, Chlubna (A), Křípal, Brebera, Krajcigr, Mozr, Ludvík, Voplakal, Krajhanzl, Dundáček, Kundrát, Vala, Němec (A).
    Banes Motor České Budějovice: Gába (Sova) - Škopek (A), Malovec, Kadlec, Vácha, Krcho, Šesták, Rob (C), Ruda, Samohejl, Suchánek, Pařízek, Bílek (A), Krátoška, Peigl, Kutiš, Záhora, Ťoupal, Žáček, Pašek, Švec.
    thejrc.org