EC-KAC – Znojmo 4:3 (kon.)
konec
KAC Klagenfurt
4:3 (2:1, 1:1, 1:1)
HC LERAM Orli Znojmo
Pátek 25.10.2019, 19:15 • Stadthalle Klagenfurt, spolková země Korutany, Rakousko • bet-at-home ICE Hockey League • 13. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 3 411 diváků. (21:36:24)
     
    Pro Znojmo se tak jedná o třetí porážku v řadě a celkově čtvtou prohru z posledních pěti zápasů, Klagenfurt si naopak šestou výhrou v řadě upevnil druhé místo v našlapané vrchní části tabulky, bez ohledu na výsledek Salzburgu se po tomto kole na první místo nemůže dostat. Jihomoravané do dalšího kola přezimují na osmém místě se 16 body.

    Dámy a pánové, z mé strany je to dnes skutečně vše. Doufám, že jste si tento onlajn užili stejně jako já. S přáním příjemného víkendu, potažmo podzimních prázdnin pro studenty se od svého premiérového onlajnu v EBEL lize loučí Tomáš Kalas. Napočtenou!
     
    Cesta domů napříč Rakouskem bude pro Znojmo ve smutné náladě. Orli přitom odehráli v Klagenfurtu výborný zápas a rozjetému úřadujícímu mistrovi byli vyrovnaným soupeřem. Po výtečné druhé třetině se i třetí odehrávala ve velice slušném tempu, obecně jsme dnes sledovali zápas, který se nezaujatému divákovi musel líbit. Znojmo se navíc v čase 43:03 dostalo na remízový stav díky šikovné teči Radima Matuše před brankou a tento stav chtělo jistě udržet až do prodloužení, potažmo samostatných nájezdů. Klagenfurt ale ukázal svoji sílu, v závěrečných minutách přehrál svého soupeře a urval tři body pouhých 37 sekund před koncem, když se hrdinou večera pro svůj tým stal Manuel Ganahl – 4:3.
     
    Konec zápasu.
     
    59:44
    Orli hrají samozřejmě bez gólmana a mají tlak v útočném pásmu, Klagenfurt ale tohle pravděpodobně ubrání.
     
    59:23
    Klagenfurt právě vstřelil branku!
    Už to vypadalo, že by Znojmo mohlo slavit cenný bod, takhle ale Orlům pravděpodobně zbudou jenom oči pro pláč! Thomas Hundertpfund udělal velké penzum práce, když i přes dva obránce na pravém kruhu protlačil puk za branku na MANUELA GANAHLA. Ten vyměnil rychle kotouč s Bischofsbergerem, najel si nehlídán mezi kruhy a přesnou střelou do vinglu nedal Lassilovi šanci – 4:3! Asistence: Johannes Bischofsberger, Thomas Hundertpfund.
     
    58:25
    Nepříjemná střela přišla od střídaček z hole Stefana Geiera, Lassila si nebyl jist, kde má kotouč, vysvobodil ho z nejistoty až rozhodčí svým hvizdem. Posledních 95 sekund třetí třetiny tak bude zahájeno v nebezpečné zóně Znojma.
     
    57:33
    Luciani neměl proti dvojici obránců soupeře nárok, i když se snažil, puk v pásmu jednoduše neudržel a teď je zase na tahu Klagenfurt. Ale i on nehraje už tak do útoku.
     
    56:45
    Hosté zavřeli Klagenfurt v pásmu a šikovně kombinují. Tím šetří čas a navíc nedovolují soupeři, aby hrál s pukem.
     
    55:22
    Bowies uspěl v souboji s Comriem a postrčil puk zpátky k Madlenerovi. Pomalu jdeme do závěru třetí třetiny, povede se Znojmu odvézt si z podhůří Alp alespoň jeden bod?
     
    54:42
    Znojmo až teď dokázalo vyhodit kotouč tak šikovně, že se icing nepíská.
     
    54:03
    Ganahl byl připravený v předbrankovém prostoru, nahrávku od Bischofbergera však neodhadl přesně a hůl položil na led pozdě. Domácí nicméně pokračují v náporu.
     
    53:03
    Orli se dostali z vlastní třetiny, to je však zatím jenom to jediné, co v tomto střídání udělali. Klagenfurt jim skutečně moc nepůjčuje kotouč a je vidět, že se snaží rozhodnout za tři body.
     
    52:22
    Tvrdá střela Comrieho z osy byla zablokována bránící dvojící Znojma a kotouč následně pro jistotu letěl na icing. KAC začíná postupně přebírat iniciativu a trenér Miroslav Fryčer, v hokejových kruzích připodobňovaný k Johnu Tortorellovi, bere oddechový čas!
     
    51:25
    Hra 4 na 4 přináší optickou převahu Klagenfurtu, který se ale nemůže propracovat ke střele. Navíc se dopustil ofsajdu, proti čemuž hodně protestuje Neal, ale není mu to vůbec k ničemu. Skoro ještě dostal desetiminutový trest.
     
    49:44
    Největší důraz před brankou předvedl Andrew Kozek (KAC), který je za své hrátky s hokejkou odměněn menším trestem za sekání. Znojemský mstitel a střelec třetího gólu, Radim Matuš (ZNO) přišel v bitce o helmu a odjíždí na trestnou bez rukavic, sudí se ale uspokojili s dvouminutovým trestem za hrubost. Bude se tak hrát 4 na 4.
     
    49:38
    Důrazná hra jednoho z domácích hráčů v předbrankovém prostoru způsobila potyčku tří hráčů z každé strany a vypadá to, že sudí budou vylučovat.
     
    48:50
    Přechod do útoku se skutečně Orlům nepovedl, krosová nahrávka na Lucianiho se zasekla tak dva metry za znojemskou #88 a nic z toho nevzešlo.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 7. Haudum (Comrie, Koch), 20. Koch (Kozek, Neal), 35. Bischofberger, 60. Ganahl (Bischofsberger, Hundertpfund) – 5. Luciani (Bořuta, Svoboda), 29. Oščádal, 44. Matuš (Sedlák, Češík)


    KAC Klagenfurt: Madlener (Haugen) – Kernberger, Fischer, Harand, Schumnig, Comrie, Unterweger, Hansson, Obersteiner – Haudum, Koch, Kozek – Richter, Neal, Petersen – Ganahl, Hundertpfund, Bischofberger – Geier M., Liivik, Geier S.
    HC LERAM Orli Znojmo: Lassila (Groh) – Tansey, Mikliš, Sova, Sedlák, Bořuta, Stehlík, Jonáš – Luciani, McRae, Svoboda – Berisha, Matuš, Bowles – Mrázek, Bartoš, Novák – Beránek, Češík, Oščádal, Gago

    Rozhodčí: Gruber, Sternat – Bärnthaler, Nothegger (všichni AUT)

    Diváci: 3 411
    ocianews.com