Třebíč – Kadaň 4:3 (po pr.) | Benátky n/J – Beroun 4:2 (kon.) | Havlíčkův Brod – Olomouc 3:4 (kon.)
Chomutov – Hr. Králové 4:1 (kon.) | Ústí n/L – Most 7:2 (kon.) | Šumperk – Litoměřice 7:3 (kon.)
Písek – Jihlava 1:4 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
3:4 (2:2, 1:2, 0:0)
HC Olomouc
Pondělí 26.09.2011, 17:30 • Kotlina • 1. liga (ČR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V závěrečném dějství měli navrch Rebelové, kteří se hnali za vyrovnáním. Potýkali se však s neproduktivním zakončením a velmi dobře bránící defenzívou soupeře, jehož podporoval skvělými zákroky i gólman Žigárdy. hosté čekali na rychlé protiútoky, z nichž několikrát zahrozili. Hanáci nakonec udrželi těsné vedení až do závěrečného hvizdu a odvážejí si domů cenné tři body za výhru 4:3. Naopak trápení Rebelů, kterým se v poslední době vůbec nedaří, pokračuje. Děkuji vám za pozornost, z kotliny se s vámi loučím a přeji vám hezký zbytek dne. (19:50:22)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Rebelové nepřešli do útočného pásma. Od modré čáry čáry pálil nepřesně Hadrava, který minul vzdálenější tyčku. Rebelové zůstali ve středním pásmu u puku, ale dostali se do ofsajdu.
     
    59:30
    Olomouc si vytvořila tlak před gólmanem Suchanem, který ale Rebelové s vypětím všech sil ustáli bez úhony. teď už je maskovaný muž domácích na střídačce a domácí hrají power-play.
     
    58:46
    Rytnauer zachytil ve středu hřiště nepřesnou rozehrávku soupeře, elegantně si objel jednoho protihráče a z vrcholu kruhů vystřelil zápěstím, ale gólman Žigárdy zasáhl svým betonem.
     
    58:26
    Polodna selhal v obrovské příležitosti, jejíž zahození může havlíčkobrodské barvy hodně mrzet. Ocitl se totiž sám před brankářem Žigárdym, jenže zblízka trefil přesně jeho náruč.
     
    58:01
    Kostourek si sjel z levého křídla za branku, přičemž ještě zkoušel gólmana Žigárdyho zaskočit střelou k bližší tyčce. Zde byl ale maskovaný muž Olomouce připravený a vyrazil puk.
     
    57:37
    Z mírného úhlu na levé straně nebezpečně střílel Kolouch, jemuž dopřála brodská obrana trochu prostoru a času k zakončení. Gólman Suchan však ztlumil betony puk a přikryl ho pod lapačkou.
     
    57:00
    Olomouc teď předvádí hru, jež vystihuje heslo nejlepší obranou je útok". Defenzíva rebelů má rázem s útočnými choutkami Hanáků před gólmanem Suchanem plné ruce práce.
     
    56:07
    Havlíčkův Brod má na své straně územní převahu a nedá se mu v cestě za vyrovnáním rozhodně upřít snaha, ale Olomouc se zodpovědně a účinně brání. Navíc se domácí občas sami připravují o dobrou pozici ke střele nepřesnostmi.
     
    55:20
    Po vyhraném vhazování střílel Morava, ale projektil mu příliš nesedl a jen zaduněl z vrcholu kruhů na Žigárdyho betony. Domácí zůstali u puku a ke střele se probil Knotek, jenže od modré čáry minul tři Žigárdyho tyče.
     
    55:13
    Olomouc si po přerušení hry, před nímž vyhodila kotouč na odpískaný icing, vyžaduje oddechový čas, po němž se bude vhazovat po pravé ruce gólmana Žigárdyho.
     
    55:00
    Hosté se dostali pod chvilkový tlak svého soupeře z Vysočiny, který vyřešili až za cenu vyhození na icing. Rozhodčí vhodí puk zpět do hry v prostoru před gólmanem Žigárdym.
     
    53:55
    Morava napřáhl na modré čáře a k dorážce se hnal za pukem, jenž se odrazil od Žigárdyho betonů, Knotek, ale trefil stejnou část výstroje. Hrát mohou hosté.
     
    53:30
    Kostourek se ocitl dvakrát v dobré palebné pozici. Nejdříve tečoval prudké nahození mezi kruhy jen do rohu pásma, po čemž střílel i z mezikruží, jenže opět si vylámal zuby na skvělém brankáři Žigárdym.
     
    52:52
    O rychlý přechod do útočného pásma se pokusili teď hosté, jenže z jejich útoku nevzejde pro gólmana Suchana nebezpečí. Rozhodčí odpískal postavení mimo hru.
     
    52:20
    Z pravé strany střílel v kruhu Fidler, jenže z mohutného nápřahu poslal puk jen k bližší tyčce, kde čekal gólman Žigárdy se svou nastavenou náručí a přerušil hru.
     
    52:00
    Semorád podržel puk i v tísni mezi kruhy, kde střílel po chvíli najíždějící Jonáš, jenže vyprášil jen Žigárdyho betony. Akce Rebelů pokračuje.
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 7. Fiedler (Ostrčil), 19. Musil (Zábranský), 32. Rytnauer (Stehlík, Knotek) - 2. Haluza (Bartoň), 8. Pekr (Řípa, Kotvan), 37. M. Pšurný (Bartoň, Šlahař), 39. Kolouch (Šlahař, Kucsera)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Suchan (Neruda) - Šenkeřík, Morava "C", Ostrčil, Sova, Protivný, Pavlík, Koma - Zábranský, Polodna, Knotek, Švaňhal, Jonáš, Semorád, Fiedler, Meidl, Rytnauer, Stehlík, P. Musil, Kostourek, Hadrava.
    HC Olomouc: Žigárdy (Kašík) - Lhotský, Nedbálek, O. Horák, Mikel "C", Bartoň "A", Ondrušek, Staněk, Kotvan - Kucharczyk, Dopita "A", Selingr - Pekr, Řípa, Haluza - M. Pšurný, Haas, Kucsera - Rác, Kolouch, Šlahař.

    Rozhodčí: Tomáš Zubzanda – Tomáš Gerát, Jiří Ondráček.

    Diváci: 949
    thejrc.org