Linz – Znojmo 3:4 (po pr.)
po prodl.
Steinbach Black Wings Linz
3:4 (1:2, 1:0, 1:1 - 0:1)
HC LERAM Orli Znojmo
Úterý 12.11.2019, 19:15 • Keine Sorgen Eisarena Linz • bet-at-home ICE Hockey League • 19. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Znojmo si tak připisuje cenné vítězství, které bude chtít potvrdit o víkendu během dvou domácích duelů. Ten první v pátek proti Dornbirnu startuje v 18:30. Do té doby nashledanou. (21:36:44)
     
    Dvacet vteřin před koncem prohrávali Orli v Linzi 2:3, nakonec vezou dva body za výhru 4:3 po prodloužení. Pro novou tvář v orlím dresu Roba Flicka to byl debut jako hrom, byl u tří gólů včetně vyrovnávacího v power-play a vítězného v prodloužení, z jeho práce vytěžil dva góly Anthony Luciani. No a hrdinou zápasu zejména v jeho první polovině byl Teemu Lassila, který pochytal neskutečné šance soupeře a bez něj by dnes Orli na body jistě nedosáhli.
     
    Konec zápasu.
     
    62:47
    Orli právě vstřelili branku!
    Symbolická akce pro dnešní večer, postarali se o ni dva nejlepší hráči Znojma v zápase. Teemu Lassila nejprve sám proti Florekovi vytáhl neskutečný zákrok lapačkou, volný puk zatáhl po levém křídle Rob Flick a narýsoval milimetrovou přihrávku na druhou stranu pro ANTHONYHO LUCIANIHO, který z první trefuje odkrytou branku. Lassila si připisuje výhru, Flick třetí bod. Oba dnes hráli velký zápas. Asistence: Rob Flick.
     
    61:55
    Bartoš na druhé straně v přečíslení váhal, až jej obránce vytlačil i s pukem na mantinel.
     
    61:38
    Schofield v tísni před Lassilou akci překombinoval, zadovkou spoluhráče nenašel.
     
    60:58
    Lassila se jen ohlédl, Finnovu ránu švihem zastavila spojnice břevna a tyče!
     
    60:44
    Luciani neudržel puk v rohu, domácí jdou do přečíslení.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Skvělý zápas ani po 60 minutách nekončí, Flickovo vyrovnání 19 vteřin před koncem znamená, že uvidíme prodloužení tři na tři.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:41
    Orli právě vstřelili branku!
    To jsou věci! Když Kevin Tansey 25 vteřin před koncem v pádu suploval gólmana Lassilu, nevypadalo to se šancemi Znojma na body vůbec růžově. Jenže power-play už podruhé v krátké době vyšla výborně. Tentokrát po zavezení puku po pravém křídle Kickert jen vyrazil střelu Sedláka od modré, Luciani prakticky z nulového úhlu pohotově dorážel a na brankovišti důrazně operující ROB FLICK si v prvním startu za Orly připisuje gól, který posouvá Znojmo minimálně k jednomu bodu! Asistence: Adam Sedlák, Anthony Luciani.
     
    59:12
    Domácí získali puk na vlastní modré a posouvají jej až za branku Znojma.
     
    58:45
    Znojmo hraje v šesti bez brankáře.
     
    58:45
    Tečované nahození od modré končí v ochranné síti nad brankou. Buly v pásmu Linze.
     
    58:07
    Orli se až teď dostávají do útočného pásma, ale jsou pod tlakem obrany v rohu kluziště.
     
    57:31
    Domácí dostali kotouč do útočného pásma a sbírají cenné vteřiny.
     
    56:10
    Tansey se vydal rovnou na brankoviště clonit gólmanovi a překvapivá taktika málem vyšla, Flickovu střelu Kickert vůbec neviděl. Letící puk ale mířil příliš vysoko.

    Tomáš Teplý

    Branky a nahrávky: 5. Kristler (Roach, Florek), 35. Lebler (Schofield, Umicevic), 56. Gaffal (DaSilva, Finn) – 17. Svoboda (Tansey, Luciani), 20. Luciani (Flick), 60. Flick (Sedlák, Luciani), 63. Luciani (Flick)


    Steinbach Black Wings Linz: Kickert (Mocher) – Wolf, Roach, Altmann, Rutkowski, Finn, Valach, Matzka – Lebler, Schofield, Umicevic – Kristler, Florek, Leiler – Cijan, Brucker, Woger – Kalus, Gaffal, DaSilva – Ober.
    HC LERAM Orli Znojmo: Lassila (Groh) – Tansey, Sedlák, Sova, Mikliš, Bořuta, Stehlík, Jonáš, Novák – Luciani, Flick, Svoboda – Beránek, Bartoš, Mrázek – Bowles, McRae, Gago – Berisha, Češík, Oščádal.

    Rozhodčí: Gruber, Ofner – Bedynek, Nothegger
    ocianews.com