Poruba 2011 – Chomutov 4:5 (kon.) | Kadaň – Litoměřice 2:6 (kon.) | Prostějov – Benátky n/J 3:4 (po pr.)
Sokolov – Slavia 3:5 (kon.) | Frýdek-M. – Motor ČB 2:4 (kon.) | Vsetín – Přerov 1:2 (0:2 po s.n.)
Třebíč – Ústí n/L 1:2 (kon.) | Havířov – Jihlava 3:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
8:2 (2:1, 4:0, 2:1)
Rytíři Kladno
Sobota 30.11.2019, 15:30 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Extraliga dorostu - o pořadí v play-off • 2. kolo
Partner:
     
    To už je ode mne z ČPP Arény definitivně vše, děkuji za pozornost při sledování onlajnu a u hradeckého hokeje zase někdy na počtenou. (17:55:07)
     
    Střely na branku celkem: 50:31
    Využití: 2:0
     
    Dnešní zápas je zdárně za námi, hokejisté obou celků už si jen sportovně podávají ruce. Domácí hráči po celý průběh utkání bezpečně kontrolovali náskok 2:1 z první třetiny, když přidali dalších šest branek a sami už inkasovali pouze jednou. Hradeckým vyšla skvěle především prostřední část. Tu ovládli jasným rozdílem 4:0 a dali základ vysokému vítězství, které se nakonec zastavilo na skóre 8:2 pro Lvy. Rytíři tak ve druhém mači důležité části soutěže neobstáli a do Kladna odjíždí s prázdnou.
     
    Konec zápasu.
     
    59:28
    V dnešním utkání se poprvé trochu přiostřilo, když se navzájem chytli Šimon Táborský s Michalem Koštovalem, kteří už sedí na trestné lavici.
     
    58:51
    Touš se odrazil k defenzivním hráčům Kladna, kteří tak mohou znovu vymýšlet od vlastní branky.
     
    58:28
    Po střetu v pravém kruhu útočného pásma Lvů zůstal na zemi ležet jeden z hostujících plejerů. Po krátké pauze ale mohl znovu pokračovat ve hře.
     
    57:57
    A rodák z Vítkovic zastavuje lapačkou i následnou střelu Kladenských.
     
    57:10
    Po dalším pokusu Středočechů se nemusel o nic strachovat Mario Žalčík, který tak v klidu rozehrál kotouč.
     
    56:15
    Hradečtí mohou s pukem znovu vymýšlet v útočném pásmu, obrana Rytířů se na to ale nemohla dívat a domácí snažení zastavila.
     
    55:39
    Marek Pelda napálil kotouč od modré čáry do horní tyče.
     
    55:04
    Martin Adam ujížděl svému soupeři po pravém křídle a dokonce si i nabruslil doprostřed, okus o střelu mu však zkazila domácí pozorná obrana.
     
    53:04
    Hradec právě vstřelil branku!
    Jen chvilku platil současný stav a domácí už střílí další branku. Jakub Jerman vyslal do samostatného úniku MATĚJE GIESLA, který naznačil střelu gólmanovi a poté vyslal prudkou ránu pod horní tyč – 8:2. Asistence: Jakub Jerman, Matěj Beneš.
     
    52:18
    Hradec právě vstřelil branku!
    Po ztrátě hracího předmětu ale Lvi zabrali a prosazují se už po sedmé v dnešním zápase. Šimon Táborský ostře vypálil od modré čáry, Gabriškovi střela propadla za záda, kde správně stál připravený MATYÁŠ SLÁMA. Pro něj se jedná o premiérový gól v dorostenecké soutěži. Asistence: Šimon Táborský, David Brožek.
     
    51:59
    Hradečtí nezvládli vyhodit kotouč mimo obranné pásmo a zmocnili se ho hostující borci.
     
    51:15
    Dlouhou pasáž hry bez jediného přerušení teď zastavuje až zákrok kladenského gólmana, který reagoval na střelu Šimona Táborského.
     
    50:15
    Asistent kapitána Michal Beneš si skvěle nabruslil z pravé strany a vyzkoušel prudkou ránu na vzdálenější tyč. Tam však stihl natáhnout beton Gabriška.
     
    49:40
    Hosté nedokázali vyhodit kotouč mimo dosah napadajících útočníků Hradce. Domácí tak mohli s pukem na holi znovu vymýšlet.
     
    48:25
    Lvi se dostali k další střele, která ale mířila hodně vysoko, a rozvlnila tak pouze ochrannou síť. Jak je ale zvykem, přerušení se nepíská.

    Jan Brůna

    Branky a nahrávky: 5. Pajer (Michal Beneš, Jirků), 7. Pajer (Jirků), 28. Novotný (Havlíček), 29. Brožek (Sláma), 31. Matěj Beneš (Boukal, Jirků), 32. Giesl (Novotný, Táborský), 53. Sláma (Táborský, Brožek), 54. Giesl (Jerman, Matěj Beneš) – 10. Ullrych (Vimmer), 45. Bareš (Hrabík)


    Mountfield HK: Žalčík (Tichý) – Táborský, Beran, Boukal, Havlíček (C), Pelda, Jerman – Giesl, Pajer, Jirků, Matěj Beneš, Novotný, Souček, Sláma, Brožek, Michal Beneš (A). Trenér: Jiří Janoušek.
    Rytíři Kladno: Jaňour (32. Gabriška) – Danda, Malý, Hvězda, Burger, Havel, Koštoval (A), Kohlíček (A), Sýkora – Vimmer, Holeček, Hrabík, Kouba, Bareš, Ullrych (C), Adam. Trenér: Libor Procházka.

    Rozhodčí: Veselý – Brož, Všetečka

    Diváci: 75
    ocianews.com