Innsbruck – Znojmo 2:4 (kon.)
konec
HC TWK Innsbruck
2:4 (1:1, 1:1, 0:2)
HC LERAM Orli Znojmo
Pondělí 09.12.2019, 19:15 • Tiroler Wasserkraft Arena, spolková země Tyrolsko, Rakousko • bet-at-home ICE Hockey League • 40. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 1 500 diváků. (21:34:36)
     
    Znojmo se díky této výhře vyhouplo mezi první pětku a vyhrálo už šestý zápas v řadě. Na šesté Bolzano má díky tomu náskok dvou bodů, Innsbruck naopak navýšil z desátého místa ztrátu na devátý Graz na bodů deset. V dalším utkání se Znojemští představí za šest dní opět venku právě s Grazem, Innsbruck bude mít doma favorita na titul z Klagenfurtu.

    Z mé strany je to dnes vše. Doufám, že jste se u textového přenosu dobře bavili. Přeji vám příjemný zbytek pondělního večera, klidný pracovní týden a budu se těšit zase někdy příště u EBEL napočtenou!
     
    Sečteno, podtrženo! Druhý zápas za dva dny zvládlo Znojmo výborně a bezmála šestihodinový přejezd zpět do domovského města tak bude určitě v dobré náladě. Klíčem ke třem bodům byla skvěle zvládnutá třetí třetina. Znojemští se v ní ujali vedení zásluhou přesné střely Ondřeje Mikliše od modré v čase 45:56. Jenže pro domácí Žraloky to byl signál k ohromnému tlaku a náporu na hostující klec. Všechny nebezpečné momenty ale Orli přečkali a sami udeřili v samotném závěru, z gólového zásahu se mohl radovat v polovině 57. minuty Philip McRae. Innsbruck to ještě zkusil v poslední minutě zvrátit hrou bez gólmana, Znojmo ale tyto momenty zvládlo takticky a domů si odváží druhou výhru z druhého zápasu, tentokrát poměrem 4:2.

    Střely na branku: 31 – 35 (13 – 6)
     
    Konec zápasu.
     
    59:29
    I ten už je ale pasé. Faul z nutnosti předvedl Caleb Herbert (INS), který srazil startujícího znojemského hráče vstříc brance. Dostává tak dvě minuty a na orlí lavičce se už slaví.
     
    59:08
    Innsbruck se ale po chvílích neklidu dokázal dostat zpět před branku Znojma a velí do posledního útoku.
     
    58:19
    Za vysokým vyhozením mířili dva znojemští hráči na jednoho tyrolského, proto se nemohlo pískat zakázané uvolnění. Hosté závěr zápasu zvládají takticky výborně a dost se blíží k výhře.
     
    58:04
    Až nyní přichází očekávaný tah z domácí strany. Timeout a hra bez gólmana!
     
    57:52
    Vhazování před znojemskou brankou 128 sekund ještě není pro trenéra Pallina správný signál k tomu, aby zkusil hru v šesti. Zatím se Innsbruck musí tak spokojit se hrou 5 na 5.
     
    56:37
    Orli právě vstřelili branku!
    Přesilovka časově využitá nebyla, prakticky ale ano a Znojmo je na dobré cestě k plnému počtu bodů z rakouského tripu! Odraženou střelu nebyli schopni domácí obránci odklidit do bezpečí, Luciani se tak na kotouč dostal jako první a předržel jej. Právě díky předržení se uvolnil PHILIP MCRAE, který dostal nahrávku křížem přímo do hokejky a překonal přesunujícího se Darlinga – 2:4! Asistence: Anthony Luciani, Tomáš Svoboda.
     
    55:32
    Právě nyní začíná přesilová hra Znojma a Antonín Bořuta mohl přiblížit Orly blíže bodům, pokusem z levého kruhu ale rozezvučel jenom tyčku!
     
    54:57
    Na Groha přišla z levého kruhu těžká střela, kterou však hostující gólman zlikvidoval. Likvidace nyní ale přechází na bedra rozhodčích, důraz Kupriana se nelíbil Miklišovi a hráči se dostali do konfliktu, který se přemístil za branku Znojma.
     
    54:35
    David Bartoš přebruslil obránce Innsbrucku a natlačil se před něj, čímž získal výhodu a zaručil, že se bude vylučovat i na domácí straně. Caleb Herbert (INS) obdržel menší trest za držení a 56 sekund se bude hrát 4 na 4, pak přijde přesilovka Znojma.
     
    53:48
    První chvilky prakticky plnohodnotné přesilové hry pro Innsbruck nejsou nijak slavné, Znojmo se i ve čtyřech bez problémů pětičlennému týmu soupeře vyrovná.
     
    53:31
    Do posledních šesti a půl minut vstoupí Znojmo v oslabení. Před brankou došlo k souboji, za který je trestán Aleš Sova (ZNO) dvěma minutami za hákování.
     
    53:06
    Oblouček na rozjíždějícího se Mrázka nebyl přesný, Darling proto vyjel proti puku a rychle jej vrátil zpět na hokejky spoluhráčů.
     
    52:07
    Bär neudržel pásmo pro svůj tým a Orli si můžou na chvilku ulevit v útočném pásmu.
     
    51:34
    Znojmo vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    50:53
    Po delší době se také dostávají do souvislejšího držení puku Znojemští. Jenže jejich útočný výpad neskončil ničím jiným, než ztrátou kotouče a opět se tak hraje podle not domácích.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 3. Broda, 27. Herbert (Broda) – 12. Mrázek (Bartoš, Stehlík), 27. Mrázek (Bartoš, Mikliš), 46. Mikliš (Flick, Sova), 57. McRae (Luciani, Svoboda)


    HC TWK Innsbruck: Darling (Huber) – Ludin, Vallant, Guimond, Lattner, Curna, Boivin – Kuprian, Bär, Paulweber – Broda, Herbert, Šedivý – Wachter, Zajc, Kromp
    trenér: Rob Pallin

    HC LERAM Orli Znojmo: Groh (Lassila) – Tansey, Sedlák, Sova, Mikliš, Bořuta, Stehlík, Jonáš – Luciani, Flick, Svoboda – Beránek, Bartoš, Mrázek – McRae, Češík, Berisha – Oščádal
    trenér: Miroslav Fryčer

    Rozhodčí: Berneker, Smetana – Sparer, Tschrepitsch (všichni AUT)

    Diváci: 1 500
    ocianews.com