Florida – Calgary 0:3 (kon.) | Columbus – Vancouver 5:3 (kon.) | Minnesota – Washington 3:4 (kon.)
Anaheim – New Jersey 0:3 (kon.) | Vegas – Los Angeles 1:4 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
5:0 (3:0, 1:0, 1:0)
HC Benátky nad Jizerou
Pondělí 02.03.2020, 17:30 • CZ LOKO Aréna, Jihlava • Chance liga - o účast v předkole • 26. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to dnes už skutečně vše. Z prázdného zimáku v Jihlavě se s vámi loučím a budu se vás těšit u sledování Chance ligy někdy příště napočtenou! (20:00:11)
     
    Dnešní utkání sledovalo 811 diváků.
     
    Zápas 26. kola spodní nadstavby je za námi a dnes to bylo prakticky na jednu branku. Jihlava rozhodla o všem podstatném už během úvodních devíti minut, kdy nastřílela tři góly. Pak už si poměrně nudný a nezáživný zápas kontrolovala až do samotného závěru, pátý hřebíček do benátecké rakve zatloukl v 52. minutě povedenou střelou do vinglu od modré Jan Holý. Výhra 5:0 je tak pro domácí naprosto zasloužená, spoustu dalších šancí a gólovek Jihlavy pochytal v brance Benátek skvělý Pavel Čajan. Bez ohledu na zápas Třebíče tak Jihlava i nadále zůstává první v nadstavbové skupině.

    Střely na branku: 42 – 14 (14 – 4)
     
    Konec zápasu.
     
    59:28
    Vysoké nahození na Špačka končí u branky Jihlavy, která už ani nechce hrát, jenom nahazuje zpátky před Čajanovu kasu.
     
    59:05
    Václav Půža střílel od modré, sražený kotouč zamířil jenom do ochranné sítě. Vhazovat se bude po pravici Čajana a moc už toho dneska neuvidíme.
     
    57:55
    Bennet Rossmy nyní zůstal ležet na ledě po nešikovném, avšak čistém zákroku Jana Holého. Narazil zkrátka v pádu hlavou do mantinelu a rozhodčí okamžitě přerušil hru. Naštěstí to nic vážného nebylo a Rossmy sám odjíždí na střídačku.
     
    57:25
    Bukač zajistil přihrávku na Jiruše a posunul Duklu zase zpátky do útočného pásma.
     
    56:35
    Jihlava je již v plném počtu, Jan Pohl tak z trestné lavice bude sledovat samotný závěr utkání. Třeba se k němu ještě někdo přidá...
     
    55:57
    Petr Wiencek si vybruslil na pravý kruh, jeho střela ale končí jenom na prvním obránci Dukly.
     
    55:32
    Jihlava oslabení zvládá skvěle, naopak Benátky se v přesilové hře vyloženě trápí.
     
    54:11
    Jan Pohl (JIH) stráví závěr zápasu na trestné lavici. Za krosček na Žůrka v předbrankovém prostoru dostal minuty dvě, za až směšné nesportovní chování dostal minut deset. Ale kdo chce kam, pomozme mu tam... Dvouminutový trest odpyká Tomáš Chlubna (JIH).
     
    53:49
    Nápor na obrannou pětku Benátek gólem nekončí! Čajan se v brankovišti válel po několika střelách hráčů Dukly, ale ani jeden ze tří domácích plejerů jej nedokázal překonat!
     
    53:08
    Zápas se už jenom dohrává. Benátkám nejde upřít snaha, Dukla však výsledek pohodlně hlídá a čeká se prakticky na závěrečný hvizd.
    51:02 Jan HOLÝ - 5:0
     
    51:02
    Dukla právě vstřelila branku!
    Pětka je na světě! Dukla pokračovala v náporu, Čachotský poslal podél prken puk na Skořepu, který vracel kotouč zpátky na modrou. Připravený JAN HOLÝ se do toho zkrátka opřel a suverénně vymetl pravý vingl, Čajan neměl žádnou šanci na zásah – 5:0! Asistence: Josef Skořepa, Tomáš Čachotský.
     
    49:46
    Pavel Čajan předvedl dvojitý zákrok, nejprve se ke střele dostal Jiránek, Čajan reflexivně vyrazil betonem. Ale přímo také na hůl Čachotského, který chtěl zavěsit pod víko, Čajan se však skvěle vyšvihl i podruhé!
     
    48:36
    Kunst si nedokázal zpracovat přihrávku od Průžka a hostující hráči se tak sami vyhodili z útočného pásma. Skutečně už tady čekáme prakticky na konec zápasu.
     
    47:43
    Ondřej Buchtela zachytil jihlavské vyhození, Benátky tak musí začit pěkně od začátku.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 2. Fronk (Jiránek), 4. Anděl (Poletín, Černohorský), 9. Skořepa, 38. Chlubna (Piegl), 52. J. Holý (Skořepa, Čachotský)


    HC Dukla Jihlava: Jan Brož (Chaloupek) – J. Pohl, J. Holý, D. Kolář, Bukač, Piegl, Půža, Černohorský – Čachotský (A), Skořepa (C), A. Zeman – Anděl, Poletín, Pekr – Jiránek (A), Fronk, Chlubna – T. Harkabus, Lichanec, V. Brož.
    HC Benátky nad Jizerou: Čajan (Hrstka) – Kovář, Kunst (A), Hampl, Buchtela, Aubrecht, Žůrek – D. Špaček (C), Šír, Průžek (A) – Jiruš, Chrtek, Rychlovský – Wiencek, A. Dlouhý, Rossmy – Vomáčka, Šafařovský, Křepelka.

    Rozhodčí: Pavlovič, Ondráček – Štofa, Beneš

    Diváci: 811
    thejrc.org