Finsko – Slovensko 8:1 (kon.) | Česko – Německo 3:4 (kon.) | Švýcarsko – Švédsko 2:5 (kon.)
Rusko – Kanada 6:0 (kon.)
konec
HC Slavia Praha
4:2 (2:0, 1:2, 1:0)
Banes Motor České Budějovice
Sobota 28.12.2019, 17:04 • ZS Eden • Chance liga - o pořadí v play-off • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ze zimního stadionu v Edenu je to pro dnešní večer vše, užijte si pěkný sobotní večer a někdy příště u Chance ligy na počtenou. (19:53:19)
     
    Tomáš Šmerha se po odpískání pustil do křížku s Vítem Christovem. Všechno ale nakonec po velice krátké výměně názorů skončilo. Slavia se tedy může radovat z vítězství, které ve třetí části potvrdil právě Tomáš Šmerha, který se trefil podruhé v zápase. Slavia tedy dokázala porazit Motor 4:2.
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Jihočechům došli v závěru síly. Slavia dobře brání a nepouští hosty na dostřel Michajlovovy branky.
     
    59:01
    Filip Kuťák vyhodil kotouč do bezpečí, Slavia je velice blízko k senzační výhře.
     
    58:10
    Slavia se osvobodila ze sevření a utkání mohl rozseknout Doležal, jeden z beků Motoru dokázal kotouč srazit mimo branku.
     
    57:41
    Pokus Daniela Vrdlovce zamířil mimo, Motor se poté rychle usadil před Michajlovem.
     
    57:18
    Hosté hrají bez brankáře!
     
    56:57
    Plášil dohrál po odpískání Kuťáka, který si s ním chtěl celou situaci vyříkat. Všechno proběhlo ale pod bedlivým dozorem rozhodčích a relaitvně v klidu, trestné lavice tedy mohou v tuto chvíli zůstat prázdné.
     
    Oddechový čas pro domácí.
     
    56:30
    Za sešívanou klecí se vedl urputný boj o kotouč, nakonec hrací předmět vybojovali hosté, kteří puk poslali na modrou čáru na Plášila, ten si ale střelu rozmyslel a nezakončil.
     
    55:46
    Slavia vyhazuje na zakázané uvolnění, sešívané tribuny se probudily a ženou domácí celek za vítězstvím!
     
    54:29
    Na opačné straně kluziště vyzkoušel v brejku své štěstí Doležal, jeho střela ale skončila mimo.
     
    54:11
    Jiří Šimánek znovu dorážel před bránou Slavie, Michajlov i v tomto souboji obstál a kotouč za svá záda nepustil.
    53:28 Tomáš ŠMERHA - 4:2
     
    53:28
    Slavia právě vstřelila branku!
    Sešívaní si znovu berou dvougólový náskok! Další vyhození ze slávistického pásma vybídlo k rychlostnímu souboji TOMÁŠE ŠMERHU s obráncem Vydareným, kterému chtěl pomoct brankář Klouček. Ten vyjel daleko ze své branky, jeho pokus o přihrávku ale tečoval Šmerha tak příhodně, že si kotouč stačil dojet a zavěsit ho do odkryté klece – 4:2! Asistence: Petr Vampola.
     
    52:39
    Pražané dvakrát v krátkém časovém sledu vyhodili na zakázané uvolnění, červenobílí se v této chvíli nemohou dostat z obranného pásma jiným způsobem.
     
    52:07
    David Gilbert si dojel vlastní sraženou střelu, ani jeho druhé zakončení ale na branku Michajlova nevedlo. Gilbertova střela skončila na zadním mantinelu.
     
    51:03
    Hosté v plném počtu. Domácí Slavii se tato přesilová hra vůbec nevydařila, většinu času se ani nedokázala usadit v útočném pásmu.

    Martin Kamenik

    Branky a nahrávky: 15. Šteiner (Šmerha, Vampola), 17. Šmerha (Vampola), 29. Ryzák (Kuťák, Kubík), 54. Šmerha (Vampola) – 25. Z. Doležal (Šimánek, Pavel), 30. Šimánek (Z. Doležal, Prokeš)


    HC Slavia Praha: Michajlov (Málek) – T. Duda, J. Novák (C), P. Hořava, Antoš, Barák, Ryzák, Steinocher – Šmerha, Vampola (A), Šteiner – J. Doležal (A), Vrdlovec, Vlček – M. Ondráček, Kubík, Kuťák – Kubica, Kohút, Furch.
    Banes Motor České Budějovice: Klouček (Strmeň) – Pýcha (C), Allen, Vydarený (A), Plášil, Suchánek, Pavel – M. Novák (A), J. Kloz, J. Veselý – Christov, Venkrbec, Holec – Michnáč, Gilbert, Z. Doležal – Šimánek, Prokeš, Babka – Beránek.

    Rozhodčí: Doležal, Petružálek – Maštalíř, Bohuněk

    Diváci: 2438
    thejrc.org