Benátky n/J – Olomouc 1:3 (kon.) | Litoměřice – Kadaň 2:1 (kon.) | Šumperk – Ústí n/L 3:7 (kon.)
Havlíčkův Brod – Hr. Králové 3:2 (kon.) | Chomutov – Most 4:1 (kon.) | Písek – Beroun 3:1 (kon.)
Třebíč – Jihlava 2:1 (po s.n.)
konec
BK Havlíčkův Brod
3:2 (1:0, 2:1, 0:1)
Královští lvi Hradec Králové
Sobota 29.10.2011, 17:00 • Kotlina • 1. liga (ČR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    je konec. Havlíčkův Brod vítězí v nesmírně vyrovnané a dramatické partii těsně 3:2 a připisuje si veledůležité tři body do prvoligové tabulky. Pokud bychom měli vybrat muže zápasu, na havlíčkobrodské straně by se jednalo o Vojtěcha Němce, který vstřelil jeden gól a přidal i asistenci. Z řad Hradce Králové zaslouží pochvalu brankář Jakub Čech, jenž předváděl po celý zápas skvělé zákroky a držel šance svého týmu na zvrat. Děkuji vám za pozornost, z kotliny se s vámi loučím a přeji vám hezký zbytek víkendu. (19:33:10)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Na druhé straně ještě dorážel vyraženou Hadravovu střelu zblízka Rytnauer, jenže vyprášil jen Čechovy betony. Hrát mohou hosté. Domácí ještě reklamují faul právě na mladého forvarda Hadravu.
     
    58:46
    Rebelové čelí enormnímu náporu svého soupeře, který teď trpělivě buší do jejich obranného bloku. Nejblíže byl při sérii hradeckých projektilů v pádu Berger, z mezikruží minul.
     
    58:11
    Východočeši byli úspěšnější na vhazování v útočném pásmu a zahrozili. Od modré čáry vypálil mladý bek Čáp, jenže gólman Laitinen měl nekrytý výhled a zásahem náručí si smlsnul na dalekonosné střele.
     
    57:30
    Hradec Králové teď určitě nehraje to, co by si přál. Rebelové pravidelně odrážejí jeho útoky a neustále vyhazují puky daleko od svého gólmana Laitinena.
     
    57:00
    Domácí si poradili při důležitém buly v obranném pásmu a z Laitinenovy blízkosti vyhodili kus černé gumy co nejdále to jen šlo. Hradec Králové se musí probíjet zpět.
     
    56:50
    A Havlíčkův Brod si hodně komplikuje situaci. Tlak hostů vyústil ve vyloučení Protivného (HBR), jenž se provinil hákováním.
     
    56:30
    Kostourek využil svých rychlých nohou a chytrosti k nebezpečné šanci, když se po zisku kotouče prosmýkl kolem přesily hradeckých hráčů a z mírného úhlu na levé straně o kousek minul vzdálenější tyčku!
     
    55:40
    Voj. Němec zachytil nepřesnou rozehrávku Hradce Králové a zpracoval si puk ve středním pásmu. Potřeboval však střídat, jeho lajna byla na ledě dlouho. Proto jen nahodil puk za bránu gólmana Čecha.
     
    55:06
    Až teď se hra přesouvá trochu dále od Laitinenovy svatyně. Hosté jsou vykázáni do středního pásma pro přihrávku rukou, vhazuje se blíže modré čáře Hradce Králové.
     
    54:46
    Havlíčkův Brod trpělivě čeká ve své ulitě na příležitost k rychlému protiútoku, jenže tu vůbec hosté nedopouštějí. Naopak, stále svírají Rebely v pevném objetí. Domácí vyhodili na další zakázané uvolnění.
     
    54:32
    Hradec Králové teď kombinoval v útočném postavení a hledal si cestu k zakončení. Obrana teď brankáři Laitinenovi hodně pomáhá, blokuje spoustu hradeckých projektilů. Hosté se vyhnali sami ven z pásma nepřesnou zpětnou nahrávkou na modrou čáru.
     
    53:55
    Královéhradečtí vytrvávají v útočné aktivitě a havlíčkobrodský obranný blok odráží jeho nápor s vypětím všech sil. Závěr duelu bude bezesporu ještě hodně dramatický, o výsledku v žádném případě není ještě rozhodnuto.
     
    53:32
    Havlíčkův Brod aktuálně zcela přenechává iniciativu soupeři a soustředí se jen na bránění svého hubeného náskoku. Znovu si vypomohli jeho hráči vyhozením na zakázané uvolnění.
     
    53:08
    Gólman Laitinen teď měl spoustu práce a musel naplno ukázat své brankářské kvality. Hradec Králové ho zasypal nepříjemnými projektily ze všech možných pozic útočného pásma.
     
    52:50
    Zkušený útočník Kadlec v blízkosti modré čáry prodloužil nahozený puk bruslí do útočného pásma, aby se nejednalo o icing jeho týmu. Puk však získali do své moci stejně Rebelové.
     
    52:05
    Hra v těchto chvílích trochu pozbyla na své atraktivitě. Sledujeme spíše bojovnou partii, šancí si oba celky vytvářejí jako šafránu. rebelové te´d vyhodili na icing.
     
    51:33
    Zbytek přesilovky se domácímu souboru nepodařil, když se marně vyrovnával s aktivním napadáním soupeře v hloubi obranného pásma. Teď už Havlíčkův Brod útočí, ale hraje se 5 na 5.
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 14. Voj. Němec, 22. Jonáš (Poskočil, Voj. Němec), 36. Semorád (Koma) - 25. Moskal (Tvrdík), 50. Brož (Kubeš)


    BK Havlíčkův Brod: Laitinen (Neruda) - Šenkeřík, Morava (C), Ostrčil, Sova, Protivný, A. Jelínek, Poskočil, Koma - Zábranský, Polodna, Švaňhal, Jonáš, Semorád, Voj. Němec, Rytnauer, Štěpánek, Stehlík, P. Musil, Kostourek, Hadrava.
    Královští lvi Hradec Králové: Čech (Blažek) - Hendrich (A), Chmelíř, Karlíček, Zdráhal, Čáp, Karlík, Roupec - Brož, Tvrdík, Berger, Látal, Macháň, Jindřich, Kadlec (C), Kubica, Kubeš, Budínský, Moskal (A), Valášek.

    Rozhodčí: Robert Čech - Jiří Chocholouš, Daniel Reich

    Diváci: 1243
    thejrc.org