Šumperk – Most 6:1 (kon.) | Havlíčkův Brod – Beroun 5:2 (kon.) | Ústí n/L – Hr. Králové 6:3 (kon.)
Chomutov – Olomouc 3:1 (kon.) | Jihlava – Benátky n/J 6:1 (kon.) | Písek – Kadaň 2:1 (kon.)
Třebíč – Litoměřice 1:3 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
5:2 (3:2, 1:0, 1:0)
Medvědi Beroun 1933
Sobota 05.11.2011, 17:00 • Kotlina • 1. liga (ČR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec. Havlíčkův Brod v prostředí svého stadionu v Kotlině poráží Beroun v atraktivním duelu 5:2 a připisuje si cenné tři body do prvoligové tabulky. Premiéra trenérské dvojici Karel Dvořák - Milan Chalupa tak na lavičce Rebelů vyšla na výbornou. Pokud bychom měli dnes vybrat hráče zápasu, na havlíčkobrodské straně by se jednalo o útočníka Jana Semoráda, který hýřil aktivitou a vstřelil 2 branky. Z řad Medvědů zaslouží pochvalu gólman Robert Slipčenko, který předváděl po celé utkání výborné zákroky. To je ode mě z Havlíčkova Brodu pro dnešek vše. Děkuji vám za pozornost, loučím se s vámi a přeji vám hezký zbytek víkendu. (19:26:27)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Nejdříve po pěkné křížné přihrávce napříč předbrankovým prostorem pálil zblízka a v mírném úhlu na pravé straně Kostourek do Slipčenkových betonů, na což střílel ještě Šenkeřík od modré čáry, ale puk byl vyražen do ochranné sítě.
     
    59:29
    Útočná akce domácího souboru končí vyloučením na berounské straně. Za vysokou hůl (BER) je vyloučen Špelda.
     
    58:50
    Na modré čáře se opřel do puku obránce Protivný, jehož tvrdá a poměrně přesná rána jen o kousek minula pravou Slipčenkovu tyčku. Domácí stále drží puk.
     
    58:31
    Brankář Slipčenko teď vydatně pomohl svým spoluhráčům, když se ydal za branku pro nahozený puk, rozehrál ho na své spoluhráče, a ti vyhodili.
     
    57:40
    Středočeši se zatím dobře brání. Další útok Rebelů se jim povedlo odrazit. Následně se osvobodili a ještě zdrželi hru v blízkosti gólmana Laitinena aktivním napadáním.
     
    56:40
    Rebelové si několikrát vyměnili puk v útočném pásmu a ke střele z vrcholu kruhů z velkého nápřahu se odhodlal Kostourek. Trefil však jen betony gólmana Slipčenka, po nichž se tlačil marně k dorážce Rytnauer. Hosté vyhazují.
     
    56:21
    Hodně tvrdý a nebezpečný úder dostal u mantinelu brodský obránce Koma. Poletín (BER) vyfasoval za hrubost zbytečný trest na 5 minut plus OT do konce utkání. Citelně tím oslabil svůj tým. Trest za něj odpyká Milfait (BER).
     
    55:54
    Beroun přesunul hru do útočného pásma, kde si několikrát vyměnil puk a dostal se do koncovky. Konkrétně se o to zasloužil obránce Veselý, jehož střelu od modré čáry ukryl ve své náruči gólman Laitinen.
     
    55:42
    Podobná situace byla k vidění také na opačné stran ledové plochy. Opět v nepřehledné mlýnici před brankou sváděli urputnou přetlačovanou hráči obou táborů, z níž vyšli vítězně Medvědi.
     
    55:31
    Vytížená obrana Berouna nakonec rozehrála hodně nepřesně, její nahození končí jen na odpískaném zakázaném uvolnění. Brodská družina získala bez boje buly u Slipčenkovy svatyně.
     
    54:40
    S pukem na holích disponují Středočeši, kteří si nahrávají v obranném pásmu kolem napadajících útočníků Rebelů. Stále se jim nedaří přejít alespoň do středu pole.
     
    53:59
    Nepřehledná situace se vytvořila v předbrankovém prostoru Rebelů, kde se v početné skrumáži prala o puk spousta hráčů. Gólman Laitinen vše ustál bez úhony, hrát mohou jeho spoluhráči.
     
    53:20
    Berounští hokejisté kombinují v útočném pásmu, ale mají to velmi těžké. Musejí bojovat doslova o každý centimetr ledu, neboť jim Rebelové neustále dýchají na záda.
     
    52:14
    Švaňhal si v situaci 2 na 1 narazil se svým spoluhráčem a zblízka z ideální pozice a bez přípravy těsně minul Slipčenkovu svatyni! Dnešní utkání sleduje 1278 diváků.
     
    51:32
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Rebelové předvedli úchvatnou akci, jež končí pátým gólem v berounské síti! Nahozený puk dojel v rohu pásma Ondřej Švaňhal, nahrál přes protihráče přesně do předbrankového prostoru Vojtěchu Němcovi, který ještě prodloužil krátkým pasem na vedle sebe zcela volného JANA SEMORÁDA, jenž zblízka střelou po ledě a k tyči skóroval! Asistence: Vojtěch Němec, Ondřej Švaňhal.
     
    50:03
    Dvakrát se teď v roli střelce ocitl Soldán. Nejdříve neúspěšně pálil po nahrávce Rubeše z rohu pásma, když měl před bránou dostatek času a prostoru, ale o kousek minul levou Laitinenovu tyč. Následně se ještě po sólovém průniku dostal ke střele z vrcholu kruhů, jež byla sražena do ochranné sítě.
     
    49:51
    Poměr sil na ledě se nám vyrovná. Sudí posílá do hokejového vězení Malého (BER) za nedovolené bránění.
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 3. P. Musil (Morava), 10. Štěpánek (Protivný), 12. Semorád (Voj. Němec, Meidl), 26. Polodna (Kostourek), 52. Semorád (Voj. Němec, Švaňhal) - 12. Micka, 20. Hašek (Veselý)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Laitinen (Suchan) - Šenkeřík, Morava (C), Sova, Protivný, A. Jelínek, Poskočil, Pavlík (A), Koma - Zábranský, Polodna, Švaňhal, Jonáš, Semorád, Voj. Němec (A), Meidl, Rytnauer, Štěpánek, Stehlík, P. Musil, Kostourek.
    Medvědi Beroun 1933: Slipčenko (Kareš) - Sobotka, Špelda, Jebavý (A), Hertl, Veselý, Nedvěd (A), Soldán - Pavel, Švagrovský (C), Micka, Žalčík, Stromko, Hašek, Rubeš, T. Doležal, Poletín, Milfait, Malý, Klhůfek.

    Rozhodčí: Martin Grech - Milan Svoboda, Kamil Zavřel.

    Diváci: 1278
    thejrc.org