Šumperk – Třebíč 4:2 (kon.) | Benátky n/J – Kadaň 4:3 (po s.n.) | Havlíčkův Brod – Jihlava 8:0 (kon.)
Písek – Litoměřice 3:1 (kon.) | Chomutov – Beroun 5:1 (kon.) | Ústí n/L – Olomouc 3:5 (kon.)
Most – Hr. Králové 1:3 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
8:0 (5:0, 0:0, 3:0)
HC Dukla Jihlava
Sobota 17.12.2011, 17:00 • Kotlina • 1. liga (ČR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec. Rebelové se postarali o nejvyšší vítězství v derby Vysočiny nad jihlavskou Duklou v novodobé historii. Svého krajského rivala vypráskali z ledu kotliny naprosto jednoznačným výsledkem 8:0 a připsali si velmi důležité tři body do prvoligové tabulky. Naopak hosty čeká smutná cesta domů. Děkuji vám za pozornost, z Havlíčkova Brodu se s vámi loučím a přeji vám hezký zbytek víkendu. (19:29:45)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:15
    Domácí velmi zodpovědně brání obranné pásmo, když se jim daří zachytávat útočnou snahu Dukly vysunutým blokem už ve středním pásmu.
     
    58:18
    Havlíčkův Brod kontroluje puk a hru, nechce nechat hosty v závěrečných vteřinách skórovat a kosmeticky upravit průběžné skóre, které činí pro Jihlavu hrozivých 0:8.
     
    57:36
    Musil najel do útočného pásma, kde se mezi kruhy zbavil zasekávačkou protihráče. Jeho prudký bekhendový pas našel Kostourka, ale tomu prudký puk přeskočil hůl.
     
    57:14
    Havlíčkův Brod se pokusil odpovědět stejnou mincí a rychle se nahrnul přes modrou čáru do útočného pásma. Neobešlo se to však bez postavení mimo hru.
     
    56:54
    Zeman s Polcarem teď prověřili pozornost maskovaného muže mezi tyčemi Rebelů. První nezasunul puk k bližší tyči po obkroužení brány a druhý trefil záhy jen Nerudovu náruč.
     
    56:17
    Se svou troškou do mlýna přispěchal i čahoun Meidl, který zkusil štěstí z velkého úhlu na pravé straně. trefil jen boční síťku a gólman Halmoši schoval puk v lapačce.
     
    55:45
    Hosté drží častěji puk ve své moci, jenže se jim nedaří proniknout do blízkosti gólmana Nerudy. Rebelové dobře bruslí a zahušťují střed pole.
     
    55:00
    Krásnou akci předvedlo teď dravé mládí v barvách Rebelů! Musil vybojoval kotouč za bránou a prakticky poslepu našel přesnou nahrávkou před branku sjíždějícího Jankoviče, který zblízka vyprášil jen Halmošiho betony!
     
    54:22
    Jihlavský soubor tlačí na zatím neprůstřelného gólmana Nerudu, co mu síly stačí. Velezkušený strážce brodské svatyně však náporu na svou osobu zdatně odolává a pořád drží čisté konto.
     
    54:00
    Zeman nabral ve středním pásmu rychlost, protáhl ze za brodskou obranu a bekhendem z prostoru kruhů trefil Nerudovu vyrážečku. Záhy ještě pálil od modré čáry Malena, ovšem jen do připravených betonů opory Rebelů. Domácí vyhodili na icing.
     
    52:56
    Kotouč teď hodně nebezpečně poskakoval kolem výstroje trochu dezorientovaného gólmana Nerudy. Při hostech ale nestojí ani potřebné štěstí, kus černé gumy nakonec za brankovou čáru nedoputoval.
     
    52:30
    Jihlavané stále diktují tempo hry a svírají Rebely pod tlakem. Domácí družina je schoulena do obranné ulity a vyčkává na příležitosti k rychlým protiútokům.
     
    51:40
    Dukla se pokouší alespoň o vstřelení čestného zásahu, který by upravil hrozivou nulu na jejím gólovém účtu. Havlíčkův Brod má ale nahráno a nikam se nežene. Hlavně pečlivě brání.
     
    51:00
    Malenův sražený pokus od modré čáry se odrazil k Hodkovi, jenže ten z vrcholu kruhů nastřelil jen před sebou stojícího protihráče. Hrát mohou Havlíčkobrodští.
     
    50:30
    Jihlava se vlastní nepřesností při dobývání soupeřova pásma připravila o kotouč. Hrát mohou ze svého obranného pásma domácí Rebelové.
     
    50:02
    Broďákům to teď s přechodem do ofenzivní fáze nevyšlo, když vyhodili kus černé gumy přes všechny čáry z hloubi obranného pole jen na zakázané uvolnění.
     
    49:53
    Havlíčkův Brod si vyžádal oddechový čas.
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 5. Zábranský (Musil), 9. Sova (Polodna, Semorád), 10. Křivohlávek (Jankovič, Štěpánek), 18. Musil (Morava), 19. Kostourek (A. Jelínek, Voj. Němec), 44. Polodna (Pavlík, Novotný), 46. Kostourek (Voj. Němec), 47. Ostrčil (Štěpánek, Polodna)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Neruda (Opršal) - Ostrčil, Morava (C), R. Novotný, Pavlík (A), A. Jelínek, Sova, Zítka, Stehlík - Vondráček, Voj. Němec (A), Kostourek - Polodna, Semorád, Meidl - Musil, Zábranský, Švaňhal - Křivohlávek, Štěpánek, Jankovič.
    HC Dukla Jihlava: Novotný (od 21. Halmoši) - Petráček, Dobrovolný, Kolda, Kaláb, Kolafa, Grundmanis, Malena - Karpov, Bezděk, Hubáček, Polcar, Maliník, Zeman, Vysloužil, Pometlo, Jeslínek, Čachotský, Domin, Hodek.

    Rozhodčí: Roman Svoboda - Tomáš Brejcha, Libor Suchánek.

    Diváci: 2830
    thejrc.org