Šumperk – Ústí n/L 3:4 (kon.) | Havlíčkův Brod – Hr. Králové 3:2 (kon.) | Benátky n/J – Olomouc 2:1 (po s.n.)
Litoměřice – Kadaň 3:2 (kon.) | Chomutov – Most 10:2 (kon.) | Písek – Beroun 3:2 (po pr.)
Třebíč – Jihlava 2:0 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
3:2 (2:0, 0:0, 1:2)
Královští lvi Hradec Králové
Sobota 28.01.2012, 17:00 • Kotlina • 1. liga (ČR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec. I když to tak dlouho nevypadalo, velké drama do posledních sekund duelu se Kotlině nevyhnulo. Hosté z Hradce Králové smazali po trefách Jana Bergra a Adama Rufra smazat své manko. Rebelové však využitou přesilovkou, již proměnil ve třetí přesný zásah svého týmu Jan Křivohlávek, nakonec vítězí těsně 3:2 a připisují si veledůležité tři body do prvoligové tabulky.


    Pokud bychom měli dnes vybrat hráče utkání, na straně Rebelů by se jednalo o útočníka Jana Křivohlávka, střelce vítězné branky domácích. Z řad Hradce Králové zaslouží pochvalu gólman Jakub Čech, který předváděl po celý zápas skvělé zákroky. To je pro dnešek z Kotliny vše, děkuji vám za pozornost a přeji vám hezký zbytek víkendu. (19:28:41)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Tak to je velmi důležité vyhození Rebelů do středního pásma. Tlak Hradce Králové musí počkat minimálně několik vteřin.
     
    59:25
    Vhazovat se bude v prostoru před brodským gólmanem Suchanem. Hradecká branka zůstává prázdná, hosté mají však šest hráčů na ledové ploše.
     
    59:25
    Koudelka se na chvíli ocitl úplně sám před brankou, ale nedokázal přesně zakončit. Velká škoda pro hradecké barvy! Po souboji v rohu pásma se nechal vyloučit Protivný (HBR) za krosček. To bude ještě velké drama. Oddechový čas pro Východočechy.
     
    58:59
    Hraje se nahoru - dolů, Hradci Králové se nedaří získat útočné pásmo. Přesto hosté odvolali brankáře zkoušejí štěstí při power-play!
     
    58:11
    Rebelové vyvezli puk z obranného pásma a teď se snaží získat postavení kolem golmana Čecha. hradecká obrana je však rezolutně proti a zodpovědně pomáhá brankáři Čechovi.
     
    57:48
    Tak to budou ještě hodně perné chvilky pro domácí barvy. Havlíčkův Brod zastavil sice hradecký útok, aloe puk poslal jen na odpískaný icing. Buly před brankářem Suchanem.
     
    57:36
    Spoustu prostoru dostal v prostoru kruhů střílející Záhorovský, který vypálil zápěstím jen doprostřed branky, kde čekala na puk Suchanova nachystaná náruč.
     
    57:17
    Brodská družina se pokusila o bleskový přechod do útočného pásma, ale zastavilo ji postavení mimo hru na útočné modré čáře. Buly ve středu pole.
     
    56:52
    Hradec Králové neztrácí zbytečně čas a vrhá své síly do útoku, na vyrovnání už mu tolik času nezbývá. Brodská obrana teď zasáhla včas a přesouvá hru do středního pásma.
     
    55:45
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Rebelové nakonec využili hru v početní převaze po zbytečném faulu útočníka Bergera a znovu vedou! Po Petru Polodnovi a Milanu Kostourkovi pálil do tyčky JAN KŘIVOHLÁVEK, puk se pak odrazil ještě zpět do předbrankového prostoru a po nepřehledné situaci byl posledně jmenovaný z bekhendové dorážky už přesný! Asistence: Milan Kostourek, Petr Polodna.
     
    55:12
    Hosté získali puk a okamžitě ho vyhodili, co nejdále to jen šlo. Havlíčkův Brod musí začít nový útok až ze svého obranného pásma, od brankáře Suchana.
     
    54:51
    Teď si ale hosté vybrali slabší chvilku, když se provinili proti pravidlům a darovali domácím přesilovku. Berger (HKR) jede na trestnou lavici za napadení.
     
    54:43
    Hradec Králové je o poznání aktivnější a po vstřelené brance je na koni. Častěji drží puk na svých holích a neustává v útočné aktivitě, Rebelové se musí bránit.
     
    54:25
    Rozhodčí přerušuje kvůli hře vysokou holí. Kotouč vhodí zpátky na led v brodském pásmu, po pravé ruce havlíčkobrodského gólmana Suchana.
     
    53:58
    Hradec právě vstřelil branku!

    Tak to je tvrdá rána pro Rebely, hosté srovnávají stav zápasu! Po zaváhání při rozehrávce se v pásmu Havlíčkova Brodu dostal k puku ADAM RUFER, najel si do předbrankového prostoru, po čemž svižnou a přesnou střelou trefil prostoru u levé tyčky! Bez asistence.
     
    53:25
    Havlíčkův Brod po zisku puku v obranném pásmu založil rychlý útok, který však přibrzdila nepřesná nahrávka. Domácí se sice dostali do útočného pásma, ale zde zaúřadovali hradečtí obránci.
     
    52:39
    Opět bylo hodně rušno kolem hradecké branky. Rebelové si rozhýbali obranu Východočechů, jenže následně vypálili od modré čáry jen do Čechových betonů.
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 10. Zohorna (Semorád, Protivný), 11. Štěpánek (Meidl), 56. Křivohlávek (Kostourek, Polodna) - 48. Berger (Tvrdík, Čížek), 54. Rufer


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Suchan (Opršal) - Knesl, Morava (C), Pavlík (A), Ostrčil, Protivný, Kempný, M. Blažek - Vondráček, Semorád, Zohorna - Křivohlávek, Polodna, Kostourek - P. Musil, Štěpánek, Meidl - Švaňhal, Zábranský, Wasserbauer - O. Stehlík.
    Královští lvi Hradec Králové: Čech (Blažek) - Poživil, Bendík, Čížek, Chmelíř, Lesák, Vágner, Roupec, Hendrich - Budínský, Tvrdík, Berger, Kubeš, Macháň, Karpov, Kubica, Koudelka (C), Kadlec (A), Rufer, Záhorovský, Moskal (A).

    Rozhodčí: Jiří Dvořák - Tomáš Klein, Přemysl Skopal.

    Diváci: 1109
    thejrc.org