Karviná – Opava 0:0 (kon.) | Zlín – Příbram 1:0 (kon.) | Olomouc – Teplice 0:0 (kon.)
konec
FC Zlín
1:0 (0:0)
FK Příbram
Úterý 23.06.2020, 17:30 • Stadion Letná, Zlín • FORTUNA:LIGA - Skupina o záchranu • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To už je ode mne pro dnešek vše, děkuji za pozornost a přeji poklidný úterní večer. (19:27:14)
     
    Dnešní zápas nakonec končí těsným vítězstvím Zlína, který si ho ale rozhodně zasloužil. Ve většině času byl lepší a vytvořil si nespočet dobrých šancích. Nakonec však rozhodl z penalty Tomáš Poznar, který tak svému týmu zajistil dost cenné tři body. Příbram se od inkasovaného gólu tlačila za vyrovnáním, ale Fastav opravdu výborně bránil a dovolil soupeři jen jedinou nebezpečnější střelu na bránu, tu však bez problémů lapil Stanislav Dostál. Dnes je to tak jediné utkání ve skupině o záchranu, ve kterém padla branka. Za to je rád hlavně Zlín, kterému k jistotě o udržení stačí remíza s Karvinou. Naopak Příbram ještě bude muset zabojovat, aby hrála alespoň baráž.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Hosté se pořád tlačí do vápna pomocí centrů, ale stále jim to k ničemu není. Další míč uklidil do bezpečí Lukáš Bartošák.
     
    90+2
    Olivier Kingue dostal výborný nákop přímo na hlavu, ale míč mohl prodloužit jen za sebe, což také udělal. O střelu se tak pokusil jeden z jeho spoluhráčů, ale u míče byl dřív Stanislav Dostál, který následně okamžitě rozehrává.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Tomáš Poznar, přichází Ondřej Bačo.
     
    90
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Vachtang Čanturišvili, přichází Martin Cedidla.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Jan Díl (1.FK Příbram).
     
    89
    Jan Díl to nakonec vzal na sebe, což se mu ale nevyplatilo, protože se trefil jen do vyskakující zdi. Domácí následně zamířili do protiútoku, který právě sám Jan Díl musel řešit nedovoleným zákrokem.
     
    88
    Marek Hlinka se prezentoval při bránění hraničním zákrokem, který je posouzen jako faul. Příbram tak má jednu z posledních šancí na vyrovnání, přímý kop je opravdu blízko pokutového území.
     
    87
    Jan Díl poslal do šestnáctky nebezpečný centr, který se točil směrem do brány, takže ho Stanislav Dostál musel řešit. To se mu povedlo, i když míč boxoval pryč docela v nejistotě.
     
    86
    Lamin Jawo nadějně prodlužoval nákop Stanislava Dostála za sebe, Tomáš Poznar však nebyl moc blízko, díky čemuž může v klidu rozehrávat Soufiane Dramé.
    85. Hlinkova patička zamířila vedle svatyně hostů.
     
    85
    Domácí opět zahrozili z protiútoku. Tomáš Poznar tentokrát centroval na Marka Hlinku, který se pokusil o stylové zakončení patičkou, ale to končí jen mimo tři tyče.
     
    84
    Konec zápasu se velmi rychle blíží, což si Příbram moc dobře uvědomuje. Směrem dopředu se jí však pořád vůbec nedaří, Zlín doslova zamkl svou šestnáctku.
     
    82
    Fastav mohl rozhodnout, protože šel do přečíslení, které ale nedokázal využít! Míč měl nejprve Lamin Jawo, který ho posunul na Tomáše Poznara. Ten naznačil technické zakončení, ale ještě si dobře všiml lépe postaveného Róberta Matejova, který okamžitě pálil z první. Martin Melichar však prokázal dobrý přehled a míč srazil na roh!
     
    82
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Filip Zorvan, přichází Peter Kleščík.
    81. Poznar nepříjemnou jedovkou prověřil Melichara.

    Lukáš Mihal


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Příbram. Více informací zde.

    Branky: 62. Poznar (pen.)

    Karty:   51. Dramé (PRI), 89. Díl (PRI)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 3:3. Rohy: 6:1.
    FC Zlín: S. Dostál – Matejov, P. Buchta, Simerský, Bartošák – Džafić (64. Fantiš), Hlinka, Conde (46. Jiráček), Čanturišvili (90. Cedidla) – Janetzký (72. Jawo), Poznar (C) (90. Bačo).
    Náhradníci: Rakovan – Jiráček, Chwaszcz, Fantiš, Jawo, Bačo, Cedidla.

    FK Příbram: Melichar – Kvída (70. Slepička), Kingue, Dramé, Cmiljanović – Polidar, Tregler, Michal Škoda (56. Pazdera), Jan Rezek (C) (70. Díl), Zorvan (82. Kleščík) – Jindráček (55. Antwi).
    Náhradníci: Kočí – Slepička, Soldát, Pazdera, Antwi, Díl, Kleščík.

    Rozhodčí: Orel – Blažej, Hock
    thejrc.org