Motor ČB – Sparta 2:5 (kon.) | Litvínov – Liberec 3:4 (1:2 po s.n.) | K. Vary – Mladá Boleslav 3:1 (kon.)
Vítkovice – Zlín 5:3 (kon.) | Kladno – Plzeň 2:5 (kon.) | Pardubice – Kometa Brno 5:1 (kon.)
Mountfield HK – Olomouc 3:4 (kon.) | Přerov – Třinec 3:2 (po pr.)
konec
Mountfield HK
3:4 (1:1, 1:3, 1:0)
HC Olomouc
Úterý 18.08.2020, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Generali Česká Cup • Skupina C
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek z královéhradecké ČPP Arény již opravdu vše. Děkuji vám za pozornost a někdy brzy se budu znovu těšit u dalších duelů, na počtenou. (20:30:24)
     
    Zápas mezi Hradcem a Olomoucí končí. Jak jsme lehce avizovali po druhé části, Hanáci si v prostředním dějství vytvořili klíčový náskok, který se jim podařilo uhájit i v třetí třetině, kdy Mountfield především na začátku dominoval. Snížení Cingela, jenž je stejně jako na druhé straně Nahodil dvougólovým střelcem dnešního duelu, však na body nestačilo. Východočeši poprvé v sezóně prohrávají, naopak Moravané si připisují důležité vítězství, které je udrželo v boji o postup. Lvy tak může po dnešním duelu těšit jen to, že zkomplikovali Pardubicím postup do další části. O něj se Kohouti utkají v přímém duelu s Dynamem v posledním šestém kole skupiny C. Svěřence Vladimíra Růžičky čeká Brno, které doposud ještě nezískalo ani bod.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Hanákům se podařilo vyhodit, Lvi se ještě dostávají do pásma, ale rána Kevina Klímy na bránu nemíří, jen tiše pleská o zadní mantinel za klecí Olomouci.
     
    59:43
    Přesilovka šest na tři sedmnáct sekund před koncem třetí třetiny! Švrček si ještě v závěru vykoledoval dvě minuty za podrážení!
     
    59:26
    Bohumil Jank překročil útočnou modrou na středu hřiště, najel do tří soupeřů a kotouč ztratil, Lvi znovu v útočném pásmu.
     
    59:06
    Kevin Klíma proletěl po pravé straně a Hradec znovu kombinuje podél hrazení, Mazanec zase spěchá na střídačku, hraje se poslední minuta.
     
    58:48
    Kukla dostal přihrávku na modrou, odkud docela nepochopitelně poslal touš na střídačku Olomouce. Buly ve středním pásmu. Mazanec zpět v bráně.
     
    58:28
    Hradeckým se zatím dvojnásobná přesilovka nedaří. Až nyní se dostali do útočného pásma, které okupují a přihrávají si podél hrazení.
     
    58:01
    Mazanec jede na střídačku, Hradec hraje v šesti. Olomouci se ale podařilo vyhodit přes obrannou modrou. Sledujeme přesilovku šest na čtyři.
     
    57:51
    Trenér Vladimír Růžička si bere oddechový čas. Mazanec zůstává na půli cesty mezi vlastní brankou a střídačkou, čeká, jak se jeho spoluhráčům povede buly.
     
    57:51
    Až naprosto evidentní zákrok, po němž celá hala zařvala, donutil sudí pískat a Hradec má v posledních dvou minutách početní výhodu. Ostřížek na levém kruhu podrazil soupeře a už sedí na trestné.
     
    57:43
    Toto utkání sleduje 750 diváků.
     
    57:25
    Hradečtí natlačili kotouč do brankoviště Lukáše. Tam však už nebyl nikdo, kdo by touš pod gólmanem Lvů zametl do sítě.
     
    57:16
    Dva zákroky na hraně, které vyvolávají v obecenstvu vlnu nevole. Sudí jsou ale klidní a pískají zakázané uvolnění Olomouci.
     
    57:05
    Lvi vyhráli vhazování, jenže Chalupa byl na zadním mantinelu tvrdě dohrán a v akci už dál nepokračoval. Lvi přesto drží pásmo.
     
    56:44
    Lacino teď Aleš Jergl získal pásmo pro Mountfield. Vystřelil z poloviny hřiště a Lukáš poslal vyrážečkou puk do ochranné sítě. Buly po jeho pravé ruce.
     
    56:16
    Znovu pálil Škůrek ze svého stanoviště na pravé straně u modré čáry a tentokrát se gólman Lvů jen otáčel. Rána ale nebyla přesná.
     
    56:09
    Buly před klecí Mountfieldu vyhráli Hanáci, kteří se nyní snažili natlačit puk zpoza brány do brankoviště. To se nepovedlo. Mazanec zasahuje proti střele Škůrka z pravé strany od modré čáry. Pohotový zákrok lapačkou.

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 2. Cingel (Lev, Jergl), 29. Nedomlel (R. Pavlík, Koukal.), 46. Cingel (Koukal) – 7. Nahodil (Škůrek, Klimek), 28. Burian (Bambula, Gřeš), 29. Nahodil (Klimek, Káňa), 31. Knotek (Ostřížek)


    Mountfield HK: Mazanec (Lukeš) – Nedomlel "A", Váchal, Jank, Čáp, Šalda, Kukla, Gaspar – Lev, Cingel, Chalupa – V. Síla, Sklenář, Kelly Klíma – Perret, Kevin Klíma, Jergl – R. Pavlík "A", Koukal "C", Pilař. Trenér: Vladimír Růžička st.
    HC Olomouc: Lukáš (Mokrý) – Švrček, Valenta, Ondrušek "A", Škůrek, Vyrůbalík "C", Rutar, Hlaváč – Ostřížek, Knotek "A", Tomeček – Olesz, Kolouch, Kucsera – Klimek, Nahodil, Káňa – Burian, Gřeš, Bambula. Trenér: Zdeněk Moták.

    Rozhodčí: Horák, Sýkora – Frodl, Komárek

    Diváci: 750
    ocianews.com