Olomouc – Brno 0:2 (kon.) | Ostrava – Třinec 8:0 (kon.) | Liberec – Žižkov 4:1 (kon.)
Slavia – St. Pölten 5:0 (kon.) | Slovan Bratislava – Zlín 1:1 (kon.) | Jablonec – Pardubice 1:1 (kon.)
Varnsdorf – Neugersdorf 3:1 (kon.) | Přepeře – Hr. Králové 0:2 (kon.) | Velvary – Vyšehrad 1:2 (kon.)
Baník Souš – Ústí n. L. 1:1 (kon.) | Vlašim – Motorlet 3:0 (kon.)
konec
FC Slovan Liberec
4:1 (3:0)
FK Viktoria Žižkov
Středa 05.08.2020, 11:00 • Stadion U Nisy, Liberec • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání sledovalo 400 diváků. (12:47:55)
     
    Z mé strany je to dnes vše. Z Libereckého kraje se s vámi pro dnešní den loučím, užívejte nadcházejícího víkendu a u fotbalu se budu těšit někdy příště zase napočtenou!
     
    Fotbalové dopoledne v prosluněném Liberci končí. Druhý poločas, ve kterém oba týmy měly dosti kombinovanou sestavu, nabídl o poznání vyrovnanější partii, ve které Žižkov opět dominoval na míči. Dokonce také dokázal v 51. minutě snížit hlavičkou Zoubeleho. Slovan si však zápas vzít nenechal a v 75. minutě pečetil výhru 4:1 gólem Michaela Rabušice.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90
    Yu si sice dokázal zpracovat na prsa, ale k následné střele se vůbec nedostal. Slovan to dokázal pokrýt a vypadá to, že zbytek zápasu už zvládne bez inkasovaného gólu.
     
    90
    Jsme v poslední minutě dnešního zápasu. Hosté budou zahrávat další z několika rohových kopů.
     
    89
    Zoubele pálil bezprostředně po zisku míče ve vápně, jeho pokus ale skončil na blokující dvojici hráčů Liberce.
     
    88
    Kocourek šel pro odražený míč, který by v případě zisku znamenal samostatný útěk na branku. Ale dobrou práci tělem předvedl Mikula a žižkovského hráče odstavil.
     
    87
    Nikoliv. Naopak z toho mohl být liberecký protiútok, Rondić dal ale Rabušicovi pořádně těžkou přihrávku, kterou zkušený hráč nedoběhl.
     
    86
    Mikula zablokoval Zoubeleho přihrávku do vápna na rohový kop. Z jednoho ve druhé půli Žižkov skóroval, povede se mu to opět?
     
    84
    Zbývá odehrát posledních pár minut zápasu, které zahájil Zoubele útočným faulem na Mikulu. Liberec s rozehrávkou nikam nespěchá.
     
    83
    Auer využil vysunutého Hasalíka v liberecké brance a zkusil ho z větší dálky přelobovat, balon však končí pouze na břevně kasy, za což je Hasalík jistě rád!
     
    82
    Velká minela liberecké obrany mohla vyústit v šanci Pražanů, jenže Zoubele šel sám do tří hráčů, a proto to nemělo šanci na úspěch.
     
    80
    Kačarabův centr šel na Králíčka, Švenger si ale křikl a míč získal pro sebe.
     
    79
    Faul na Súkenníka zastavuje útočné snažení Liberce. Žižkov načne poslední jedenáctiminutovku zápasu další kombinací. Dnes má v držení míče převahu, výsledkově to ale nevyhovuje.
     
    76
    Skopec si mohl vsítit ukázkový vlastní gól! Sice parádně vykryl přihrávku do vápna na nabíhajícího Rondiće z druhé vlny, ale zároveň tak nešikovně, že poslal míč na roh jenom kousek od levé tyče!
     
    75
    Liberec právě vstřelil branku!
    MICHAEL RABUŠIC ukazuje, že to stále v sobě zkrátka má. Opět to však vzešlo z brejkové situace, která nakonec skončila situací 2 na 2. Rabušic to vyřešil po svém, kličkou se zbavil obránce před sebou a následně poslal míč na vzdálenější tyč. Padající Švenger byl naprosto bez šance – 4:1!
     
    70
    Viktoria zahrávala další rohový kop, avšak záměr se jí vůbec nepovedl. Liberec na to konto přešel do útoku, ale byl zastaven zdviženým praporkem asistenta rozhodčího.

    Tomáš Kalas

    Branky: 24. Mosquera, 34. Jusúf, 42. Mosquera, 75. Rabušic – 51. Zoubele


    FC Slovan Liberec: Knobloch (63. Hasalík) – Koscelník (46. Kosek), Fukala (46. Dvořák), Kačaraba, Mikula – Mosquera (46. Šulc), Adekuoroye (63. Michal), Barac (46. Černický), Pešek (46. Csabo, 68. Králíček) – Matoušek (46. Rondić), Jusúf (46. Rabušic)
    Náhradníci: Hasalík – Černický, Králíček, Michal, Rondić, Rabušic, Šulc, Csano, Kosek, Dvořák

    FK Viktoria Žižkov: 1. poločas: Hrubeš – Bazal, Březina (34. Petrlák), Žežulka, Muleme – Sixta, Skopec – Beltran – Diviš, Pázler, Nabijev

    2. poločas: Švenger – Urbanec, Petrlák, Žežulka, Tusjak – Súkenník – Kocourek, Richter – Auer, Zoubele, Yu

    Náhradníci: Švenger – Tusjak, Petrlák, Zoubele, Urbanec, Súkenník, Richter, Yu, Baioja, Kocourek, Auer, Kopřiva

    Diváci: 400
    ocianews.com