Brno – Karviná 0:2 (kon.) | Opava – Teplice 2:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Č. Budějovice 2:2 (kon.)
Sparta – Jablonec 2:1 (kon.)
konec
FK Mladá Boleslav
2:2 (2:1)
SK Dynamo Č. Budějovice
Sobota 03.10.2020, 16:30 • Adidas Aréna, Mladá Boleslav • FORTUNA:LIGA • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše, hezký zbytek dne. (18:31:05)
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 1:1. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 13:8.
     
    Je tomu skutečně tak, Mladá Boleslav i České Budějovice berou bod. Spokojenější mohou být hosté, kteří vyrovnali v samotném závěru. První poločas vyšel lépe Středočechům. Mašek s Budínským velké šance neproměnili, pak se prosadil Ondřej Zahustel a na 2:0 zvýšil Michal Škoda. K jednomu z klíčových momentů došlo krátce před přestávkou, když Dynamo vrátil do hry Benjamin Čolić. Ve druhé půli se hra vyrovnala, příležitosti byly k vidění na obou stranách. Ujala se pouze jedna z dílny Jihočechů, v devadesáté minutě srovnal Lukáš Jánošík.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Hra se ještě na chvíli přerušuje, protože hostujícího Skovajsu trápí křeče. Utkání s největší pravděpodobností skončí nerozhodným výsledkem 2:2.
     
    90+2
    Boleslavští se snažili ještě něco vymyslet. Drchal sklepával do druhé vlny pro Mazáně, po jehož centru se k hlavičce marně pokoušel prodrat Budínský.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se nastavují tři minuty.
    90. Lukáš JÁNOŠÍK - 2:2
     
    90
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Pohroma pro domácí tým, který na konci základní hrací doby inkasuje a ztrácí nadějně rozjeté utkání. Mladá Boleslav si nepohlídala centr z pravé strany, autor kontaktní trefy Čolić posadil balon na hlavu LUKÁŠE JÁNOŠÍKA, jenž zamířil přesně k tyči Mikulcovy branky.
     
    90
    Předchozí situace se nelíbila trenéru Weberovi, kterého se vydal uklidnit hlavní sudí Julínek. K udělení první žluté karty tohoto zápasu ale nedošlo.
     
    89
    Brandner míč přes tři protivníky neprocpal. Protiakci Mladé Boleslavi mohl rozjet Václav Drchal, ale balon si až příliš předkopl a na půlce byl zastaven Havlem.
     
    88
    Ekpaiův centr zneškodnil už na přední tyči Antonín Křapka, Túlio poté vyhrál důležitý hlavičkový souboj na kraji šestnáctky proti Patriku Brandnerovi.
     
    87
    Kulhánek zbytečně nahrával zpět ke Klímovi. Ten si nerozuměl se Zahustelem a málem z toho byl malér. Protiakce soupeře ale vyvrcholila Basseyho ofsajdem.
     
    86
    Dynamo se zatím nemůže propracovat k závěrečnému tlaku. Hosty sráží celá řada nepřesnost, nyní Talovierov místo ke Skovjasovi poslal míč až do autu.
     
    85
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Jakub Fulnek, přichází Jiří Kulhánek.
     
    84
    Drchal jednou přihrávkou vymotal dva hráče a poslal míč vpřed. Vydal se za ním Zahustel, ovšem sprinterský souboj s Havlem, který startoval z lepší pozice, prohrál.
     
    83
    Úplně volný Budínský nalezl v šestnáctce si sbíhajícího Drchala. Ten si chtěl pomoct prvním dotekem a odpoutat se od Havla, ovšem ten si počínal na výbornou.
     
    82
    České Budějovice se dostaly pod tlak v rozehrávce, Drobný místo odkopu kombinoval s Talovierovem. Mladý stoper hostí musel sáhnout k rezolutnímu odkopu.
     
    81
    Graiciar vybojoval míč na vlastní polovině a vydal se s ním kupředu. Snažil se vybojovat faul proti Čolićovi, ale sudí zákrok nedovoleným neshledal.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 11. Zahustel, 32. Michal Škoda (Fulnek) – 42. Čolić (Brandner), 90. Jánošík (Čolić)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 1:1. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 13:8.
    FK Mladá Boleslav: Mikulec – Jakub Klíma, Tatajev, Křapka – Zahustel, Túlio, Budínský (C), Mazáň – Fulnek (85. Kulhánek), Mašek (63. Drchal) – Michal Škoda (63. Graiciar).
    Náhradníci: Markovič – Gabriel, Drchal, D. Ikaunieks, Graiciar, Kulhánek, Janošek.

    SK Dynamo Č. Budějovice: Drobný (C) – Čolić, Talovierov, L. Havel, Skovajsa – Brandner, Čavoš, Javorek, Havelka (80. Ekpai), Mršić (74. Jánošík) – L. Matějka (58. Bassey).
    Náhradníci: Kerl – Kladrubský, Jánošík, Mészáros, Ekpai, Bassey.

    Rozhodčí: Pavel Julínek – Marek Podaný, Lucie Ratajová

    Diváci: 1232
    ocianews.com