Karviná – Opava 3:1 (kon.) | Bohemians 1905 – Brno 2:1 (kon.) | Plzeň – Liberec 0:2 (kon.)
konec
MFK Karviná
3:1 (0:0)
Slezský FC Opava
Sobota 06.02.2021, 16:00 • Městský stadion Karviná, Karviná • FORTUNA:LIGA • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ze slezského derby je to pro vše. Děkuji vám za pozornost a přeji příjemný zbytek víkendu, třeba ve společnosti sportovních online přenosů. Od klávesnice se s vámi loučí Igor Mainka. (19:01:09)
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 4:4. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 21:15.
     
    Karvinští dnešním vítězstvím prolomili více než čtyři měsíce dlouhou domácí sérii bez vítězství. Opava na své venkovní vítězství v letošní sezóně stále čeká. Naposledy slavila na soupeřově hřišti 14. července 2019, kdy v Českých Budějovicích zvítězila 1:0.
     
    Juraj Jarábek (trenér Karviné):
    „Přáli jsme si lehčí zápas, ale potvrdilo se to, na co jsme se připravovali. Postavení Opavy neodpovídá předváděným výkonům. Opava dnes byla do šedesáté minuty lepším týmem, ale po vyrovnání a vystřídání jsme zápas otočila. Hororová penalta nakonec dopadla v náš prospěch.“
     
    Lukáš Bartošák (Karviná):
    „Konečně jsme prolomili domácí prokletí. Opava hrála proti Brnu o život, proti nám hrála také a totéž budou mít proti Příbrami. Věřím v sílu týmu a jsem rád, že se nám podařilo otočit zápas.“
     
    Radoslav Kováč (trenér Opavy):
    „Odehráli jsme velmi dobré utkání, šli jsme do vedení a mohli jsme přidat druhý. Bohužel pak jsme inkasovali z první šance Karviné, kde jsme se nechali v malém vápně přehlavičkovat. Druhý gól byl po zbytečném faulu. Po penaltě soupeř dal gól na 3:1 a bylo po zápase.“
     
    Aleš Nešický (Opava):
    „Zápas se mi těžko hodnotí. Hra, kterou jsme předváděli, byla dobrá. Do prvního gólu jsme byli lepším týmem. Pak to domácí prostřídali, změnili systém na 4-4-2, propadli jsme na první tyči a domácí pak otočili zápas.“
     
    Druhá půle nabídla také góly. Velmi dobrý výkon z první půle přetavili na začátku té druhé v úvodní gól opavští fotbalisté, Nešický otevřel skóre, ale to bylo z opavské strany vše. Karviná prostřídala a v dalším průběhu otočila výsledek. O góly Karviné se postarali Papadopulos, Tavares a Qose.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Na druhé straně byl sám před Fendrichem Tavares, ale přihrávku na levou stranu dostal do ofsajdu. Fendrich se i přesto vyznamenal včasným vyběhnutím a úspěšným zásahem.
     
    90+5
    Vynikající šance Opavy! Tiéhi prodloužil opavský přímý kop do pokutového území, kde se k balónu dostal Schaffartzik, který střelou z první nechal vyniknout brankáře Ciupu. Výborný zákrok karvinského gólmana!
     
    90+3
    Střídání na opavské straně. Hřiště opouští jeden z nejlepších hráčů Opavy Aleš Nešický. Jeho místo zaujal Tomáš Koschatzký.
     
    90+1
    Rozhodčí prodloužil druhou půli o sedm minut.
     
    90+1
    Rataj si s míčem vběhl do levé části šestnáctky, kličkovanou se zbavil Santose, jenže prudkou přízemní střelou minul branku.
     
    90
    Po faulu na Bartošáka uviděl žlutou kartu opavský Tomáš Smola.
     
    87
    Poslední střídání na straně Karviné. Hřiště opouští střelec vyrovnácího gólu Papadopulos. Místo něj nastoupil Mangabeira.
     
    87
    Mikuš zaběhl s míčem k pravému rohovému praporku, odkud ho nakopl na bránu, kde byl pouze brankář Fendrich.
     
    86
    Eduardovi se zamotal míč mezi nohama, přesto zkoušel trochu krkolomným pohybem projít mezi čtyřmi hráči Opavy. Neměl šanci.
     
    84
    Střídání na straně Opavy. Ze hřiště odešli Hellebrand a Mondek a místo nich naskočili Smola s Ratajem.

    Igor Mainka

    Branky: 61. Papadopulos (Bartošák), 70. Tavares (Qose), 82. Qose (pen.) – 50. Nešický (Mondek)

    Karty:   3. Papadopulos (KAR), 20. Bartošák (KAR), 59. Dramé (KAR) – 34. Kováč (OPA), 51. Dedič (OPA), 82. Fendrich (OPA), 90. Smola (OPA)   84. Hampel (OPA)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 4:4. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 21:15.
    MFK Karviná: Ciupa – Jursa (65. Tavares), Santos, Dramé (65. Šindelář), Bartošák – Qose, Herc – Čmelík (56. Haša), Smrž, Ostrák (56. Mikuš) – Papadopulos (C) (87. Mangabeira).
    Náhradníci: Neuman – Kokovas, Haša, Šindelář, Mangabeira, Mikuš, Tavares.

    Slezský FC Opava: Fendrich – Didiba, Kulhánek, Schaffartzik (C) – Helešic, Nešický (90+3. Koschatzký), Tiéhi, Hellebrand (84. Smola), Mondek (84. Rataj) – Kania, Dedič.
    Náhradníci: Digaňa – Gorčica, Smola, Vrána, Janjuš, Rataj, Koschatzký.

    Rozhodčí: Klíma – Hájek, Poživil.
    thejrc.org