Příbram – Pardubice 0:1 (kon.) | Bohemians 1905 – Sparta 1:2 (kon.) | Olomouc – Mladá Boleslav 0:3 (kon.)
Zlín – Liberec 0:0 (kon.) | Karviná – Teplice 2:0 (kon.) | Č. Budějovice – Slovácko 0:1 (kon.)
Jablonec – Slavia 1:1 (kon.) | Plzeň – Ostrava 4:0 (kon.) | Brno – Opava 4:1 (kon.)
konec
MFK Karviná
2:0 (1:0)
FK Teplice
Neděle 23.05.2021, 17:00 • Městský stadion Karviná, Karviná • FORTUNA:LIGA • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z Karviné je to pro letošní sezónu vše. Sezóna 2020/2021 pomalu dobíhá do svého konce, příští týden se uskuteční poslední kolo, ve kterém se rozhodne o posledním účastníkovi evropských pohárů mezi Plzní, Libercem a Pardubicemi. Nejlepší výchozí pozici mají Západočeši, kterým stačí získat bod v Opavě.

    Karviná po dnešní výhře poskočila na 11. místo a v posledním utkání na půdě ostravského Baníku bude na dálku bojovat o udržení 11. místa s Českými Budějovicemi a Mladou Boleslaví.

    Teplice končí sezónu na poslední nesestupové pozici, do druhé ligy zamíří Příbram, Brno a Opava.

    Závěrem bych vám chtěl poděkovat za přízeň v letošním ročníku a pevně věřím, že se znovu uvidíme u dalších online přenosů z prvoligové Karviné. Přeji vám krásně strávenou letní přestávku. Od klávesnice se s vámi loučí Igor Mainka. (19:55:34)
     
    Marek Janečka (Karviná): „Je to pěkné od fanoušků, že si mě takto uctili, že mi udělali transparent. Pět let není krátká doba, možná je to až moc dlouhá doba. Jsou případy hráčů, kteří hrají v klubu celou kariéru. Končím v Karviné, protože 30. června mi končí smlouva a dále pokračovat nebudu. Rozhoduji se, co bude dál, zda budu pokračovat v profesionální kariéře nebo půjdu jinou cestou. Chtěl bych při fotbale zůstat.“
     
    Jozef Weber (trenér Karviné): „Mám několik radostí. Jsem rád, že jsme navázali na solidní výkon ze Slavie, přetrhli jsme domácí šňůru porážek a dokážeme doma sehrát dobré utkání. V úvodních minutách jsme se těžko dostávali do prostoru, pak se nám dařila i kombinace a v závěru poločasu jsme vstřelili gól. Teplice ve druhé půli museli hrát otevřeněji a my rychle dali druhou branku. Měli jsme tam i další pěkné akce, zasloužené vítězství.“

    O Markovi Janečkovi:
    „S Markem jsme něco prožili, postupovali jsme spolu do ligy. Pokud se nestane nic vážného, tak to bylo poslední domácí utkání Janečky v karvinském prostředí. Jsem rád, že mi po třech letech ulehčil návrat.“
     
    Zatímco probíhá tisková konference, Vukadinović si vyřizuje s karvinskými fanoušky reakci během jeho hry na trávníku. Nutno říci, že vše probíhá v klidu.
     
    Radim Kučera (trenér Teplic): „Čekalo nás velice důležité utkání, úvod nebyl špatný, ale po patnácti minutách převzala otěže Karviná. Byli jsme hodně pasivní, neřešili jsme dobře situace. Soupeř byl důraznější, vyhrával souboje a korunoval to tím, že nám dal gól do šatny. O poločase jsme si k tomu něco řekli, ale ve druhém poločase, po nuceném vystřídání Ljevakoviće, to nebylo vidět, že hrajeme o záchranu. Karviná dala druhý gól a zápas si pohlídala. Karviná vyhrála zaslouženě a byla lepším týmem. Mám smíšené pocity. Vnitřně jsem za záchranu rád a příští kolo nemusíme hrát o záchranu. Dnešní výkon a přístup mě zklamal. Nechápu to, nevím, jestli hráči kalkulovali s tím, že to Pardubice uhrají. Já to chtěl vyhrát tady na hřišti. O záchranu se má bojovat úplně jinak.“
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 2:4. Rohy: 8:10. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 23:14.
     
    Tomáš Vondráček (Teplice): „Ulevilo se mi, člověk nezažívá ten tlak denně. Máme smíšené pocity, celý týden si říkáme, jak si to uhrajeme sami, chtěli jsme v Karviné vyhrát, ale nebylo to od nás úplně vidět. Zřejmě zůstalo jen u povídání v kabině nebo v autobuse. Byla to pro mě velká zodpovědnost, v Teplicích žiji, s lidmi se potkávám a cítím, jak to lidé vnímají.“
     
    I přes prohru panuje v teplické kabině radost z udržení se v nejvyšší soutěži. Pomohla ji k tomu Příbram, která prohrála v domácím utkání proti Pardubicím 0:1 a minimálně na rok opustí nejvyšší soutěž.
     
    Na Městském stadionu v Karviné probíhá rozlučka s fanoušky. Domácí celek dnes zaslouženě zvítězil, když po vítězství v prvním poločase nastoupil výborně i do druhé půle a po centru Čmelíka hlavičkoval do odkryté brány Herc. V dalším průběhu se Tepličtí snažili s výsledkem něco udělat, ale brankáře Neumana až na výjimku výrazně neohrozili. Karvinští mohli přidat ještě další góly, ale brejky Čmelíka a Tavarese zneškodnil brankář Grigar.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Bartošákův centr z levé strany odhlavičkoval před Mikušem Jukl.
     
    90+1
    Fanoušci už děkují svým hráčům za velmi dobrý výkon a příznivý výsledek.
     
    90+1
    Rozhodčí Machálek prodlouží druhou půli o dvě minuty.
     
    89
    Unikajícího Hyčku na levé straně čistým zákrokem připravil o míč Čmelík.
     
    88
    Střídání v domácím celku. Dohrál Papadopulos, na jeho místo přišel Polák Zych.
     
    88
    Nejlepšími hráči zvoleni brankář Grigar a záložník Čmelík, který první gól dal a druhý připravil.
     
    86
    Karvinští po zisku míče rychle rozjeli brejkovou akci, Čmelík se řítil sám na branku, ale střelou po zemi neobelstil Grigara! Vzápětí na něj nevyzrál ani Bartošák.
     
    86
    Centr teplického hráče zamířil do míst, kde byli jen domácí hráči.
     
    86
    Vondráček byl znovu u pravé postranní čáry faulován. Míč si chystá k rozehrání Trubač.

    Igor Mainka

    Branky: 45. Čmelík (Tavares), 49. Herc (Čmelík)

    Karty:   66. Papadopulos (KAR), 82. Mangabeira (KAR) – 18. Mareček (TEP), 19. Hyčka (TEP)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 2:4. Rohy: 8:10. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 23:14.
    MFK Karviná: Neuman – Mikuš, Santos, S. Dramé, Bartošák – Qose (74. Janečka), Mangabeira – Čmelík, Tavares (70. Jursa), Herc – Papadopulos (C) (88. Zych).
    Náhradníci: Ciupa – Smrž, Šindelář, Jursa, Zych, Janečka, Siňavskij.

    FK Teplice: Grigar – Vondrášek, Knapík, Ljevaković (C) (46. Trubač), Mazuch, Hyčka – Fortelný (78. Radosta), Jukl, Mareček, Moulis (61. V. Vukadinović) – J. Mareš (61. Macej).
    Náhradníci: Němeček – Droehnle, Gabriel, Macej, Trubač, Radosta, V. Vukadinović.

    Rozhodčí: Machálek – Paták, Lakomý.

    Diváci: 356
    bahis siteleri