Třinec – Blansko 2:0 (kon.) | Hr. Králové – Líšeň 1:1 (kon.) | Prostějov – Varnsdorf 0:0 (kon.)
Ústí n. L. – Dukla Praha 1:0 (kon.) | Táborsko – Vlašim 1:0 (kon.) | Vyšehrad – Jihlava 2:2 (kon.)
Chrudim – Žižkov 3:5 (kon.)
konec
FC Hradec Králové
1:1 (0:1)
SK Líšeň 2019
Sobota 22.05.2021, 15:00 • Všesportovní stadion Malšovice, Hradec Králové • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne to bude pro jednou navždy všechno ze Všesportovního stadionu v Malšovicích. Pod Lízátky zvolna zapadá slunce. Trenér Frťala už může se synem, jenž má hradeckou šálu, pokračovat v oslavách. My se můžeme těšit na to, že zde bude za dva roky snad nová, multifunkční aréna, která pomůže Votrokům k tomu, aby se nastálo usadili tam, kam patří. V nejvyšší české fotbalové soutěži.

    Mějte se krásně, na počtenou. (17:33:23)
     
    Jednotliví hráči se radují s trofejí. Fandové si mezitím chodí pro kousek trávníku, která jim poslouží jako památka na Malšák.
     
    Hráči se odchází fotit s transparentem pro mistra ligy. Fanoušci mají možnost si domů odnést kousek trávníku ze Všesportovního stadionu zde v Malšovicích.
     
    Oťas není člověk, Oťas je bůh! Radim Ottmar si užívá posledních zasloužených ovací. Na Malšáku už zase pořádně fouká a hráči pomalu odchází od kotle.
     
    Z kotle pochopitelně musel zaznít i nepříliš lichotivý popěvek na nedaleký klub směrem na jih. Příští rok se můžeme těšit na poněkud zvláštní východočesky nevýchodočeské derby.
     
    Statistiky zápasu z pohledu domácích:

    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 4:4.
    Střely mimo: 8:2.
    Rohy: 8:3.
     
    Fanoušci a hráči dále slaví. My pojďme ještě zhodnotit duel mezi Hradcem a Líšní, zatímco je vyvolán asistent Zdenka Frťaly Ondřej Prášil. Votroci byli lepší v obou poločasech duelu. Více kontrolovali balón, měli i více šancí, nicméně dopláceli na nízkou produktivitu. Po prvním poločase prohrávali 0:1. V druhé půli svůj výkon ještě vylepšili a v 72. minutě zařídil zasloužené vyrovnání Otto Urma. Východočeši tak s Brňany remizovali 1:1 a se ctí se tak rozloučili s brankářem Ottmarem, trenéry i Všesportovním stadionem v Malšovicích.

    Líšeň potvrdila, že má velké kvality a na druhém místě ligy je zcela zaslouženě. Oba celky tak protáhly svou sérii neporazitelnosti. Hradecká čítá 12 zápasů. Ta Moravanů pak 8 utkání.
     
    Zdenko Frťala: Jeden za všechny! Hráči a fanoušci: Všichni za Hradec!
     
    Zdenko Frťala si také užívá zasloužených ovací a je vyvoláván fanoušky. Následně se rozjíždí kultovní píseň: "Okolo Hradce..."
     
    Kotel vyvolává jméno Radima Ottmara, jenž přebral pohár a zvedá jej nad hlavu společně se skandováním fandů za pokřiku: "Legenda, legenda...!"
     
    Fotbalisté jdou až k plotu, aby si mohli oslavy ještě lépe vychutnat. Kotel rozjíždí další choreo a raduje se ze zisku titulu a postupu mezi tuzemskou fotbalovou smetánku.
     
    Fotbalisté si sedají před kotel, který začíná prozpěvovat různé pokřiky.
     
    Hráči Votroků se již s trofejí přesunuli pod kotel a společně s fanoušky slaví titul. Fotbalisté i fandové skandují svorně: "Mistři, mistři!"
     


    FC Hradec Králové – vítěz FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY v sezóně 2020/21 a postup do FORTUNA:LIGY pro ročník 2021/22
     
    Trávník zde na Malšovickém stadionu zasypaly zlaté konfety a za hudby "We are the champions" hráči zvedají pohár a slaví titul!
     
    Kapitán Adam Vlkanova již spěchá také pro medaili a právě nyní přebírá trofej pro vítěze FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY!
     
    Pro medaili spěchá trenér Zdenko Frťala, jenž je oslavován fanoušky za to, že dovedl tým zpět tam, kam patří, do nejvyšší ligy.
     
    A na řadě jsou hráči základní jedenáctky Votroků. Namátkově Otto Urma, Michal Leibl, Pavel Dvořák.
     
    A nyní je přebírají brankáři – Michal Reichl, Patrik Vízek a lučící se Radim Ottmar.

    Petr Šatalík

    Branky: 72. Urma – 8. Lutonský

    Karty:   22. Kodeš (HKR), 29. Mejdr (HKR), 79. Urma (HKR) – 40. Pašek (LIS), 44. Silný (LIS), 79. Krška (LIS), 89. Matocha (LIS), 90+2. Kučera (LIS)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 8:2. Rohy: 8:3.
    FC Hradec Králové: Ottmar (C) – Mejdr, Donát, Leibl, Urma – Kodeš, J. Rada (57. Soukeník) – Prekop (69. Kateřiňák), P. Dvořák, Vlkanova (86. Záviška) – Vašulín (57. J. Král).
    Náhradníci: Vízek – J. Král, Soukeník, Kateřiňák, F. Novotný, Záviška, F. Čech.

    SK Líšeň 2019: Vítek – Jeřábek, O. Ševčík (C), Bednář – Kučera – Pašek (74. Krška), Málek (86. Fall), Matocha, Lutonský (64. Rolinek) – Silný (64. Zikl), Otrísal.
    Náhradníci: Veselý – Krška, Szotkowski, Reteno Elekana, Zikl, Fall, Rolinek.

    Rozhodčí: Jan Petřík – David Hock, Dan Vodrážka – Tomáš Švagr. Delegát fotbalové asociace: Karel Vidlák. Technický delegát: Václav Hartman.
    thejrc.org