Litvínov – Vítkovice 3:2 (kon.) | Plzeň – K. Vary 2:0 (kon.) | Kometa Brno – Třinec 2:3 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
3:2 (0:1, 2:1, 1:0)
HC Vítkovice Ridera
Úterý 26.01.2021, 17:00 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek úterního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (19:20:07)
    Viktor Hübl dnes překonal Ivana Hlinku v počtu kanadských bodů za Litvínov. A to v den, kdy by Ivan Hlinka oslavil své 71. narozeniny.
     
    Nejlepším hráčem na hostující straně byl vyhlášen Nicolas Werbik, na té domácí pak matador litvínovského klubu Viktor Hübl.
     
    Střely na branku: 39 – 25
     
    Je dobojováno! Ve třetí třetině strhl vedení na stranu Vervy Martin Látal, jehož nahození před branku srazil do vlastní sítě Guntis Galvinš a nakonec se ukázalo, že jeho trefa byla tou vítěznou. Litvínov tak zapisuje třetí výhru v řadě za sebou a získává tři body do tabulky. Vítkovičtí naopak odjedou domů bez zisku jediného bodu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Znovu je branka hostů prázdná a půjdou tedy do pěti proti pěti.
     
    59:16
    Domácí se stále drží v útočném pásmu a kombinují před Svobodou, Viktor Hübl poté střílel z prostoru mezi kruhy, ale kotouč končí mimo tři tyče.
     
    58:55
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Zbyněk Irgl.
     
    58:30
    Branka hostů je prázdná, hosté to zkoušejí se šesti bruslaři v poli.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:25
    Hosté na nic nečekali a rychle se nastěhovali do pásma Litvínova. Tam ale zakročila obrana Vervy a nepustila soupeře do ohrožení Godlovy brány.
     
    56:34
    A znovu v akci Denis Godla. Ten se v posledních chvílích ve svém brankovišti nenudí. Střelu Krenželoka u své levé tyče pohlídal a znovu dění na ledě pozastavuje.
     
    56:24
    Svačina s Hruškou se natahovali po dorážce před Denisem Godlou, ale ten opět zachoval čistou hlavu a zapsal další úspěšný zákrok lapačkou. Hra je přerušena.
     
    55:37
    František Lukeš se natlačil před Svobodu, ale v jeho těsné blízkosti se netrefil.
     
    54:31
    Litvínov je v plném počtu.
     
    54:10
    Zbyněk Irgl zavezl s Mikyskou puk do útočného pásma, ale oba poté chybovali a do akce ve vlastním oslabení se hnali dva hráči Vervy. Helt zakončoval před Svobodou, ale netrefil volné místo u jeho branky.
     
    53:55
    Tvrdá rána Dominika Lakatoše končí na Denisi Godlovi, jenž sklapl betony a puk do nich ukryl. Notně nyní proti snajprovi Vítkovic podržel svůj tým.
     
    53:25
    Znovu se Verva dobře brání a snaží se získat puk, aby ho hned zase vyhodila daleko od Godlovy klece.
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 35. Jarůšek (V. Hübl, Pospíšil), 38. V. Hübl (Pospíšil, F. Lukeš), 43. Látal – 11. L. Krenželok (Lakatoš, Svačina), 24. Werbik (Pyrochta)


    HC VERVA Litvínov: Godla (Zajíček) – Irving, Ščotka, Balinskis, D. Zeman, Demel, Štich (A), Kudla – P. Zdráhal, M. Hanzl (A), Jarůšek – Pospíšil, V. Hübl (C), F. Lukeš – Petružálek, Žejdl, Látal – Helt, Jícha, Zygmunt.
    HC Vítkovice Ridera: Mi. Svoboda (Dolejš) – Pyrochta, R. Polák (C), Galvinš, Gewiese, Koch, L. Kovář, L. Doudera – Svačina, Hruška (A), Lakatoš – L. Krenželok (A), Dej, Irgl – Fridrich, J. Mikyska, Schleiss – Mallet, Werbik, M. Kalus.

    Rozhodčí: Adam, Pilný – Lučan, Kis
    ocianews.com