Plzeň – Sparta 5:3 (kon.) | K. Vary – Mladá Boleslav 3:2 (kon.) | Zlín – Olomouc 1:4 (kon.)
Liberec – Pardubice 7:1 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
7:1 (2:1, 2:0, 3:0)
HC Dynamo Pardubice
Pátek 18.09.2020, 18:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše, přeji vám pěkný zbytek pátečního večera. (20:30:48)
     
    Utkání je u konce! První polovina vypadala poměrně vyrovnaně a Dynamo drželo s Tygry krok. Liberec ale poté zvýšil svůj náskok na tři góly a zápas kontroloval. V závěrečné třetině se Pardubice nezmohly v podstatě na nic a navíc ještě třikrát inkasovaly. Domácí tak vítězí 7:1 a berou první tři body!
     
    Konec zápasu.
     
    59:28
    Utkání už se jen dohrává.
     
    58:01
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny a s největší pravděpodobností i celého zápasu.
     
    55:43
    Pardubice toto oslabení zvládly. To nicméně nemění nic na tom, že hra v nestandardním počtu hráčů rozhodla toto utkání.
     
    54:57
    Na druhé straně rozjela první přesilovková lajna Tygrů ťukec na jeden dotek, který s velkou dávkou štěstí vyřešil Pavel Kantor.
     
    54:07
    Matěj Blümel se po chybě Ladislava Šmída na modré čáře dostal do samostatného úniku, Petr Kváča ale v tomto případě souboj jeden na jednoho zvládl!
     
    53:40
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Patrik Poulíček – 2 min., držení).
     
    52:52
    Jan Šír a Petr Jelínek se dostali do přečíslení dva na jednoho. Prvně jmenovaný chtěl dopřát svému staršímu spoluhráči gólovou radost, jenže jeho přihrávku zneškodnil poslední hráč Pardubic.
     
    52:12
    Jakub Nakládal vybídl k zakončení Tomáše Zemana, který si nikým nepokrytý najel až před bránu. Nakládalův pas ovšem pouze tečoval do Kváčovy výstroje.
     
    50:37
    Do brány Dynama se staví Pavel Kantor, na Milana Kloučka už toho bylo moc.
    50:37 Jakub RYCHLOVSKÝ - 7:1
     
    50:37
    Liberec právě vstřelil branku!
    A máme tu další gól! Hostující obránce těsně před zpracováním přihrávku podklouzl, načež mu touš sebral JAKUB RYCHLOVSKÝ. Mladý útočník se následně ocitl sám před bránou a povedenou střelou k bližší tyči vyhnal Milana Kloučka z brány! Bez asistence.
    50:04 Dávid GRÍGER - 6:1
     
    50:04
    Liberec právě vstřelil branku!
    A Pardubice už jsou na ručník! Petr Jelínek poslal kotouč do skrumáže v brankovišti, kde se následně nejlépe zorientoval DÁVID GRÍGER, jenž pošesté překonal hostujícího gólmana. Asistence: Petr Jelínek.
     
    48:25
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Valentin Claireaux – 2 min., vysoká hůl).
    48:17 Jan ŠÍR - 5:1
     
    48:17
    Liberec právě vstřelil branku!
    A teď tým z města pod Ještědem nejspíš definitivně rozhodl o osudu zápasu. Petr Jelínek vyhrál buly přímo na Tomáše Hanouska, jenž vypálil od pravého mantinelu a JAN ŠÍR jeho střelu tečoval svou zadní částí těla za Milana Kloučka. Asistence: Tomáš Hanousek, Petr Jelínek.
    Marken.cz

    Jonáš Majtyka

    Branky a nahrávky: 5. Lenc (Filippi, Šmíd), 12. Filippi (Šmíd, Birner), 25. Gríger (Filippi, Šmíd), 33. Bulíř (Šmíd), 49. Šír (T. Hanousek, P. Jelínek), 51. Gríger (P. Jelínek), 51. Rychlovský – 7. Poulíček (Mandát, Mikuš)


    Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Šmíd, Knot, Rosandić, T. Hanousek, Derner, Havlín – Birner, Bulíř, Lenc – Průžek, Filippi, Gríger – Šír, P. Jelínek, M. Zachar – J. Vlach, Najman, Rychlovský.
    HC Dynamo Pardubice: Klouček (51. Kantor) – Vála, Nakládal, Mikuš, Holland, S. Zacharčuk, J. Kolář, Hrádek – M. Kaut, R. Kousal, Tybor – Mandát, Poulíček, Paulovič – Svačina, Blümel, Claireaux – Kusý, Machala, Anděl – Zeman.

    Rozhodčí: Kika, Micka – Hlavatý, Lederer

    Diváci: 2 612
    ocianews.com