Sparta – Pardubice 7:1 (kon.) | Litvínov – Plzeň 1:4 (kon.) | Motor ČB – K. Vary 4:5 (kon.)
Třinec – Kometa Brno 4:3 (po pr.)
konec
HC Sparta Praha
7:1 (0:0, 4:1, 3:0)
HC Dynamo Pardubice
Sobota 07.11.2020, 13:30 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To byla ode mě dnes už poslední informace, doufám, že jste si alespoň takto na dálku mohli zápas užít. Mějte se fajn a u dalších online přenosů se budu těšit, na počtenou! (15:41:59)
     
    Utkání dospělo do konce! Sparťané ve třetí části přidali tři další góly, když se prosadili Robert Říčka, Ladislav Zikmund a znovu Robert Říčka, jenž zaznamenal v utkání stejně jako Andrej Kudrna dvě branky.
     
    Konec zápasu.
     
    59:43
    Sedmnáct vteřin do konce utkání měli domácí znovu obrovskou šanci! Řepík se obtočil za brankou a našel svým pasem Horáka. Domácí forvard ale trefil pouze brankáře Kloučka.
     
    58:39
    Piskáček byl nyní netradičně na hrotu sparťanského útoku. Lukáš Pech se následně snažil vybídnout zmiňovaného beka, ale Klouček opět na místě.
     
    58:13
    Na opačné straně kluziště měli další dobrou šanci sparťané! Tomáš Dvořák zakončoval souhru svého celku z mezikruží, Klouček zasáhl.
     
    57:54
    Machovský si chvíli nebyl jistý, kde má kotouč, ale nakonec ho našel u své levé tyčky. Pardubičtí chvíli kombinovali, ale později však byli úspěšnější domácí.
     
    57:13
    Lukáš Pech nevyhrál vhazování v útočném pásmu a hosté založili rychlou protiakci. Kolářův prudký pas na spoluhráče byl nepřesný a Dynamo musí couvat ven.
     
    56:52
    Říčka se prodral skrz obránce Koláře až za útočnou modrou čáru, ale daleko se sparťané nedostali. Naopak u Machovského klece zazvonila tyčka!
     
    56:22
    Kapitán Michal Řepík se procpal až do útočného pásma a hledal před brankou Romana Horáka, ke kterému však už kotouč nedoputoval.
     
    55:28
    Řepík nastřelil kotouč ze středního pásma až za branku Kloučka, ale další hráči Sparty byli příliš netrpěliví a rozhodčí píská úmyslné postavení mimo hru.
     
    54:59
    Andrej Kudrna zapracoval v obranném pásmu a kotouč se dostal až k Tomáši Dvořákovi. Rozhodčí následně přerušují hru, za chvíli budeme pokračovat.
    53:29 Robert ŘÍČKA - 7:1
     
    53:29
    Sparta právě vstřelila branku!
    A je tu nakonec již sedmý přesný zásah domácí Sparty! ROBERT ŘÍČKA se opřel do střely z mezikruží a Klouček neměl nárok zasáhnout. O vítězi dnešního utkání je zřejmě rozhodnuto. Asistence: David Tomášek, Martin Jandus.
     
    53:02
    Horák kličkoval u mantinelu, ale jeho počínání později vystihl bránící Anděl. Domácí jsou v posledních minutách aktivnější, hosté vyhazují jen do střední zóny.
     
    52:04
    Jan Košťálek s Vitouchem se snažili udělat rozruch v útočném pásmu, ale sparťanský obránce přihrával svému mladému spoluhráči pouze na paty.
     
    51:13
    Obránce Jeřábek se dostal do hry z pozice sedmého obránce a Klouček musel znovu zasahovat po střele od modré čáry. Sparťané jsou v dobrém tlaku.
     
    50:24
    Buchtele zastavil kotouč v útočném pásmu a našel přesně Kudrnu. Druhý zmiňovaný se už ke střele nedostal a kotouč nakonec končí až ve střední třetině.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 23. Kudrna (Pech, Buchtele), 29. Buchtele (Pech, Forman), 34. Vitouch, 35. Kudrna (Pech, Košťálek), 42. Říčka (T. Pavelka), 47. Zikmund, 54. Říčka (Tomášek, M. Jandus) – 26. Paulovič (Svačina, Poulíček)


    HC Sparta Praha: Machovský (Neužil) – Němeček, Košťálek, T. Pavelka, Piskáček (A), Tomáš Dvořák, M. Jandus, Jeřábek – Rousek, Horák, Řepík (C) – Říčka, Sukeľ, Tomášek – Buchtele, Pech (A), Kudrna – Zikmund, Vitouch, Forman.
    HC Dynamo Pardubice: Klouček (Štěpánek) – J. Kolář (A), Nakládal (C), Mikuš, J. Zdráhal, S. Zacharčuk, Holland, Vála – Mandát (A), R. Kousal, Tybor – Paulovič, Poulíček, Svačina – Blümel, Claireaux, Kusý – M. Kratochvil, Anděl, Machač.

    Rozhodčí: Úlehla, Hejduk – Frodl, Komárek
    ocianews.com