K. Vary – Plzeň 1:0 (kon.) | Sparta – Olomouc 7:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Vítkovice 2:4 (kon.)
Pardubice – Třinec 7:6 (po pr.) | Kometa Brno – Zlín 5:3 (kon.) | Motor ČB – Liberec 2:3 (0:1 po s.n.)
Mountfield HK – Litvínov 4:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
4:1 (3:0, 1:0, 0:1)
HC VERVA Litvínov
Neděle 22.11.2020, 18:20 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek z tiché ČPP Arény již všechno. Přeji příjemný zbytek neděle a pokud možno pohodový vstup do nového pracovního týdne. (20:49:40)
     
    Střely na bránu v třetí třetině (celkem):

    Mountfield Hradec Králové – 4 (28)
    HC VERVA Litvínov – 11 (32)
     
    Zápas Hradce s Litvínovem máme po necelých dvou a půl hodinách za sebou. Východočeši rozhodli o svém vítězství v první třetině, kdy rychle nasázeli tři branky. V druhém dějství svůj náskok ještě o gól posílili a v třetí části jej už pouze pohodlně hlídali. Verva nakonec zapsala alespoň čestný zásah zásluhou Františka Gerháta. Na zřetelné výhře Lvů to ale nic nemění. Mountfield připisuje cenné body a upevňuje si pozici v elitní čtyřce extraligy. Cheza zůstává mimo desítku nejlepších a bude muset zabrat, pokud do ní bude chtít proniknout.
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Poslední vteřiny dnešního souboje kvapí a Litvínov naposledy nahazuje kotouč do útočného pásma. Kapitán Hradce Smoleňák už rozjařeně haleká na soupeře a slaví vítězství.
     
    59:30
    Jakub Lev zachytil rozehrávku Honzíka ve středovém kruhu a může tak postupovat kupředu. Zastavuje se na zadním mantinelu a svádí osobní souboj se Ščotkou.
     
    59:02
    Hradečtí jsou kompletní a vyhazují kotouč z obranného pásma. Následně spěchají napadat rozehrávku protivníka.
     
    58:46
    František Gerhát vypálil z levé strany hned po vhazování. Lukeš vykopl puk na druhou stranu, kde vracel touš do brány Demel. Dvojitý skvělý zákrok brankáře Hradce!
     
    58:40
    Štěpán Lukeš si připisuje snad první zákrok v tomto oslabení. Chytá střelu ze středního pásma. Do konce utkání chybí 80 sekund.
     
    58:12
    Kotouč zase letí za obrannou modrou Lvů. Litvínov zatím brankáře Lukeše nezaměstnal a čas kvapí.
     
    57:49
    František Lukeš vyslal po hrazení tak prudký pas, že kotouč objel půlku hřiště a míří k bráně Honzíka, který jej zastaví.
     
    57:17
    Ke Ščotkovi se na vrcholu kruhů sjeli dva soupeři, kteří mu vypíchli puk. Cheza musí vyklidit útočné pásmo.
     
    56:52
    Filip Pavlík poskytuje (po komerční pauze) šanci pro Litvínov na korekci stavu. Za vlastní klecí nešetrně srazil soupeře k ledu a odsedí dvě minuty za krosček.
     
    56:50
    Buly před Lukešem bylo dlouhou dobu nerozhodné. Nakonec získal puk Ščotka, jenž vyjel zpoza brány a vypálil. Mířil ale vysoko nad.
     
    56:30
    Svěřenci Vladimíra Růžičky nyní chtěli rychle kupředu po pravé straně. Vyhozený kotouč ale nikdo nedojel. Píská se zakázané uvolnění.
     
    55:58
    Hradečtí rozehrávají z obranného pásma, Pilař se šikovně vyhnul dvěma napadajícím soupeřům a po levé straně zaváží touš do třetiny.
     
    55:27
    Sudí opět mlčí a asi také chtějí, aby už toto utkání skončilo. Litvínovu se nepodařilo překročit útočnou modrou.
     
    54:59
    Gól nalil Františku Gerhátovi krev do žil a je tu jeho další pokus z pravé strany. Lukeš jej vytěsnil do rohu kluziště.
    54:27 František GERHÁT - 4:1
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 1. Hronek (V. Růžička), 8. Šalda (M. Chalupa, Smoleňák), 12. F. Pavlík (Hronek), 30. V. Růžička – 55. Gerhát (M. Havelka, Kudla)


    Mountfield HK: Š. Lukeš (Sajdl) – Nedomlel (A), Zámorský, Jank, Hronek, Šalda, F. Pavlík (A), Čáp – M. Chalupa, Cingel, Smoleňák (C) – J. Sklenář, V. Růžička, Orsava – Perret, Lev, Kelly Klíma – R. Pilař, Koukal, Jergl.
    HC VERVA Litvínov: Honzík (Zajíček) – Demel, Irving, Cibulskis, Balinskis, Ščotka, Kudla, Štich (A) – Jarůšek, Gerhát, Mahbod – F. Lukeš, V. Hübl (C), Pospíšil – P. Zdráhal, M. Hanzl (A), Myšák – M. Havelka, Helt, Zygmunt.

    Rozhodčí: Kika, Micka – Hlavatý, Lederer
    ocianews.com