Třinec – Vítkovice 6:0 (kon.) | Sparta – Motor ČB 2:1 (kon.) | Zlín – Plzeň 2:1 (kon.)
Liberec – K. Vary 7:3 (kon.) | Litvínov – Pardubice 1:2 (0:2 po s.n.) | Olomouc – Kometa Brno 1:4 (kon.)
Mountfield HK – Mladá Boleslav 3:4 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:4 (0:1, 2:2, 1:1)
BK Mladá Boleslav
Úterý 15.12.2020, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 11. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to dnes vše. Přeji vám krásný zbytek pracovního týdne a budu se někdy příště těšit opět u hradeckého hokeje napočtenou! (20:36:43)
     
    Velké emoce doprovází – celkem symbolicky – závěrečný odchod hráčů do kabin. Zejména Filip Hronek nešetřil ani jednoho ze čtyř pruhovaných mužů, uklidňovat jej museli až spoluhráči. Domácí cítí křivdu zejména skrze událost pět sekund před koncem, při které jim vyvstal pocit, že měl být Šidlík minimálně vyloučen nebo to mělo být trestné střílení.

    Tak či tak, v Hradci je dobojováno a Boleslav i podruhé za krátkou časovou dobu proti Východočechům bere všechny tři body! I pro tentokrát dokázali hosté odskočit na dvougólový náskok na začátku 47. minuty, David Cienciala totiž využil přesné přihrávky od Šidlíka a samostatný únik zakončil bez problémů. Domácí už pak hráli všechno na jednu kartu a dočkali se snížení čtyři minuty před koncem díky Jordannu Perretovi. Boleslav se pak musela bránit tlaku Hradce, nakonec se to ale hostům v emotivním závěru povedlo a ti tak mohou slavit důležitou výhru 4:3! Hradec může žehrat na chyby především v obranné fázi, které jej dost možná stály body.

    Střely na branku: 36 – 22 (12 – 5)
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Už to vypadalo, že Petr Šidlík bude na posledních pět sekund vyloučen za úmyslné posunutí branky. Rozhodčí se ale radí mezi sebou a po relativně dlouhé debatě trest pro Šidlíka odvolávají! Nařízeno je jenom vhazování po pravici Růžičky, tohle Boleslav asi zvládne.
     
    59:27
    Hronek pálil od modré, teč Smoleňáka nebyla před brankou úspěšná. Hosté tlačí puk co nejdále od svého brankoviště.
     
    59:14
    O čtyři sekundy později se to zase před Růžičkovou brankou rvalo, závěr zápasu je emocemi doslova napěchovaný. Tentokrát to bylo po střele Hronka, kterou Růžička nadvakrát zpracoval.
     
    59:10
    50 sekund před koncem vyhazuje tým z města automobilů na zakázané uvolnění, hostující střídačka zatím k oddechovému času nesáhla.
     
    58:53
    Hosté vytlačili soupeře do středního pásma, to zatím Boleslavi stačí.
     
    58:43
    Lukeš znovu na střídačce, vhazovat se bude tentokrát v útočném pásmu Boleslavi poté, co šel puk na střídačku hostí.
     
    58:32
    Ohromný závar po Hronkově bombě v zásadní šanci nevzešel, naopak krátce poté rozhodčí vykazují hru do středního pásma po postavení útočícího hráče v brankovišti!
     
    58:19
    101 sekund před koncem si bere domácí střídačka oddechový čas, Lukeš zůstává na střídačce!
     
    58:19
    Jordann Perret byl vidět i posléze, jeho projektil z levého kruhu ale lapil Růžička. Již tradičně v dnešním zápase následovala potyčka, která končí bez udělování trestů.
     
    57:32
    Domácí i nadále tlačí a chtějí zápas dotáhnout do prodloužení. Tentokrát ale musí hrát odzadu, neboť Kotala takticky vysunul hru až k Lukešově brance.
    56:00 Jordann PERRET - 3:4
     
    56:00
    Hradec právě vstřelil branku!
    Domácí čtyři minuty před koncem jdou znovu na dostřel! Jank dostal puk na modrou a rozhodl se střílet. Před brankářem byl ale dobře postaven nekrytý JORDANN PERRET, který si střelu stáhl na svoji hůl a před Růžičkou nezaváhal – 3:4! Asistence: Bohumil Jank, Kevin Klíma.
     
    54:26
    Kousal šel do protiútoku s Najmanem, jenže přihrávka se útočníkovi Bolky příliš nepovedla a puk trefil pouze blokujícího Cingela. I tak měl ale Lukeš práci s kotoučem, kterou nicméně zvládl dobře.
     
    53:32
    I přes nepřesnosti při zakládání útoku se dostali hosté do útočné třetiny, kde ale dlouho nepobyli. Hradec otáčí hru okamžitě vpřed.
     
    52:52
    Sedm minut a osm sekund před koncem následuje další přestávka v zápase, tentokrát ta komerční. Poté se bude vhazovat po levici Růžičky.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 23. Hronek (Kevin Klíma), 36. Smoleňák (Koukal, Hronek), 56. Perret (Jank, Kevin Klíma) – 12. R. Zohorna (Kotala, Allen), 22. J. Stránský, 26. Flynn (Najman), 47. Cienciala (Šidlík, J. Stránský)


    Mountfield HK: Mazanec (26. Š. Lukeš) – Nedomlel (A), Hronek, Šalda, F. Pavlík (A), Jank, Zámorský, Čáp – Orsava, Cingel, Kelly Klíma – J. Sklenář, M. Zachar, Smoleňák (C) – Perret, Koukal, Kevin Klíma – R. Pilař, Lev, Jergl.
    BK Mladá Boleslav: J. Růžička (Krošelj) – Šidlík, Allen, Moravec, Pláněk (A), Bernad, Fillman, Hrdinka – Lunter, R. Zohorna (C), Kotala – Jääskeläinen, Cienciala, Alderson – Flynn, Najman, P. Kousal – J. Strnad, Bičevskis, J. Stránský.

    Rozhodčí: Pražák, Micka – Brejcha, Gerát
    ocianews.com