Mountfield HK – Sparta 1:2 (kon.) | Třinec – Liberec 6:4 (kon.) | Plzeň – Kometa Brno 1:2 (kon.)
Zlín – Motor ČB 2:3 (kon.) | K. Vary – Vítkovice 2:1 (po pr.) | Olomouc – Mladá Boleslav 0:3 (kon.)
Pardubice – Litvínov 2:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
1:2 (1:1, 0:0, 0:1)
HC Sparta Praha
Pátek 27.11.2020, 17:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to dnes vše. Přeji vám pohodový víkend, buďte zdraví a budu se na vás někdy opět z Hradce těšit napočtenou! (19:26:22)
     
    Hradec si dnes kromě prohry 1:2 připíše i neslavný rekord. Za 60 minut totiž vyprodukoval pouze 13 střel na branku, což je vůbec nejméně v klubové historii! Nutno si přiznat, že tři body dnes berou hosté zaslouženě. Po většinu zápasu měli puk na svých holích, ale museli špíl otáčet. V 51. minutě se jim to nakonec povedlo, Matúš Sukeľ dostal kotouč za záda Lukeše. V samotném závěru to poté sparťané dobře zvládli takticky, nepustili Hradec do většího tlaku a z východních Čech si tak odváží těsnou výhru 2:1.

    Střely na branku: 13 – 30 (5 – 9)
     
    Konec zápasu.
     
    60:00
    Závěr zápasu však doprovodily velké emoce! Cingel se ve středním pásmu dostal do konfliktu s jedním ze sparťanů, což nakonec vyústilo v potyčku dvou zmíněných. Po chvilce však rozhodčí mají situaci pod kontrolou a zápas tak končí. O tom, zda dojde ke zpětnému trestu, se dozvíme až nejspíše v zápise.
     
    59:48
    Hradec se nemůže dostat do tlaku, přichází navíc opětovné vyhození, navíc až do útočného pásma Pražanů. Pravděpodobně je tak hotovo.
     
    59:22
    Střílená přihrávka od Hronka úspěch neměla, Sparta vyhazuje alespoň do středního pásma, v tuhle chvíli jí to stačí.
     
    58:59
    Cingel nahodil křížem před branku Machovského, domácí hrají bez brankáře!
     
    58:50
    Hradec bere 70 sekund před koncem oddechový čas, dá se očekávat hra bez brankáře.
     
    58:23
    Matúš Sukeľ vyzval do brejku 2 na 1 Rouska s Pechem, přihrávku na druhého jmenovaného však výborně vyblokoval vracející se hradecký obránce!
     
    57:46
    Filip Pavlík dostal kotouč proti holi na modrou, jeho střela ale hodně ulétla mimo, tohle zkrátka obránci hodně nesedlo. Sparta na to konto vyhazuje.
     
    56:55
    Tomášek byl od puku doslova odtlačen Čápem, který okamžitě pálil dopředu. Domácím už moc času na srovnání nezbývá.
     
    56:05
    David Dvořáček se po dobré práci Vitoucha před brankou dostal ke střele zblízka, Lukeš se ale do odkryté části branky dokázal v poslední chvíli přesunout a drží Hradec nad vodou!
     
    55:18
    Nedomlel nedokázal projít přes Vitoucha, který kotouč vrátil zpátky do oblasti, kde to mají hosté nejradši. Tedy co nejdále od jejich branky.
     
    54:28
    I při vedení se snaží hosté diktovat tempo hry a stvrdit import bodů z Hradce třetí brankou. Nyní se Hradec zpod jejich tlaku osvobodil jednoduchým nahozením do útočného pásma.
     
    53:39
    Lukáš Rousek táhl po pravé straně přečíslení a v ideální moment nahrál Piskáčkovi, jehož bombu do vinglu ale fantasticky chytá Lukeš přímo do lapačky!
     
    53:02
    Horák zakombinoval se Sobotkou a vznikla z toho střelecká pozice pro Martina Janduse. Střelu mu však přibrzdil Šalda a tečoval rovnou do ochranné sítě.
     
    52:24
    Opět došlo zhruba k dvacetisekundové odmlce, kdy se hrálo, ale fakticky nikoliv. U mantinelu totiž došlo k vášnivému boji o puk, ani jeden rozhodčí však nechtěl přerušovat a nechal hráče plynule pokračovat. Hradec nakonec vyhrál a nahodil do útočného pásma, kde si vybojoval vhazování. Po něm následuje komerční přestávka.
    50:53 Matúš SUKEĽ - 1:2
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 7. Orsava (V. Růžička, Hronek) – 19. Tomášek (Sobotka, Němeček), 51. Sukeľ (Řepík)


    Mountfield HK: Š. Lukeš (Sajdl) – Nedomlel (A), Zámorský, Čáp, Hronek, Šalda, F. Pavlík (A), R. Pilař – Smoleňák (C), Cingel, Kelly Klíma – J. Sklenář, V. Růžička, Orsava – Perret, Lev, Kevin Klíma – R. Pavlík, Koukal, Jergl.
    HC Sparta Praha: Machovský (Neužil) – Piskáček (A), Košťálek, Němeček, M. Jandus, Tomáš Dvořák, Mikliš, Poizl – Sobotka, Horák, Tomášek – Rousek, Sukeľ, Řepík (C) – Buchtele, Pech (A), Forman – Dvořáček, Vitouch, Kudrna.

    Rozhodčí: Hradil, Veselý – Rampír, Špringl
    ocianews.com