Třinec – Mladá Boleslav 3:4 (0:2 po s.n.) | Litvínov – Motor ČB 3:2 (kon.) | Mountfield HK – Plzeň 1:5 (kon.)
Liberec – Zlín 2:4 (kon.) | Sparta – Kometa Brno 6:1 (kon.) | Pardubice – K. Vary 1:2 (1:2 po s.n.)
Olomouc – Vítkovice 3:2 (kon.)
konec
Mountfield HK
1:5 (1:3, 0:2, 0:0)
HC Škoda Plzeň
Neděle 06.12.2020, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek z největšího města východních Čech již vše. Přeji vám pěkný zbytek neděle a úspěšný vstup do nového pracovního týdne. (18:21:27)
     
    Střely na bránu v třetí třetině (celkem):

    Mountfield Hradec Králové – 6 (32)
    HC Škoda Plzeň – 8 (29)
     
    Zápas Hradce s Plzní končí. To nejdůležitější se odehrálo v první třetině, kdy si indiáni vypracovali dvoubrankový náskok, který v druhém dějství zvládli zdvojnásobit. Třetí dvacetiminutovka se pak hrála už jen jaksi z povinnosti. Západočeši si ale připisují tři zasloužené body. Ne že by si vytvářeli větší počet střeleckých příležitostí, ale byli podstatně lepší v jejich využívání a taková skvělá efektivita je přesně to, co k výhře mnohdy stačí.

    Svěřenci Ladislava Čiháka se po tomto utkání bodově dotahují na vedoucí Třinec. Mountfield se naopak propadá do ještě hlubší krize, ze které se nutně potřebuje dostat ven. Prohrál pět z posledních šesti utkání.
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Dost nesmyslně to ještě zkoušel Milan Gulaš, jenž si najel do nulového úhlu a z bezprostřední blízkosti se snažil prostřelit Mazance.
     
    59:26
    Filip Pavlík rychle odehrál puk před napadajícím Suchým, Orsava ale na útočné modré přes dva bránící soupeře nepřešel.
     
    59:11
    Až nyní se přerušuje o zákroku Mazance, možná poslední vhazování po jeho levé ruce, Plzeň ještě může dosáhnout rozdílu pěti branek.
     
    58:48
    Lvi získali touš a Perret rychle obrátil hru na druhou stranu. Na pravém kruhu ale zabrzdil velkým obloukem a notně zdržel celou akci.
     
    58:11
    Vypadá to, že týmy už chtějí utkání dohrát bez přerušení. Matyáš Kantner spěchá za nahozeným pukem na zadní mantinel a bojuje o něj s trojicí soupeřů.
     
    57:49
    Dlouhou dobu jsme neslyšeli hvizd sudího, rána Zámorského z pravé strany od modré čáry zamířila pouze do tvrzeného skla za klecí Plzně.
     
    57:16
    Gulaš nyní bekhendem posílal kotouč zpět před brankoviště Hradce. Mazanec si ale ve spolupráci se svými beky dokázal poradit.
     
    56:48
    David Kvasnička se spěchá schovat za vlastní klec před napadajícím Smoleňákem. To se mu povedlo, Škoda může rozehrávat.
     
    56:20
    Západočeši kontrolují závěr zápasu, při němž se příliš nepřerušuje. Oba celky se střídají v chybách při zakládáních svých útoků.
     
    55:50
    Další nastřelený kotouč za klec Mountfieldu, prudkou přihrávku ve středu hřiště Cingel nedokázal zpracovat, kupředu může Plzeň.
     
    55:16
    Plzeňští ukořistili kotouč a nastřelili jej na zadní hrazení, kde ho zastavil Mazanec a prudce poslal po mantinelu zase o kus dál.
     
    54:49
    Souboj v rohu kluziště za klecí Lvů. TI nakonec ukořistili hrací předmět a Růžička rozehrává ve spolupráci se Šaldou a Zámorským.
     
    54:19
    Gulaš se snažil ve středním pásmu posunout puk spoluhráčům, ale ten si našel jenž Šaldu, jenž obrací hru na druhou stranu.
     
    54:06
    Hradecká střídačka se nyní dožaduje odpískání ofsajdu, ale sudí vrtí hlavou, takže hra před Mazancem může pokračovat.
     
    54:06
    Čáp získal ve středním pásmu kotouč, ale přes útočnou modrou se díky dvěma bekům Plzně nedostal a prohodit do něj tak může jen puk.
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 11. Hronek (Perret) – 1. Gulaš (L. Kaňák), 8. Čerešňák (Straka, Eberle), 11. Budík (Kracík), 23. Suchý (Gulaš, Čerešňák), 34. Budík (Straka)


    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Nedomlel (A), Zámorský, Jank, Hronek, Šalda, F. Pavlík (A), Čáp – Smoleňák (C), Cingel, Jergl – J. Sklenář, V. Růžička, Orsava – Perret, Kevin Klíma, Lev – R. Pilař, Koukal, Kelly Klíma.
    HC Škoda Plzeň: Frodl (Pavlát) – L. Kaňák, Čerešňák, Budík, Stříteský, Vráblík, Kvasnička – Suchý, Kracík (A), Gulaš (C) – Straka (A), Kodýtek, Eberle – Pour, Rob, Kantner – Stach.

    Rozhodčí: Pražák, Kubičík – Gebauer, Rožánek
    ocianews.com