Kometa Brno – Pardubice 0:3 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
HC Dynamo Pardubice
Čtvrtek 10.12.2020, 18:00 • DRFG arena • Tipsport extraliga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání končí a Pardubice i podruhé v základní části porážejí brněnskou Kometu. Vítězství hostů je dnes zcela zasloužené, Dynamo nakročilo k tříbodovému zisku ve druhé třetině, když využilo početní výhodu a v závěru získalo dvoubrankový náskok. Do třetí třetiny sice Kometa nastoupila odhodlaně, ale Východočeši odmítli snahy domácích o kontakt a definitivní pojistku obstaral prudkou střelou od modré čáry Jakub Nakládal. Pardubice tak přerušují sérii dvou zápasu bez vítězství a dotahují se právě na Kometu, která si připsala třetí porážku v řadě. To je pro dnešek vše, z jižní Moravy vám přeji hezký zbytek včera a budu se těšit zase v neděli, kdy Kometa Brno přivítá silného soupeře z Třince. (20:11:28)
     
    Konec zápasu.
     
    59:19
    První formace Komety se pokusila ještě zaútočit a zkusit aspoň čestný úspěch, ale její snahu přerušil ofsajd.
     
    58:28
    Vladař chtěl svým spoluhráčům urychlit útočnou akci, jeho přihrávka byla přesná, ale hosté se dostali do postavení mimo hru, Pardubice ale ve velkém klidu zvládají závěr dnešního utkání.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:03
    Pardubice nadále kontrolují hru, Kometa se nedostane dál než za středový kruh, naopak hosté mají i nadále útočné choutky.
    55:43 Jakub NAKLÁDAL - 0:3
     
    55:43
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Pardubický nápor končí třetím pukem v sítí brněnské brány! Kousal předložil kotouč na modrou čárou, kde napřáhl JAKUB NAKLÁDAL a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Robert Kousal.
     
    55:03
    Pardubice drží útočné pásmo a odstřelování brněnské branky pokračuje, Východočeši jsou však při svých pokusech nepřesní.
     
    54:30
    Kusý zavezl puk do obranného pásma Brna, kde si počkal na nájezd Kousala, jenž měl možnost otestovat Vejmelkovu pozornost z mezikruží, brněnský brankář obstál.
     
    53:32
    Dynamo je nyní aktivnější týmem a dá se říci, že si jde za tříbodovým ziskem, ale nepředbíhejme.
     
    52:57
    Pardubicím se nyní podařilo zdržet se v útočném pásmu, vše skončilo střelou Nakládal, na kterou měl Vejmelku luxusní výhled a bez větších problémů zasáhl.
     
    52:30
    Kometa si i nadále láme zuby na defenzívě Dynama, mezitím zůstal na ledě ležet otřesen Paulovič, ale zdá, že pardubický útočník bude v pořádku a po komerční přestávce bude moct pokračovat ve hře.
     
    51:57
    Ani Mullerovi se nepodařilo prostřelit pardubickou obranu, následně se hráči Dynama postarali o vývoz kotouče směrem k Vejmelkovi.
     
    50:18
    Claireaux nyní našel na hranici brankoviště Blümela, ten stačil do puku vložit svou hůl, ale puk se svezl mimo branku Karla Vejmelky.
     
    49:05
    Camara po delší době zaměstnal Vejmelku, jenž musel proti jeho přízemní střele roztáhnout svůj beton.
     
    48:33
    Nepovedená rozehrávka nyní dokonce končí zakázaným uvolněním domácích.
     
    48:08
    Brno nadále pokračuje ve snahách o dobývání pardubického pásma, ale zatím je to marné, defenzíva Východočechů je v maximální pohotovosti.
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 34. Kusý (Camara, R. Kousal), 40. Mikuš, 56. Nakládal (R. Kousal)


    HC Kometa Brno: Vejmelka (Klimeš) – J. Zbořil, Pyrochta (A), Freibergs, O. Němec (A), Gulaši, F. Král, Barinka – Zaťovič (C), Klepiš, Mueller – Plášek ml., P. Holík, L. Horký – Vincour, Malý, Schneider – Kunc, F. Dvořák, T. Svoboda.
    HC Dynamo Pardubice: Vladař (Kantor) – J. Kolář (A), Nakládal (C), Mikuš, J. Zdráhal, Ďaloga, Holland, Vála – Svačina, Poulíček, Mandát (A) – Camara, R. Kousal, Paulovič – Kusý, Matýs, Blümel – Machala, Anděl, Claireaux.

    Rozhodčí: Pešina, Šindel – Rampír, Špringl
    ocianews.com