Vítkovice – Třinec 2:1 (2:1 po s.n.) | Liberec – Litvínov 6:3 (kon.) | Plzeň – Mladá Boleslav 3:4 (1:2 po s.n.)
Kometa Brno – Motor ČB 10:4 (kon.) | Zlín – Mountfield HK 1:2 (kon.) | Olomouc – Pardubice 3:5 (kon.)
konec
Berani Zlín
1:2 (0:1, 1:0, 0:1)
Mountfield HK
Sobota 26.12.2020, 17:00 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Tipsport extraliga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání na shledanou. (19:25:07)
     
    V prvním vánočním zápase jsme neviděli mnoho branek, naopak ale byli dominantní výkony na obou stranách v celé délce hry. V prvním padl jenom jeden gól a to už v páté minutě, kdy se dostal ke střele Kevin Klíma a svým pokusem prostřelil domácího brankáře poprvé v tomto utkání. O pár chvil později se mohl Mountfield dostat do dvoubrankového vedení. K jejich smůle skončil kotouč po zmatku v brankovišti těsně vedle brány. Do konce dvacetiminutovky byli odpískány ještě dva fauly, ani jeden však nebyl potrestán. Ve druhé třetině padla pár minut po vydatném tlaku Zlína dorovnávací branka po zakončení Matěje Sebery. Tento gól byl ale jejich poslední. Ve zbytku druhé třetiny dokázal tempo zápasu opět diktovat Hradec. Jejich tlak úspěchem neskončil, daleko od toho ale nebyli, jelikož zhruba v půlce třetiny se dostali do úniku dva na na nikoho Zachar s jedním z jeho spoluhráčů. Jeho špatné zakončení ale skončilo mimo bránu a tak stav zůstal stejný. V poslední části dnešního utkání dokázali hosté velmi rychle potrestat vyloučení z řad Beranů. Druhou a také poslední branku dnešního zápasu vstřelil Jakub Orsava, který tímto dostal své spoluhráče do větší herní pohody. Ti už pak diktovali tempo zápasu a ž téměř do konce zápasu. V závěru se podařilo domácím ještě na pár minut aspoň n pár minut vzchopit. To jim ale k ničemu nebylo a to i při hře bez brankáře.
     
    Konec zápasu.
     
    59:00
    Začíná posední minuta a Berani tlačí. Nyní však ztrácí kotouč a to je velká šance pro Hradec. U kotouče je ale první Novotný.
     
    58:19
    Domácí zkouší odvolat brankáře. Uvidíme, jestli jim tento risk vyjde.
     
    57:19
    Domácí ne a ne vystřelit branku, kteří by ji potřebovali opravdu hodně, jelikož čas se jim velice rychle krátí.
     
    56:18
    Novotný se dostal ke střele. Jeho pokus byl ale poměrně z velkého úhlu a tak šance na branku byli minimální. Mazanec posílá své spoluhráče rychle do útoku.
     
    55:13
    Mountfieldu se daří postupně opět vracet do hry, více šancí mají ale určitě domácí, kteří se ale často nedostanou ani ke střele.
     
    54:09
    Hradci se podařilo vyhrát buly ve vlastním pásmu a tak se můžou dostat ven, což taky dělají. Ke střele se dostal Sklenář, ale jeho pokus bylo spíše takové nahození a prověření Hufovi pozornosti.
     
    53:15
    Nyní se dostal k poměrně jedovaté střele Nosek, jeho pokus ale zlikvidoval Mazanec. Nutno ale podotknout, že to bylo s kapkou štěstí, protože brankář Hradce vůbec nic neviděl.
     
    52:18
    Tak přece jenom to ž začíná nějak vypadat ze strany Beranů. Na chvíli se jim podařilo zatlačit soupeře, který musel vyhodit na zakázané uvolnění aby se aspoň na chvíli osvobodil.
     
    51:19
    Už to není takový tlak jako na začátku ze strany Mountfieldu, to je ale nemusí zatím moc mrzet protože Zlínu se nedaří nějak tlačit soupeře.
     
    50:21
    Přesilovka již skončila a Zlínu se nepodařilo jí opět využít. Je jen otázkou jestli do konce dostanou podobnou šanci. Pro Hradec je to ale velmi dobrá zpráva.
     
    49:22
    Domácím se zatím nedaří nějak chytnout tuto příležitost za pačesy a útočit. Sem tam si přihrají, ale jejich dnešní nepřesnost jim způsobuje poměrně hodně časté ztráty puku.
     
    48:21
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Petr Koukal – 2 min., nedovolené bránění).
     
    46:36
    Zlínu se daří tlačit a ke střele se dostal Nosek, jehož pokus byl ale nepřesný a tak domácí ztrácí kotouč.
     
    45:34
    Hradec prohrál vhazování v útočném pásmu a Berani jsou po poměrně dlouhé době u kotouče. Ti ihned střídají a připravují se na útočný výpad.
     
    44:38
    Domácí se snaží vymanit z obraného pásma, jelikož to potřebují jako sůl. To se jim nedaří ani zdaleka. Kotouč pevně drží na svých holích soupeř, který Berany zatím jasně přehrává.
     
    43:32
    Tak teďka měli domácí velké štěstí! Po odrazu kotouče od zadního mantinelu se kotouč po doteku s bruslí jednoho z obránců Zlína odrazil za Hufovi záda. Kotouč ale projel kolem brány až na opačnou stranu, kde žádný Hradecký hráč nedotíral.
    Marken.cz

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 23. Sebera (Kubiš) – 6. Kevin Klíma (Zámorský), 41. Orsava (F. Pavlík, Blain)


    Berani Zlín: Huf (Kašík) – Gazda, Řezníček, Ferenc, Žižka (C), Nosek (A), M. Novotný, Hamrlík – Vopelka, Herman, Köhler – Dufek, Fryšara, Okál – Sebera, P. Sedláček, Kubiš (A) – Honejsek, Karafiát, J. Ondráček.
    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Nedomlel (A), Blain, Šalda, F. Pavlík (A), Jank, Zámorský – Kevin Klíma, Koukal, Orsava – J. Sklenář, M. Zachar, Kelly Klíma – Perret, Cingel, Smoleňák (C) – Síla, Morong, Lev – R. Pilař.

    Rozhodčí: Jeřábek, Obadal – Bryška, Axman
    ocianews.com