Litvínov – Pardubice 5:0 (kon.) | K. Vary – Vítkovice 1:4 (kon.) | Sparta – Mountfield HK 4:1 (kon.)
Mladá Boleslav – Olomouc 4:2 (kon.) | Motor ČB – Zlín 3:1 (kon.) | Kometa Brno – Plzeň 2:3 (po pr.)
Třinec – Liberec 0:2 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
3:1 (2:0, 0:0, 1:1)
Berani Zlín
Neděle 10.01.2021, 16:00 • Budvar aréna • Tipsport extraliga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (19:28:11)
     
    Statistiky po celém zápase:

    Střely na branku: 39 – 25
    Střely mimo: 13 – 11
    Zblokované střely: 10 – 7
    Hity: 2 – 1
    Vhazování: 42 – 24
     
    Je konec. Motor se konečně dočkal tříbodové výhry na domácím ledě, Zlín se nejspíše stane oblíbeným soupeřem. Berani sice ještě utkání zdramatizovali, když se trefil Lukáš Vopelka. Zlín poté tlačil, jenže vyrovnání se nedočkal. Naopak, znovu inkasoval. Ke střele na vrcholku kruhu se dostal Zdeněk Doležal, jehož pokus propadl Kašíkovi pod lapačkou. Berani už ani nezkusili hru v šesti a dnes padli 1:3.
     
    Konec zápasu.
     
    59:00
    Minuta do konce zápasu!
     
    58:40
    Kašík nadále zůstává v brance a na odvolání gólmana to nevypadá. Dnes je tedy nejspíše rozhodnuto, Motor zapíše první výhru za tři body na domácím ledě!
     
    58:02
    Martin Novotný dostal nabito na modrou, odkud vyslal prudký projektil. Jeho pokus ovšem vůbec netrefil prostor branky, a tak se odehrávají souboje u mantinelu.
     
    57:24
    Berani se ještě pokoušejí o nápor, ale Libor Kašík ovšem zatím zůstává v brance. Každou chvilku se však dá čekat jeho odvolání na střídačku.
    56:31 Zdeněk DOLEŽAL - 3:1
     
    56:31
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Že by se rozhodlo? Pavel Pýcha posunul puk do středního pásma, kde byl úplně volný ZDENĚK DOLEŽAL. Ten to zkusil po levé straně a dojel si až na vrcholek kruhu. Následně vypálil, a jeho pokus překvapivě dojel až do sítě! Asistence: Pavel Pýcha.
     
    56:18
    Motor vyhrál vhazování v obranném pásmu a dostal se celkem rychle až do útočného pásma. Vít Jonák vypálil a hostující brankář vyrazil do ochranné sítě.
     
    55:42
    To by mohlo budějovické hráče ještě mrzet! Pavel Novák získal puk ve středním pásmu a mohl jít sám na gólmana. Zakopl ovšem o modrou, takže vůbec nezakončil...
     
    55:02
    Viděli jsme poměrně slušnou střelu od modré v podání hostujícího obránce. Marek Čiliak toho moc neviděl, ovšem střelu zastavil Pavel Pýcha, který vyhodil.
     
    54:24
    Zlínský hráč si myslel, že má hodně času u mantinelu, ale nebyla to pravda. Okamžitě musel do souboje, který prohrál a Jakub Suchánek vyhodil do bezpečí.
     
    53:35
    Václav Karabáček předvedl pěknou individuální akci. Dokonce se dostal ke střele po ledě, ale s tou si zlínský brankář bez větších problémů poradil.
     
    52:58
    Jakub Ferenc měl hodně času na modré, kam se k němu odrazil kotouč. Proto poslal přihrávku na teč, ovšem jeden z domácích obránců puk vytěsnil.
     
    52:07
    Zlín se celkem jednoduše dostává do útočného pásma, což se mu v dosavadním průběhu duelu zatím moc nedařilo. Nyní se ale žene za vyrovnáním.
     
    51:36
    Jihočeši prohráli vhazování v obranném pásmu, ale soupeř na středu hřiště se ke střele z otočky nedostal. Motor poté vybojoval buly po pravé ruce Kašíka.
    Marken.cz

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 11. Prokeš, 14. Suchánek, 57. Z. Doležal (Pýcha) – 44. Vopelka (Ferenc, Kubiš)


    Banes Motor České Budějovice: Čiliak (Strmeň) – Pýcha (C), Allen, Vydarený (A), Plášil, Suchánek, Slováček – Forman, D. Voženílek, Z. Doležal – M. Novák, Toman, Karabáček – Beránek, R. Přikryl, P. Novák – Christov, Prokeš, Jonák – Holec.
    Berani Zlín: Kašík (Huf) – Gazda, Řezníček, Ferenc, Žižka (C), Nosek (A), M. Novotný, Suhrada – Dufek, Fryšara, Köhler – Vopelka, Fořt, Kubiš (A) – Šlahař, Honejsek, Okál – Karafiát, P. Sedláček, J. Ondráček.

    Rozhodčí: Jeřábek, Lacina – Frodl, Komárek
    thejrc.org