Třinec – Mountfield HK 3:1 (kon.) | Olomouc – Motor ČB 3:2 (kon.) | Vítkovice – Plzeň 4:3 (kon.)
Litvínov – Sparta 3:5 (kon.) | K. Vary – Zlín 5:1 (kon.) | Pardubice – Mladá Boleslav 2:1 (po pr.)
Liberec – Kometa Brno 2:3 (0:2 po s.n.)
konec
HC Oceláři Třinec
3:1 (0:0, 3:1, 0:0)
Mountfield HK
Pátek 15.01.2021, 17:00 • WERK Arena, Třinec • Tipsport extraliga • 35. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany to bude pro dnešní zápas již vše, pokud jste ale fanouškem jednoho z těchto týmů, rozhodně zoufat nemusíte! Již zítra se oba celky představí i na virtuálním ledě, Oceláři budou hostit olomoucké Kohouty a Hradec Králové čeká zajímavé derby s Dynamem Pardubice. Nejste-li však příznivcem virtuálního hokeje, budete si muset na zápasy svých oblíbenců počkat do neděly, kdy třinečtí Oceláři poměří své síly se Spartou a Mountfield HK navštíví led brněnské Komety. Snad vám tento krátký souhrn nadcházejících událostí obou celků pomohl, na slyšenou! (19:23:36)
     
    Sen se stává skutečností a třinečtí Oceláři přesně po měsíci vyhrávají za tři body. Poslední tříbodová výhra svěřenců Václava Varadi se totiž datuje na 15.12.2020, kdy si Slezané poradili s rivalem z Vítkovic poměrem 6:0. S jedenatřiceti odehranými zápasy si tak hráči Třince uhlídali třetí příčku před dotírajícími Indiány a pokud Mladá Boleslav nebude stačit na pardubické Dynamo, poskočí dokonce na druhou pozici hned za Spartu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:29
    Ondřej Kacetl dostal od hostující ofenzívy dost prostoru a zkusil kotouč vyhodit na opuštěnou klec Hradce, jeho nahození ale bohužel zbokoval jeden z bránících hráčů, čímž odmítl tento kuriózní zásah a zároveň zvýšení třineckého náskoku.
     
    58:39
    Marek Mazanec opouští branku Hradce a hned šestka Východočechů se bude střemhlav vrhat do pásma Třince.
     
    58:20
    Sto sekund do konce zápasu, hosté ještě bojují, seč jim síly stačí!
     
    57:27
    Až teď dovolili hráč v bílých dresech svému soupeři útočný výlet, ten ale neměl dlouhého trvání.
     
    56:56
    Je to opravdu tak, Mountfield ještě neřekl poslední slovo a pravidelně posílá na Kacetla nebezpečné střely.
     
    56:10
    Necelé čtyři minuty jsou ale ještě paradoxně stále dost na případné srovnání a pokud Hradec neusne na vavřínech, bude se muset mít obrana Ocelářů hodně na pozoru.
     
    55:40
    Kevin Klíma teď v obrovské šanci nedokázal překonat Kacetla, tady to vypadá pro domácí už opravdu velmi dobře.
     
    54:34
    Perretův bekhendový pokus byl pouze jakýmsi pozdravem pro obranu Třince, ta ale záhy chybuje, když vyhazuje na další zakázané uvolnění.
     
    53:30
    I přesto, že se Ocelářům nejprve povedlo vyvézt kotouč ven z pásma, napadá Hradec velice aktivně a nutí domácí k zakázanému uvolnění.
     
    53:14
    Necelých sedm minut nám zbývá do konce základní hrací doby, po komerční pauze bude následovat buly před Kacetlem.
     
    52:23
    To se ale lajně Lukáše Cingela příliš nedaří, Oceláři v této fázi utkání brání přístup do svého pásma opravdu velmi srdnatě.
     
    51:40
    Čas je neúprosný a hosté si toho jsou bezesporu vědomi, přesně proto se teď třetí královehradecká formace usadila před Kacetlem a snaží se něco účinného vymyslet.
     
    50:42
    Prakticky celou minutu měli Oceláři puk ve svém držení a až s příchodem dvaapadesáté minuty o něj přicházejí.
     
    50:01
    Posledních deset minut nás děli od konce základní hrací doby, Třinec stále drží na své straně dvoubrankový náskok z minulé třetiny.
     
    49:37
    Na straně druhé ten přechod do útoku není tak pečlivý a hradecké hokejisty zastavuje ofsajd.
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Jakub Kotajny

    Branky a nahrávky: 28. M. Kovařčík (Rodewald, Leier), 33. Gernát (M. Kovařčík), 36. M. Stránský (Martin Růžička) – 22. Perret (Kevin Klíma, R. Pilař)


    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Štěpánek) – Gernát, M. Doudera, D. Musil, M. Adámek, Jaroměřský, Kundrátek – M. Stránský, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – Leier, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrehorčák, Marcinko, Dravecký (A) – Kofroň, Rodewald, Kurovský – Hrňa.
    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Nedomlel (A), Blain, F. Pavlík (A), R. Pilař, Gaspar, Šalda, Čáp – Kevin Klíma, Koukal, Orsava – J. Sklenář, V. Růžička, Kelly Klíma – Perret, Cingel, Smoleňák (C) – M. Zachar, Morong, Lev.

    Rozhodčí: Hodek, Kika – Gerát, Brejcha
    ocianews.com