Třinec – Vítkovice 7:1 (kon.) | Mountfield HK – Zlín 5:2 (kon.) | Sparta – K. Vary 5:2 (kon.)
Litvínov – Liberec 1:6 (kon.) | Motor ČB – Kometa Brno 2:4 (kon.) | Mladá Boleslav – Plzeň 3:2 (kon.)
Pardubice – Olomouc 5:2 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
1:6 (0:1, 1:2, 0:3)
Bílí Tygři Liberec
Úterý 02.02.2021, 17:20 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 42. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (19:40:03)
     
    Liberečtí hokejisté potvrdili výbornou formu a Litvínov deklasovali na jeho vlastním ledě 6:1.

    První dvacetiminutovka nabídla jedinou branku, kterou v 6. minutě vstřelil Radan Lenc, jenž se uvolnil kolem Pospíšila, vyjel si zpoza brány do pravého kruhu a Godlu prostřelil zápěstím na přední tyč.

    Prostřední dějství bylo na góly bohatší. Bílí Tygři se zásluhou Michala Birnera a Dávida Grígera dostali do tříbrankového vedení, ale Verva na třetí zásah dokázala odpovědět Patrickem Kudlou a zůstávala tak v boji o bodový zisk.

    Svěřenci trenéra Augusty definitivně rozhodli o svém vítězství v závěrečné třetí třetině. Michal Birner svým druhým gólem vrátil Liberci třígólový náskok, ten posléze ještě navýšili Jaroslav Vlach a Radovan Pavlík.

    Liberec se po vysokém vítězství posunul v tabulce před Plzeň na čtvrtou pozici, Litvínov zůstává i navzdory drtivé porážce desátý.
     
    Konec zápasu.
     
    59:44
    David Gríger byl na konci přečíslení čtyř proti dvěma. Dostal nahrávku na pravou stranu, avšak kotouč se mu postavil na hranu, což mělo na střelu velký vliv, puk proletěl vedle pravé tyče.
     
    59:06
    Litvínovu se nedaří ani usadit v útočném pásmu. Nyní se dokonce černo-žlutí dopustili zakázaného uvolnění, Hanzl nedosáhl na pas Lukeše.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:34
    Výbornou poziční hru předvedl Adam Najman, jenž donutil k zaváhání Aaron Irving. Kanadský bek pod tlakem nahrával jen na hokejku protihráče.
     
    58:02
    Lotyšský obránce Uvis Janis Balinskis nabil na vrcholek levého kruhu Tomáši Pospíšilovi. Dělovku z první Kváča pohlídal vyrážečkou.
     
    57:23
    V závěru si ještě Verva zahraje druhou přesilovku. Ve středním pásmu se podrážení dopustil Adam Musil, na lavici hanby odjíždí bez protestů.
     
    57:11
    Šimon Zajíček výborně zmenšil střelecký úhel Michalu Birnerovi. Ostrostřelec Bílých Tygrů nedokázal poslal puk za záda litvínovského mladíka.
     
    56:30
    Petr Kváča do poslední chvíle nevěděl, kam se odrazil zblokovaný pokus Oskarse Cibulskise. Zpozoroval jej za pět minut dvanáct, mezeru mezi betony dokázal sklapnout včas.
    55:52 Radovan PAVLÍK - 1:6
     
    55:52
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hosté přidávají do domácí svatyně šestý kousek. RADOVAN PAVLÍK si v přečíslení dvou proti jednomu vyměnil touš s Jelínkem, načež zápěstím vystřelil do levé šibenice. Nechytatelná rána. Asistence: Petr Jelínek.
     
    55:07
    Zmírnit manko se pokusil Viktor Hübl. Zkušený centr si dokázal vytvořit prostor mezi kruhy, aby následně zápěstím vypálil nad.
     
    54:46
    To Liberci už icing odpískán byl. Za těžkou nahrávkou Mislava Rosandiće se i přes veškerou snahu natahoval Adam Musil bez úspěchu.
     
    54:16
    Obránce Jan Ščotka vyhodil tak šikovně, že rozhdčí nemohl odpískat zakázané uvolnění. Ronald Knot sice zvolnil, přesto puk dojel dříve než přejel přes čáru.
     
    53:48
    Jiří Průžek ještě posunul kotouč k Rychlovskému. Ten zkusil objet bránu a zasunout puk k bližší tyči, narazil ale na dobře postavený beton Zajíčka.
     
    53:24
    Jedinou střelu na bránu v průběhu Žejdlova trestu obstaral paradoxně litvínovský František Lukeš. Střelu příklepem Kváča vyrazil vyrážečkou do rohu.
    Marken.cz

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 31. Kudla (Zygmunt, Jarůšek) – 6. Lenc (Rosandić, T. Hanousek), 21. Birner (T. Hanousek, Rosandić), 28. Gríger (A. Musil, Najman), 47. Birner (Lenc, Knot), 48. J. Vlach (T. Hanousek, R. Pavlík), 56. R. Pavlík (P. Jelínek)


    HC VERVA Litvínov: Godla (48. Zajíček) – Balinskis, Cibulskis, Demel, Štich (A), Irving, Ščotka, Kudla – Pospíšil, V. Hübl (C), F. Lukeš – P. Zdráhal, Žejdl, Látal – Zygmunt, M. Hanzl (A), Jarůšek – L. Stehlík, Gerhát, Jícha.
    Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Vitásek, Knot, Rosandić, T. Hanousek, Kunst, Kolmann (A), Štibingr – Birner, Bulíř, Lenc – Najman, Gríger, A. Musil (C) – J. Vlach, P. Jelínek, R. Pavlík – Rychlovský, Šír, Průžek.

    Rozhodčí: Jeřábek, Vrba – Frodl, Komárek
    thejrc.org