Zlín – Motor ČB 2:3 (kon.) | Mountfield HK – Sparta 1:4 (kon.) | Liberec – Třinec 0:4 (kon.)
Vítkovice – K. Vary 5:2 (kon.) | Plzeň – Kometa Brno 0:1 (kon.) | Pardubice – Litvínov 1:3 (kon.)
Olomouc – Mladá Boleslav 1:4 (kon.)
konec
Mountfield HK
1:4 (0:1, 0:0, 1:3)
HC Sparta Praha
Neděle 21.02.2021, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 47. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to dnes tak vše, přeji vám pohodový zbytek víkendu a budu se někdy těšit odtud z Hradce u hokeje příště napočtenou! (18:24:17)
     
    Když v polovině 44. minuty srovnával na 1:1 kapitán Radek Smoleňák, Hradec ještě mohl pomýšlet na body. Spartu v této pasáži třetiny přehrával, jenže se mu hrubě nepovedla poslední desetiminutovka periody. Nejprve kapitulovali domácí ve vlastní přesilovce po vyloučení Čápa, když v čase 51:19 tečoval střelu Tomáška mezi Lukešovy betony Roman Horák. Pomyslný vaz jim srazila početní výhoda, ve které paradoxně Lvi inkasovali po přečíslení, které zatáhl úspěšně Adam Polášek po přihrávce od Pecha. Sparta už pak závěr zvládla velmi dobře takticky, navíc přidala čtvrtou branku z hole Michala Řepíka a po výhře 4:1 pokračuje v závodě s Třincem o konečné první místo po základní části.

    Hradec naopak na pátém místě zůstává, na čtvrtý Liberec ztrácí bod a šestá Plzeň již nemůže Lvy předstihnout – alespoň pro toto kolo, neboť je mínus čtyři body.
     
    Konec zápasu.
     
    60:00
    V samotném závěru se ještě do sebe pustili Kelly Klíma s jedním z obránců Sparty, rozhodčí je roztrhli a následně museli vykázat i Kevina Klímu, který se taktéž chtěl s bekem Sparty pobavit.
     
    59:23
    Říčka při dojíždění nahození na Lukeše sice upadl, ale vadit to už moc nemusí. Hosté dohrávají zcela bezproblémově a na střídačce už slaví tři body.
     
    58:56
    64 sekund před koncem přichází přerušení hry, došlo k „umrtvení“ kotouče za brankou a rozhodčí tak nařizují buly na levém kruhu útočného pásma domácích.
    58:12 Michal ŘEPÍK - 1:4
     
    58:12
    Sparta právě vstřelila branku!
    Lvům se v závěru naprosto sesypala hra a Sparta dohrává zápas ve velkém stylu. Ztrátu Čápa ve středním pásmu hosté trestali, Rousek od prken nahrál před branku na MICHALA ŘEPÍKA, kterého už nestihl zastavit Lev. Kapitán Sparty pak neměl složitou práci a Hradec si svůj kalich hořkosti pořádně vypíjí – 1:4! Asistence: Lukáš Rousek, Roman Horák.
     
    57:37
    Kudrna u mantinelu vyhrál souboj a posunul puk k brance Lukeše. Hostům tohle dokonale stačí, domácí brankář už začíná koukat po střídačce.
     
    56:39
    Polášek nahrával do jízdy po levém křídle na Tomáška, dlouhý puk už ale útočník Sparty nedojel. Hradec se nemůže ale pořádně dostat do útočného pásma, hosté takticky hrají závěr skvěle.
     
    55:56
    Domácím už na návrat do zápasu zbývá málo času. Navíc se elitní formace dopustila úmyslného ofsajdu, a proto se hra stěhuje před Lukešovu klec.
    54:33 Adam POLÁŠEK - 1:3
     
    54:33
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pět sekund před koncem přesilovky dostává Hradec těžký direkt a Sparta míří ke třem bodům! Pech s ADAMEM POLÁŠKEM nasadili do rychlého výpadu, který chtěl původně Pech z pravého kruhu zakončit sám. Nakonec ale celou situaci vyšperkoval těžkou nahrávkou přes ležící hokejky na Poláška, který v pádu dopravil kotouč do branky – 1:3! Asistence: Lukáš Pech, Alexander Salák.
     
    53:59
    Domácí přesilovku zjednodušují a snaží se často střílet. Střídání uzavřel pokusem Koukal, Salák vyrážečkou jenom prodloužil do ochranné sítě.
     
    53:38
    Minuta sparťanského oslabení pryč, vhazovat se bude v útočném pásmu Lvů, neboť kotouč od bránícího hráče Hradce letěl na střídačku.
     
    53:00
    První momenty po vyloučení však Sparta zvládá dobře. Spolehlivě brání hradeckou přesilovku, navíc dělá potíže domácím i v rozehře.
     
    52:41
    Po vyhraném buly měl další velkou příležitost Kevin Klíma a sjel si ke střele až mezi kruhy od modré, jeho zakončení ale v poslední chvíli holí srazil obránce do ochranné sítě!
     
    52:38
    David Němeček (SPA) přidržel na hranici brankoviště hůl Smoleňákovi a je vyloučen na dvě minuty. V komerčním brejku se ještě postrkoval Zachar se Sukeľem, zůstaneme však jenom u trestu pro Němečka.
    51:19 Roman HORÁK - 1:2
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 44. Smoleňák (Lev, Jergl) – 2. Řepík (Tomášek, Košťálek), 52. Horák (Tomášek), 55. Polášek (Pech, Salák), 59. Řepík (Rousek, Horák)


    Mountfield HK: Š. Lukeš (Mazanec) – Nedomlel (A), Graňák, Šalda, F. Pavlík (A), Čáp, Gaspar, Váchal – Perret, Koukal, Jergl – J. Sklenář, V. Růžička, M. Zachar – Lev, Cingel, Smoleňák (C) – R. Pilař, Kevin Klíma, Kelly Klíma.
    HC Sparta Praha: Salák (Machovský) – Tomáš Dvořák, Jurčina (A), Košťálek, Polášek, Němeček, O. Němec, M. Jandus – Rousek, Horák, Řepík (C) – Říčka, Pech (A), Forman – Kudrna, Tomášek, Sobotka – Dvořáček, Sukeľ, Vitouch.

    Rozhodčí: Hodek, Šindel – Brejcha, Klouček
    ocianews.com