Plzeň – Vítkovice 3:1 (kon.) | Mountfield HK – Třinec 3:2 (kon.) | Motor ČB – Olomouc 1:2 (kon.)
Mladá Boleslav – Pardubice 5:2 (kon.) | K. Vary – Zlín 5:4 (po pr.) | Kometa Brno – Liberec 4:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:2 (1:1, 1:1, 1:0)
HC Oceláři Třinec
Pátek 26.02.2021, 17:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 48. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to tak dnes vše. Přeji vám pohodový víkend a někdy příště se budu u hradeckého hokeje těšit znovu napočtenou! (19:26:46)
     
    Skupina partnerů z lóží vyvolává hradecké hráče, kteří dnes předvedli výkon na hranici sebeobětování a po ohromném tlaku Ocelářů ve třetí třetině nakonec slaví těsnou výhru 3:2! Strhující utkání tak rozhodl moment ze 44. minuty, kdy po nepřehledné situaci propálil Štěpánka ze třetí dorážky v řadě Vladimír Růžička, přičemž platnost jeho zásahu potvrdilo i video, které si vzal trenér Varaďa. Ačkoliv to pak bylo fakticky na jednu branku, Třinec kýženou branku nevstřelil a Marek Mazanec se svými 31 zákroky dnes byl skutečnou oporou hradeckého mančaftu. Tak či tak, hokejový večer v Hradci končí a dnes to skutečně byla parádní podívaná.

    Pokud se navíc Liberci nepodaří na Kometě otočit nepříznivý stav 0:3 po dvou třetinách, dostanou se Lvi do kýžené čtyřky a budou mít 86 bodů, zatímco pátý Liberec o bod méně. Ještě to však bude pro všechny zainteresované týmy velice náročné v posledních kolech. Sérii zápasů na domácím ledě ukončí Hradec proti Kometě.
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Jenže domácí nakonec berou kotouč a zaváží do rohu, tohle už Hradec dneska zvládne!
     
    59:51
    Devět sekund před koncem vyhodil jeden z domácích beků puk na vlastní střídačku, bude se vhazovat tak v pásmu Hradce, po pravici Mazance.
     
    59:42
    Signalizovaný ofsajd hostům, Třinec se v závěru nemůže vůbec dostat do hry, Lvi dobře zavřeli obranné pásmo.
     
    59:13
    Sklenář po nepřesné přihrávce Stránského bral puk a jel s ním opět vůči prázdné kleci, ze středního pásma ale trefil jenom blokujícího obránce!
     
    58:32
    Hra je vykázána do středního pásma po nastřelení puku do ochranné sítě, Štěpánek se tak musí vrátit do branky.
     
    58:25
    Graňák neměl již prostor, od střídačky v pásmu vyhazoval na zakázané uvolnění. Štěpánek na to konto jede na lavičku, Oceláři hrají v šesti hráčích!
     
    57:42
    Domácí v plním počtu a oslabení ustáli. Do hry se navíc hned zapojil Lev a vyhodil tak, že nebylo nutno pískat icing.
     
    57:02
    Čáp získal puk na kruzích a podél prken jej odpálil až za Štěpánkovu klec. Hosté mezitím na led dávají novou pětku a jejich tlak je skutečně drtivý.
     
    56:25
    S drobnými komplikacemi se hosté dostali do útočného pásma a drží v něm hru, dvě střely za sebou ale likviduje Marek Mazanec.
     
    56:01
    19 sekund z přesilovky pryč a Mazanec dobře zasáhl proti střílenému nahození od levého mantinelu.
     
    55:42
    Jakub Lev (MHK) si pomohl v souboji se Stránským drobným háčkem a dostává za tento zákrok dvě minuty. Oceláři tak mohou srovnat v nejlepší možné herní situaci, nebereme-li 5 na 3.
     
    55:03
    Z levého kruhu se několikátou etapu obléhání Hradce pokusil prostřelit Kovařčík, napálil však jenom nohu svého bratra v předbrankovém prostoru, od níž se puk odrazil až do ochranné sítě, taková to byla bomba.
     
    54:03
    Lvi jsou i nadále pod tlakem a prakticky jenom vyhazují kotouče do takových pozic, aby jim nehrozilo zakázané uvolnění. Třinec posílá neustále nové hráče na led, zkrátil střídání, ale gól zatím nedokáže dát.
     
    53:22
    Vrána je již zpátky ve hře, ihned jej Nedomlel přivítal dohrávkou na mantinel, odebráním puku a vyhozením ke Štěpánkovi. Třinec již fakticky vsadil na totální útok.
     
    52:35
    Růžička zabojoval a vzal puk z hole Hrňovi u jeho vlastní branky. Dostal se i ke střele, která ale mezi tři tyče necílila a opřela se pouze o boční síť.
     
    51:55
    Kundrátek vložil do přihrávky na něj hokejku pozdě a Kevin Klíma mohl otáčet hru, následně se s obráncem Slezanů dostal do konfliktu, a to hned dvakrát. V přerušené hře je tak oběma borcům domlouváno, částečně to zasahuje i do nařízené komerční přestávky.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 10. Kevin Klíma (Kelly Klíma), 26. Graňák (Kevin Klíma), 44. V. Růžička (Jergl, Koukal) – 3. Hrňa (M. Doudera, Martin Růžička), 22. M. Stránský (M. Adámek, Rodewald)


    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Nedomlel (A), Graňák, Šalda, F. Pavlík (A), Čáp, Gaspar, Kukla – Perret, Kevin Klíma, Jergl – J. Sklenář, V. Růžička, M. Zachar – Lev, J. Veselý, Kelly Klíma – R. Pilař, Koukal (C), Poppel.
    HC Oceláři Třinec: Štěpánek (Kacetl) – Gernát, M. Doudera, Freibergs, Kundrátek, D. Musil, M. Adámek – M. Stránský, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – Kurovský, Marcinko (A), Rodewald – Kofroň, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrehorčák, Miloš Roman, Hrňa – Chmielewski.

    Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Lederer, Rožánek
    ocianews.com