Plzeň – Litvínov 2:2 (kon.) | Zlín – Pardubice 4:2 (kon.) | Liberec – Sparta 4:2 (kon.)
Mountfield HK – Třinec 1:7 (kon.)
konec
Mountfield HK
1:7 (1:3, 0:3, 0:1) Stav série: 0:1
HC Oceláři Třinec
Pondělí 24.08.2020, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Play-off Generali Česká Cup • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že v podstatě známe prvního postupujícího do semifinále Generali Česká Cupu, se s vámi loučím a přeji pěkný zbytek dnešního večera. Někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (20:24:28)
     
    Zápas Hradce s Třincem končí. O výsledku bylo jasno po čtyřiceti minutách, ve třetím dějství se utkání v podstatě dohrávalo, Lvům však sebralo dvacet minut, kdy mohli čtvrtfinále zdramatizovat. Místo toho inkasovali ještě jednou. Oceláři mohou být naprosto spokojeni. Předvedli zřetelnou dominanci a vítězí rozdílem šesti branek, pro odvetu jsou tak jasným favoritem. Jejich hra byla skutečně působivá, demonstrovali skvělý pohyb i technické schopnosti, navíc parádně využívali přesilovky. Před startem extraligy jasně ukázali svou sílu. Mountfieldu tento souboj nastavil zrcadlo, do kterého se Východočeši musí s odvahou podívat a přiznat si, jak na tom jsou. V obraně dnes naprosto nestačili, soupeř je často dostával do doslova matových situací. Ani brankář Mazanec nezažil nejpovedenější večer, ale defenziva před ním mu ani trochu nepomohla. V útoku byli svěřenci Vladimíra Růžičky často zcela bezradní. Na místě jsou úvahy o doplnění kádru.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Vhazování vyhráli Oceláři, kteří puk vyhodili do středního pásma, Zámorský letící kotouč nedokázal zachytit a utkání pomalu končí.
     
    59:40
    Ani rána Petra Zámorského z pravé strany od modré čáry neměla naději na úspěch. Strážce svatyně Ocelářů ji chytil do své lapačky.
     
    59:35
    Ke střele od pravého mantinelu se ještě dostal obránce Bohumil Jank. Štěpánek však s tímto projektilem neměl nejmenší potíže a ukryl jej pod betony.
     
    59:09
    Máme tu poslední minutu dnešního utkání a Oceláři mohou poklidně rozehrát zpoza vlastní klece. Jejich nahození sbírá u Mazance Čáp a zakládá možná poslední akci Lvů.
     
    58:33
    Buly před strážcem svatyně Ocelářů se po rychlém zakončení opakuje. Lvi dostali kotouč do rohu hrací plochy a teď kombinují podél hrazení. Rána Šaldy od modré skrz chumel hráčů před bránou neprošla.
     
    58:30
    Nedomlel po přihrávce Filipa Pavlíka zahajuje další útok, po levé straně vyslal kupředu Chalupu, jenž pálil tísněn dvěma beky. Přízemní ránu Štěpánek projít nenechal.
     
    57:35
    Zápas se pomalu dohrává, o výsledku je dávno jasno a s největší pravděpodobností již můžeme určit také postupujícího, Třinec je dnes o třídu jinde než Mountfield.
     
    57:06
    Závěr utkání se nám rychle blíží ke konci a fandové Hradce chtějí sympaticky rozjet mexickou vlnu, ačkoliv s výsledkem určitě nemohou být spokojeni.
     
    57:05
    Filip Pavlík to nezkusil špatně, když vypálil ze středového kruhu. Chalupa byl rychle u Štěpánka a ten tak musel nechat puk v rukavici.
     
    56:19
    Šalda vyjel po levé straně až na kruh. Hůl zvedl až ke stropu haly, ale díru do hrudníku Štěpánka nejspíš neudělá. Rána se o vestu zastavila. Následně se strhla menší šermovačka, kterou sudí rozehnali.
     
    56:06
    Zámorskému škrtla rána Hrni brusli a díky tomu proletěl kotouč vysoko nad břevnem klece Mountfieldu, Lvi jdou do protiútoku.
     
    55:26
    Za klecí Mountfieldu se nyní svalili čtyři hráči na led, sudí ale vylučovat nebudou. Postupný útok Lvů k zakončení nedospěl.
     
    55:04
    Další perfektní reflexivní zákrok brankáře Východočechů. Adámek hned po buly vykroužil oblouk a jeho rána měla gólové parametry. Znovu super zákrok brankáře Hradce!
     
    54:38
    Michal Kovařčík se snažil dvakrát přihrát do předbankového prostoru z pravé strany. Na druhý pokus se mu to povedlo a Chmielewski šikovně tečoval. Mazanec teď předvedl rychlý přesun a dobrý zákrok!
     
    54:05
    Douderova tvrdá rána od modré prošla skrz chumel hráčů před Mazancem a minula levou teč hradecké svatyně o pár čísel, moc nechybělo.
     
    53:28
    Stránský prošel obranou Hradce jako nůž máslem, když objel dva beky. Čápa ale musel obejít velkým obloukem a dostal se ze střeleckého úhlu.

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 6. Lev (R. Pavlík, Zámorský) – 2. Zadina (Musil), 5. Stránský (Hrňa, M. Růžička), 13. Zadina (Doudera, Gernát), 23. Chmielewski (Veselý, Raška), 29. Raška (Veselý), 35. M. Růžička (Stránský, Vrána), 48. Kofroň (Kundrátek, M. Kovařčík)


    Mountfield HK: Mazanec (Lukeš) – Nedomlel "A", Zámorský, Jank, Čáp, Šalda, F. Pavlík "A", Gaspar – Chalupa, Sklenář, Smoleňák "C" – Kevin Klíma, V. Růžička ml., Kelly Klíma – Perret, Koukal, Jergl – R. Pavlík, Lev, Pilař. Trenér: Vladimír Růžička st.
    HC Oceláři Třinec: Štěpánek (Daneček) – Gernát "A", Doudera, Galvinš, Musil, Jaroměřský, Kundrátek, Adámek – Stránský, Vrána "C", M. Růžička "A" – Zadina, Jašek, O. Kovařčík – Chmielewski, Veselý, Raška – Kofroň, M. Kovařčík, Hrňa. Trenér: Václav Varaďa.

    Rozhodčí: Hradil, Kika – Gebauer, Rožánek

    Diváci: 1044
    Středa 26.08.2020
    Třinec - Mountfield HK 2:3

    Branky a nahrávky: 31. Chmielewski (Kurovský, M. Adámek), 41. A. Raška – 11. V. Růžička (Sklenář, Kelly Klíma), 34. F. Pavlík (Kevin Klíma, Perret), 56. Smoleňák (Zámorský, Chalupa)

    Mountfield HK 1 1 Třinec
    #1 Pondělí 24.08.2020 • 18:00
    Mountfield HK - Třinec 1:7
    #2 Středa 26.08.2020 • 17:00
    Třinec - Mountfield HK 2:3
    thejrc.org