Slavia – Plzeň 0:4 (kon.) | Chomutov – K. Vary 2:1 (po pr.) | Havlíčkův Brod – Liberec 1:4 (kon.)
Jihlava – Třinec 4:6 (kon.) | Motor ČB – Letňany 2:0 (kon.) | Vítkovice – Kometa Brno 3:1 (kon.)
Havířov – Vsetín 4:3 (kon.) | PZ Kladno – HC Litvínov 1:6 (kon.) | Písek – Pardubice 11:1 (kon.)
Sparta – HC Kladno 3:5 (kon.) | Olomouc – Zlín 5:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Hr. Králové 1:4 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
1:4 (0:1, 1:2, 0:2)
Bílí Tygři Liberec
Sobota 15.10.2011, 12:00Extraliga staršího dorostu
Partner:
     
    Je konec. Bílí Tygři z liberce vítězí v Kotlině 4:1 a připisují si cenné tři body do extraligové tabulky. Pokud bychom měli vyhlásit muže zápasu, na straně rebelů by to byl jednoznačně gólman Jan Jeřábek, jenž předváděl po celý duel skvělé zákroky a držel svůj tým. Za Liberec potom útočník Jakub Klíma, který se prezentoval hattrickem. Děkuji vám za pozornost a přeji vám hezký zbytek víkendu. (14:12:01)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Utkání se už jen dohrává, Severočeši mají puk pod kontrolou a v klidné vzdálenosti od svého brankáře Hosnedla čekají na závěrečnou sirénu, jež definitivně zpečetí jejich výhru a zisk tří bodů.
     
    58:49
    Liberec drží puk daleko od své brány a vůbec nepouští svého soupeře do hry. Kombinace Tygrů s sebou zatím žádný projektil vyslaný na gólmana Jeřábka nepřinesla.
     
    58:00
    V blízkosti Hosnedlovy brány zaplály vášně a hráči se bez okolků pustili do pěstního souboje. Na trestnou lavici usedají Slavík (LIB) an 2 plus 2 minuty za hrubost, Ludvík (HBR) na 2 minuty za hrubost a Němec (HBR) za faul loktem. Hraje se 4 na 4.
     
    57:43
    Domácí jsou stále v šesti hráčích poli a bez brankáře Jeřábka, jenž zůstává na střídačce. Větší tlak ale k vidění není, Liberec se velmi dobře brání a hrozí dalekonosnými střelami, jež jen těsně míjejí opuštěnou klec domácích.
     
    57:12
    Přerušuje se po dlouhém a urputném souboji u mantinelu libereckého pásma. Buly proběhne po pravé ruce libereckého gólmana Hosnedla.
     
    56:53
    Liberec právě vstřelil branku!

    Rebelové zaváhali na modré čáře po vyhraném vhazování a hosté zřejmě definitivně rozhodují o svém triumfu! Kotouče se zmocnil JAKUB KLÍMA a téměř přes celé hřiště trefou do opuštěné brány pečetí svůj hattrick! Bez asistence.
     
    56:39
    Rebelové hrají skutečně power-play, buly v útočném pásmu, před gólmanem Hosnedlem.
     
    56:39
    Na lavici hanby usedá Procházka (LIB) za hákování. Rebelům ještě svitla naděje, berou si teď oddechový čas. Uvidíme, zda se odhodlají domácí k power-play.
     
    56:20
    Obrovské šance na obou stranách. Nejdříve zpracoval vysoký puk rukavicí obránce Bláha, ale jen pro před sebou stojícího Žďárského, jehož ránu zblízka vyrážel betony brankář Jeřábek. Na druhé straně střílel po obkroužení brány Němec, zblízka ale na u bližší tyče číhajícího gólmana Hosnedla nevyzrál!
     
    54:51
    Po souboji v rohu pásma Havlíčkova Brodu zůstal opět po tvrdém souboji ležet jeden z hráčů, tentokrát liberecký. zřejmě se jedná o útočníka Susku. Sudí opět přerušuje hru, vylučovat ale stejně jako v závěru druhé třetiny nebude.
     
    54:15
    Ludvík se protáhl za libereckého obránce, ale jeho nahození z pravé strany jen proletělo předbrankovým prostorem, kam si nestihl sjet nikdo z brodských hráčů.
     
    53:59
    Bílí Tygři tahají za delší konec pomyslného provazu a probíjejí se často do střelby. Naopak Rebelové hrozí spíše z rychlých protiútoků. Zakázané uvolnění domácích.
     
    53:38
    Kalfiřt si hodně zkušeně zpracoval vysoký oblouček na útočné modré čáře a už už se chystal pádit do Jeřábkovy blízkosti. Sudí ho ale zastavil pro hru vysokou holí.
     
    53:01
    Za nahozeným kotoučem, který si gólman Jeřábek ztlumil betony a schoval pod lapačkou, mířil rozjetý Kalfiřt. K dorážce z dobré pozice se ale nedostal.
     
    52:15
    Havlíčkobrodský soubor opět čelí narůstajícímu tlaku Severočechů, kteří diktují tempo hry a vydatně ostřelují brankáře Jeřábka. Jejich projektilům ale chybí potřebná přesnost.
     
    51:30
    Klíma nabral rychlost a uvolnil se rychlou kličkou v levém kruhu. Byl však tísněn protihráčem, který jeho střelecký pokus zápěstím zblokoval do bezpečí.

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 24. Vala (Dundáček, Kuchta) - 4. Klíma (Škoda, Návrat), 31. Klíma (Škoda, Langhammer), 32. Suska (Havlas, Návrat), 57. Klíma


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Jeřábek (Novák) - Žuček, Dvořák, Bláha, Křípal (A), Meloun, Krajcigr, Dundáček, D. Vala - Kuchta (C), Hlídek, Brebera, Ludvík, Voplakal, Krajhanzl, Kundrát, Němec (A).
    Bílí Tygři Liberec: Hosnedl (Skřebský) - Návrat, Mrázek, Slavík (C), Arlt, Beránek, Zedek, Pyrochta (A) - Kalfiřt, Hrníčko, Klíma (A), Belovič, Havlas, Škoda, Langhammer, Žďárský, Račický, Procházka, Suska.

    Rozhodčí: Kopeček - Budínský, Tuček.
    thejrc.org