Hr. Králové – Litoměřice 5:1 (kon.) | Olomouc – Kadaň 3:2 (kon.) | Havlíčkův Brod – Šumperk 4:2 (kon.)
Chomutov – Benátky n/J 3:2 (kon.) | Ústí n/L – Písek 2:3 (kon.) | Most – Třebíč 3:4 (po s.n.)
Beroun – Jihlava 2:1 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
4:2 (0:0, 2:0, 2:2)
DRACI PARS ŠUMPERK
Sobota 26.11.2011, 17:00 • Kotlina • 1. liga (ČR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec. Rebelové v atraktivním duelu udolali Draky ze Šumperka, kteří v závěrečném dějství umazali přesnou polovičku ze svého dvougólového manka. Domácí ale bleskově odpověděli a přidali i pojistku. Salith už jen stihl snížit na 2:4.


    Pokud bychom měli dnes vybrat muže zápasu, zřejmě by se jednalo o brankáře Stanislava Nerudu, který sice jednou zaváhal, ale jinak podal spolehlivý výkon a držel svůj tým. Na opačné straně rovněž zasluhuje pochvalu maskovaný muž, Tomáš Štůrala. I on předváděl parádní kousky a držel naděje hostů na bodový zisk.


    Děkuji vám za pozornost, ze zimního stadionu v Kotlině se s vámi loučím a přeji vám hezký zbytek dne. (19:28:07)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Šumperk ještě vrhl všechny své zbývající síly do útoku, Rebelové ale zkonsolidovali svůj obranný val před brankářem Nerudou a vítězství za 3 body si už asi nenechají utéct.
     
    59:05
    Kostourek ujížděl úplně sám na gólmana Štůralu. Naznačil velkým nápřahem střelu a pokusil se o blafák do bekhendu, jenže opora Draků jeho úmysl přečetla a zasáhla pohotově betonem!
     
    58:43
    Sedlák nabral rychlost, najel si mezi kruhy a střelou zápěstím nastřelil uprostřed brankoviště stojícího brankáře Nerudu, jenž přerušil hru.
     
    58:25
    Koma (HBR) obdržel 2 minuty za hákování.
     
    58:08
    Drtil se ocitl po chybě Rebelů v samostatném úniku, ovšem gólman Neruda vytáhl úchvatný zákrok, který by měl být zanesený do hokejových učebnic. Tygřim skokem po střele zblízka schoval kotouč do lapačky a přerušil hru!
     
    57:39
    Havlíčkův Brod se dostal do útočného pásma nahozením, jenže zde měli početní převahu Draci, kteří odrazem o mantinel rychle vyhodili až do Nerudovy blízkosti.
     
    57:19
    Podél pravého mantinelu se rozjel Červenka a v rychlosti střílel z pravého kruhu. Našel však jen betony připraveného gólmana Nerudy, jenž raději rychle zalehl kotouč.
     
    57:05
    Tesařík (SUM) musel zatáhnout proti unikajícímu Rebelovi faulem a dostal 2 minuty za držení protihráče.
     
    56:52
    Semorád vysunul krásnou nahrávkou středním pásmem volného Voj. Němce, který nabral rychlost a v úniku stíhaný obráncem z mezikruží trefil Štůralovy betony!
     
    55:50
    Záhy se natlačil do útočného pásma Kostourek, který se ze strany prosmýkl za šumperskou obranu a tváří v tvář brankáři Štůralovi prohrál minisouboj, když strážce dračí svatyně roztáhl betony a vyrazil jimi střelu!
     
    54:57
    Voj. Němec dojel nahozený puk, zbavil se zasekávačkou protiheráče a nahrál přesně na hůl Křivohlávka, který sice netrefil puk, ale odrazil jej bruslí šťastně k Semorádovi, před nímž se otevřela odkrytá brána, ale útočník domácích zblízka minul! Zřejmě byl trochu zaskočený náhlou šancí.
     
    54:15
    Meluzín uvolnil krásnou nahrávkou z rohu brodského pásma Pláška, který zblízka zakončoval kousek před brankovištěm. Netrefil však dobře puk, který proletěl jen vedle pravé Nerudovy tyčky!
     
    53:51
    Draci jsou při chuti. Rychlost nabral ve středním pásmu po obdržení nahrávky útočník Haas, sjel si až do předbrankového prostoru a zblízka mířil přesně, ale gólman Neruda se tentokrát zaskvěl svou lapačkou!
     
    52:55
    Draci právě vstřelili branku!

    Salith zdaleka neskládá zbraně a navyšuje své šance na vyrovnání! Jakub Hulva vyhrál buly na Radislava Ondráčka, jenž ještě prodloužil na TOMÁŠE SEDLÁKA, který tvrdou ranou, jež ale směřovala doprostřed brány, propálil zaskočeného gólmana Nerudu, jenž si vybral slabší chvilku a kapituloval! Asistence: Radislav Ondráček, Jakub Hulva.
     
    52:24
    Švaňhal se prezentoval dalším střeleckým projektilem. Jeho rána ovšem postrádala přesnost a mezi tři tyče gólmana Štůraly nedoletěla.
     
    51:36
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Rebelové dalším přesným zásahem odskakují Drakům na třígólový odstup! Na gólmana Štůralu vyvinuli obrovský tlak a zasypali ho nepříjemnými projektily, po čemž Václav Meidl adresoval z levého kruhu přesný pas na mezi kruhy osamoceného PETRA POLODNU, jenž z nápřahu a bez přípravy trefil volný kout branky přesouvajícího se muže s maskou! Asistence: Václav Meidl.
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 27. Švaňhal (Zábranský), 31. Semorád (Voj. Němec), 44. Meidl (Kostourek, Polodna), 52. Polodna (Meidl) - 44. Plášek (Meluzín, Holík), 53. Sedlák (Ondráček, Hulva)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Neruda (Dolejš) - Šenkeřík, Morava (C), Protivný, A. Jelínek, Pavlík (A), Ostrčil, Novotný, Koma - Zábranský, Polodna, Švaňhal, Semorád, Křivohlávek, Fiedler, Voj. Němec (A), Meidl, Štěpánek, Stehlík, Musil, Kostourek.
    DRACI PARS ŠUMPERK: Štůrala (Boška) - Pastor, křetínský, Holík (C), Ondráček, Drtil, M. Novotný, Sedlák, Tesařík - Brunec, Skoumal, Meluzín (A), Hulva (A), Haas, Cink, Červenka, Vrána, Velecký, Vrdlovec, Plášek, Mičulka.

    Rozhodčí: Radek Wagner - Jakub Frodl, Aleš Hejl.
    thejrc.org