Pittsburgh – NY Rangers 4:2 (kon.) | NY Islanders – Boston 2:1 (2:1 po s.n.) | Philadelphia – Buffalo 5:4 (2:0 po s.n.)
Washington – New Jersey 5:4 (po pr.) | Columbus – Florida 2:4 (kon.) | Carolina – Nashville 3:2 (po pr.)
Toronto – Winnipeg 3:4 (kon.) | Detroit – Tampa 3:4 (po pr.) | Dallas – Chicago 6:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
2:0 (1:0, 0:0, 1:0) Stav série: 1:0
HC VERVA Litvínov
Středa 10.03.2021, 17:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Generali play off Tipsport extraligy • Osmifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to dnes již vše. Bylo mi ctí vás prvním zápasem série provázet, zítřejší špíl od 18:00 odkomentuje kolega Petr Šatalík. Mějte příjemný zbytek týdne a někdy příště se budu u hradeckého hokeje těšit na počtenou! (19:31:08)
     
    Hradec se ve třetí třetině doslova probránil k výhře 2:0 a bere vedení v sérii! Na pojišťovací branku v 52. minutě stačilo Lvům jenom pět střel na branku, přičemž dorážka Kellyho Klímy z 52. minuty stačila k tomu, aby se Východočeši dostali do dvoubrankového vedení, které následně pečlivou hrou zezadu ubránili a „proházeli“. Vše navíc podpořil parádním výkonem Marek Mazanec, jehož 38 zákroků mělo velký podíl na hradecké výhře.

    Litvínov měl přitom mnoho šancí a herních situací, které gólem klidně mohly skončit, leč ten pomyslný recept na Mazance dnes nikdo z hráčů Vervy najít nedokázal. A to ani Viktor Hübl, který vyslal na branku Lvů celkem devět střel. První zápas tak naznačil, jakým způsobem se může ubírat odveta, pravdou je, že Hradec do vedení zkrátka pustit nechcete. Taktika kouče Růžičky tak zafungovala, teď je na tom pomyslném tahu Litvínov. Prozatím ale platí, že stav série je 1:0!
     
    Konec zápasu.
     
    59:43
    Kevin Klíma byl nejblíže vyhození kotouče, což se mu sice nepovedlo, zbytek střídání však neskutečně odjezdil, podobně jako zbylá pětice hráčů. Je konec, Litvínov nesnížil a Lvi berou první bod v sérii!
     
    59:27
    Žejdl sice vyhrál důležité buly, rozhodčí mu ale udělují napomenutí a buly po Mazancově levici se tak musí opakovat.
     
    59:26
    Hradec bere do závěrečné necelé minuty oddechový čas, dá se očekávat, že s prázdnou brankou bude pokračovat Verva i nadále!
     
    59:04
    Jsme v poslední minutě a Litvínovu už moc času nezbývá. Střelu od modré zkusil Cibulskis, avšak neúspěšně. O pár sekund později na něj navázal Balinskis, Mazanec bere kotouč do lapačky a přerušuje!
     
    58:19
    Hübl dostal opět přihrávku křížem na pravý kruh, Mazanec ale předvedl fantastický zákrok a následně stihl ještě vyhodit! Parádní výkon domácího gólmana.
     
    57:36
    Bohumil Jank (MHK) předvedl nebetyčnou klukovinu, po níž stráví dvě minuty na trestné! Hokejku, která vypadla Jarůškovi z ruky, totiž Jank postrčil dále od hostujícího hráče a pozorní rozhodčí ho posílají ven!
     
    57:29
    Lvi měli ohromnou kliku, když před brankou kotouč všemožně poskakoval a Jarůšek s Hüblem měli ideální prostor na dorážku do prázdné, ani v jednom případě ale Litvínov gól nedal!
     
    57:13
    Hosté hrají bez brankáře a mají tlak v útočném pásmu!
     
    56:50
    V dalším přerušení bere Litvínov oddechový čas a dá se očekávat, že sáhne ke hře bez gólmana!
     
    56:20
    Tvrdou střelu z dílny Cibulskise Mazanec vyrazil jenom před sebe, kde byla změt těl s převahou litvínovských hokejistů. Jenže se hosté nedostali k dorážce a Lvi se pomaličku blíží výhře.
     
    55:28
    Žejdl dojel za branku a snažil se přihrávat dále, dostoupil jej však Smoleňák a odpravil kotouč mimo nebezpečí, alespoň na chvíli. Přesto si hosté vybojovali vhazování a začíná se to v přerušeních zajímavě postrkovat.
     
    54:36
    V přerušené hře do sebe šli Richard Nedomlel (MHK) a Tomáš Pospíšil (LIT). Aktivnější byl ve výměně Nedomlel, který pěstmi seslal Pospíšila k ledu. Oba buřiči ale dostávají 2+2 minuty za hrubost. Dále se hraje 5 na 5.
     
    54:09
    Tomáš Pospíšil mohl snížit, když dostal křížem přihrávku na pravý kruh, jeho zakončení nakonec míjí levou tyč a Verva na branku stále čeká!
     
    53:55
    Perret to u střídaček nakonec ubojoval a postrčil puk na Janka, který nešikovným vyhozením ale trefil zblízka Pilaře, který se teprve usazoval na střídačce. Proto hra zůstává v pásmu Hradce.
     
    53:41
    Irving se tlačil do zakončení z pravého kruhu a dostal se těsně před Kevina Klímu, což ke střele stačilo. Mazanec ale drží puk v lapačce a následuje poslední komerční přestávka.
     
    52:50
    Hosté již tak musí hrát do absolutního útoku, domácí však působí v obranné fázi velmi dobře a nevypadá, že by dopustili snížení Vervy a návrat do zápasu.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 3. Jergl (Blain), 52. Kelly Klíma (Jergl, Nedomlel)


    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Blain, Nedomlel (A), F. Pavlík (A), Šalda, Graňák, Jank – Jergl, Kevin Klíma, Kelly Klíma – Orsava, V. Růžička, J. Sklenář – M. Zachar, Lev, Perret – Smoleňák (C), Koukal, R. Pilař – J. Veselý.
    HC VERVA Litvínov: Godla (Zajíček) – Irving, Ščotka, Demel, D. Zeman, Balinskis, Cibulskis, Kudla – P. Zdráhal, M. Hanzl (A), Jarůšek – P. Svoboda, Gerhát, Látal – Pospíšil, V. Hübl (C), F. Lukeš – M. Havelka, Žejdl, Zygmunt.

    Rozhodčí: Hodek, Pražák – Ganger, Klouček
    Mountfield HK 3 0 Litvínov
    #1 Středa 10.03.2021 • 17:00
    Mountfield HK - Litvínov 2:0
    #2 Čtvrtek 11.03.2021 • 18:00
    Mountfield HK - Litvínov 3:1
    #3 Sobota 13.03.2021 • 18:30
    Litvínov - Mountfield HK 1:5
    ocianews.com