Jihlava – Slavia 4:1 (kon.) | Havlíčkův Brod – Technika Brno 1:2 (kon.) | Vsetín – Havířov 2:3 (kon.)
Kladno – K. Vary 3:4 (kon.) | Hvězda Praha – Třemošná 8:0 (kon.) | Mountfield HK – Kobra 13:0 (kon.)
Chomutov – PZ Kladno 16:1 (kon.) | Pardubice – Sparta 2:4 (kon.) | Mladá Boleslav – Liberec 1:5 (kon.)
HC Litvínov – Plzeň 2:5 (kon.) | Poruba – Třinec 0:4 (kon.) | HK MD Šumperk – Olomouc 2:1 (kon.)
Vítkovice – Zlín 6:2 (kon.) | Motor ČB – Tábor 4:5 (kon.) | Kometa Brno – Přerov 7:0 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
4:5 (1:1, 2:2, 1:2)
HC Tábor
Sobota 11.09.2021, 16:45 • Budvar aréna • Extraliga dorostu • Skupina Střed
Partner:
     
    Táborští hokejisté se mohutně radují, slaví totiž zisk tří cenných bodů. V poslední periodě totiž byli, jako v jediné třetině, střelecky úspěšnější a právě jedna přesná trefa navíc jim vynáší výhru v jihočeském derby. (18:58:04)
     
    Konec zápasu.
     
    59:32
    Jan Seidl mohl zapsat další kanadský bod do dnešního výčtu. Z obranného pásma ale dalekonosnou střelou jen těsně minul domácí odkrytou branku.
     
    58:34
    A po krátké poradě zůstává domácí brankář na střídačce, domácí to tedy zkoušejí v početní převaze.
     
    58:34
    Táborští hokejisté budou čelit závěrečnému tlaku. Po zakázaném uvolnění se bude vhazovat právě před Tesařem. Ještě předtím si ale českobudějovická střídačka žádá oddychový čas.
     
    57:28
    Dominik Vachun zůstal ležet na ledové ploše po nepříjemném soupeřově zákroku. Za asistence svých spoluhráčů se ale zvedá a odjíždí na střídačku. Vypadá to, že domácí obránce bude snad v pořádku.
     
    57:24
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Ještě nás pravděpodobně čeká velmi napínavý závěr tohoto duelu. Opět jsme viděli branku zblízka branky, mezi střelce se podruhé zapisuje SAMUEL DRANČÁK. Asistence: Lukáš Váňa.
     
    55:34
    Táborští se pokusili o kombinaci v útočném pásmu a v početní převaze. Zatím se ale ke střeleckému pokusu nedostal, českobudějovičtí hráči se pak navíc po nepřesné rozehrávce soupeře osvobozují.
     
    54:48
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Humeník – 2 min., hákování).
     
    54:20
    Mohlo to být opět pouze o gól. Samuel Drančák dostal přihrávku do brejku, načež zamíchal s kotoučem a pokusil se o zakončení z bekhendu. Jeho pokus ale včas zastavil Tesař, který musel na led. Střelu tak zastavil svým levým betonem.
     
    53:31
    Tábor právě vstřelil branku!
    Hostující celek se raduje z páté a zároveň velmi důležité branky. Jakub Ondřej dostal kotouč před brankový prostor. Tam se k dorážce dostal přijíždějící ADAM DUŠEK. Zkušeně pak poslal puk do horních pater branky. Cinka se ještě snažil kotouč zastavil lapačkou, nicméně pouze promáchl. Asistence: Jakub Ondřej.
     
    52:24
    David Cinka viděl hrozbu v podobě dojíždějícího táborského útočníka, proto raději skočil po puku a uschoval jej pod svou rukavicí. Bude se tedy vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    50:43
    Samuel Drančák zkoušel přejít ze středního pásma od rychlého brejku, nicméně bez úspěchu. Kotouč mu utekl o něco dále, než by potřeboval, a tak se branku ohrožující situace nekoná.
     
    50:17
    Nyní se na opačnou stranu nastěhovali táborští hokejisté, kteří stále drží hubený jednogólový náskok.
     
    49:49
    Matyáš Humeník clonil hostujícímu gólmanovi. Právě Tesař vyrazil střelu před sebe, tam stál Humeník. Byl ale v těžké pozici, musel se otáčet a jeho dorážka neměla potřebnou razanci, proto s ní neměl hostující maskovaný muž výraznější problémy.
     
    49:07
    České Budějovice se usadily v pásmu. Domácí se snaží o překvapivou kombinaci, defenziva Tábora ale zatím funguje, jak má. Až nyní musel Tesař řešit dělovku od modré. Neměl s ní ale větší potíže. V poklidu ji uschoval v náruči.
     
    47:40
    Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor (Cícha – 2 min., podrážení).
     
    46:30
    Alan Šimon byl pohotový v útočném pásmu, kde stál před brankovým prostorem. Zde se pokoušel o dorážku, nicméně na hostujícího Tesaře si nepřišel.
     
    45:07
    Tábor právě vstřelil branku!
    Oklepané hokejové klišé "Nedáš, dostaneš" se opět potvrzuje! JAN SEIDL se ujal v útočném pásmu kotouče, který vybojoval, a následně zacílil na centimetr přesně. Táborští jdou tak do vedení již počtvrté v tomto utkání. Bez asistence.
    Marken.cz

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 20. Drančák (Humeník), 29. Kretschmer (Vachun, Strnad), 33. Šimon (Humeník), 58. Drančák (Váňa) – 12. Šindelář (Ondřej, Kofroň), 25. Seidl (Šindelář), 31. Pospíchal (Eremiáš), 46. Seidl, 54. Dušek (Ondřej)


    Banes Motor České Budějovice: Cinka (Kurz) – Kubík, Willmann, Váňa, Vachun, Schmidtmayer, Fábera, Gregořek – Hohenberger, Aulický, Kotalík, Lakomý, Řimnáč, Šimon, Strnad, Humeník, Kretschmer, Drančák
    HC Tábor: Tesař (Maňas) – Bůžek, Shaklein, Bouška, Šťastný, Cícha, Ondřej, Šíma – Šindelář, Kofroň, Dušek, Špánek, Kupka, Fábera, Seidl, Vlček, Pospíchal, Eremiáš

    Rozhodčí: Kosnar – Rubáš, Sýkora
    thejrc.org