Kladno – Hvězda Praha 5:1 (kon.) | Liberec – Plzeň 2:10 (kon.) | Kobra – Tábor 5:3 (kon.)
Mountfield HK – Havlíčkův Brod 5:2 (kon.) | Pardubice – Motor ČB 3:2 (2:1 po s.n.) | K. Vary – Mladá Boleslav 2:3 (kon.)
Sparta – Jihlava 1:6 (kon.) | Slavia – Technika Brno 5:2 (kon.) | Olomouc – Zlín 3:2 (kon.)
Přerov – Třinec 2:4 (kon.) | PZ Kladno – Třemošná 3:4 (po pr.) | Vsetín – Kometa Brno 2:7 (kon.)
HK MD Šumperk – Poruba 2:4 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
2:7 (0:4, 1:0, 1:3)
HC Kometa Brno
Čtvrtek 30.09.2021, 19:15 • Zimní stadion Na Lapači • Extraliga dorostu • Skupina Východ
Partner:
     
    Vedení brněnského celku nejprve ve třetí třetině navýšil střelou z mezikruží obránce Denis Svoboda. Rozsekl tak pomalý vstup do poslední dvacetiminutovky a na jeho branku odpověděl přesnou trefou domácí kapitán Matěj Juráň. To bylo ze strany Vsetína po gólové stránce vše. Hostům se naopak poprvé v utkání naskytla přesilová hra, kterou po dvaceti sekundách využil Jakub Zduba. Poslední přesnou trefu přidala Kometa v poslední minutě, kdy se prosadil Ondřej Kos.
    Ode mě je to pro dnešek vše, ze vsetínského Lapače vám přeji příjemný zbytek čtvrtečního večera. (21:19:55)
     
    Konec zápasu.
     
    59:20
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hosté čtyřicet sekund před koncem zápasu přece jen přidávají další gól. Stáhli se okolo vsetínské branky, vyměnili si několik přihrávek a ONDŘEJ KOS poslal puk od pravé tyče za rozpohybovaného gólmana. Asistence: Robin Rakus, Matěj Bělohlav.
     
    58:23
    Brněnští se ocitli v situaci tři na jednoho. Necelé dvě minuty před koncem už nikam nespěchali. Vedou o čtyři branky, navíc se za nimi nezjevil nikdo ze Vsetínských. Vyměnili si kotouč, a nakonec z mezikruží vystřelil Zduba. Konečný zasahuje vyrážečkou.
     
    57:48
    To ovšem neplatí o druhé straně. Domácím se odpískán icing a hra se stěhuje do jejich obranného pásma.
     
    57:28
    Vsetínští se usadili v útočném pásmu, ale Mitro vyhazuje kotouč na druhou stranu tak, že Konečný musí zasáhnout a zakázané uvolnění se nepíská.
     
    57:01
    Individuální šance byla k vidění také na druhé straně. I Konečnému pomohlo včasné přemístění k pravé tyči.
     
    56:04
    Ve vsetínském přečíslení dva na jednoho si trochu dopředu povyjel Dočekal. Bekhendový blafák nevyšel a domácí útočník se po přerušení hry drží za hlavu.
     
    55:50
    Střelu z vrcholu levého kruhu tečovala jedna ze vsetínských hokejek nad Konečného branku.
     
    54:59
    Stodůlka vložil na vrcholu pravého kruhu útočného pásma hokejku do brněnské přihrávky, čímž kotouč možná neúmyslně, ale přesně, poslal na Kováře. Ten se ocitl sám před gólmanem, ale nedokázal skákavý puk včas zpracovat a zakončit.
     
    54:31
    Hosté v plném počtu.
     
    54:11
    K nebezpečné dorážce střely od modré se k brankovišti přibližoval Juráň. Kotouč zasáhnout nestihl a jeho počínání se na brněnské straně nesetkalo s pochopením, což okamžitě vyústilo ve strkanici.
     
    53:56
    Valaši jsou v útočném pásmu. Jejich pokusy míří mimo prostor třech tyčí.
     
    53:07
    Brněnské přečíslení dva na jednoho, v němž se chystal ke střele Kos, zastavil na poslední chvíli Rigo, který dobruslil za hostujícího forvarda a vypíchl mu kotouč.
     
    52:31
    V rohu za vlastní brankou si nedovoleně počínal Mitro, který srazil Ürgeho. Brněnský útočník dostává menší trest za nedovolené bránění.
     
    52:27
    Většina vsetínských střel končí blokem. Kavan nemá příliš moc práce.
     
    51:43
    Nyní už se domácím povedlo překročit útočnou modrou čáru. Kometa je i tak stále drží daleko od branky a nedovoluje jim vystřelit.
     
    50:41
    Zedek zablokoval Mášovu střelu od modré čáry. Povedeného bloku chtěli Vsetínští využít k protiútoku, ale brněnská obrana si soupeře dobře pohlídala.
     
    49:31
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak tahle početní výhoda neměla dlouhého trvání. Do vhodné střelecké pozice si nabruslil JAKUB ZDUBA a poslal puk přesně do levého horního rohu. Vsetínský gólman měl na střelu ztížený výhled a nestihl včas zareagovat. Asistence: Tomáš Šantora.
    Marken.cz

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 32. Rigo (Koláček), 46. Juráň (Stodůlka, Šedlbauer) – 6. Rakus (Kos), 10. Bělohlav (Pavlík), 15. Zduba (Halačka, Pavlík), 15. Šantora (Kos), 45. Svoboda (Zduba), 50. Zduba (Šantora), 60. Kos (Rakus, Bělohlav)


    VHK ROBE Vsetín: Čada (Konečný) – Stodůlka, Zedek, Šedlbauer, Kotrla – Ürge, Rigo, Bartoněk, Koláček, Juráň, Pořízka, Kovář, Škvarka, Budín, Frolo, Pejchal, Dočekal, Raušer.
    HC Kometa Brno: Kavan (Matoušek) – Svoboda, Zubíček, Máša, Spanel, Mitro, Kuswito – Kos, Rakus, Pavlík, Halačka, Nesvadba, Zduba, Červenka, Škodík, Bělohlav, Nekvapil, Šantora.

    Rozhodčí: Grygera – Poláček, Návrat
    thejrc.org