USA – J. Korea 9:0 (kon.) | Kanada – Ruský paralympijský tým 2:1 (kon.) | Česko – Norsko 2:1 (kon.)
konec
USA
9:0 (3:0, 2:0, 4:0)
Jižní Korea
Pátek 25.06.2021, 13:45 • Ostravar Arena, Ostrava • MS v para hokeji • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě pro utkání mezi USA a Jižní Koreou vše. Dovoluji si vás ovšem pozvat na druhé semifinálové klání, které startuje v 17 hodin. (15:47:54)
     
    Prvním finalistou mistrovství světa v para hokeji je podle očekávání tým Spojených států amerických, který v semifinále rozdrtil Jižní Koreu 9:0.

    Svěřenci kouče Hoffa od začátku potvrzovali, že mají v týmu výrazně kvalitnější hráče než soupeř. Jen během první třetiny skórovali třikrát, ve druhé přidali dva zásahy a v závěrečné čtvrthodinovce mířili do černého ještě čtyřikrát. Obrovskou dominanci potvrzuje i statistika střel na bránu. Zatímco Američané vystřelili sedmačtyřicetkrát, tak Jihokorejci pouze jednou.

    Ve finále se výběr USA utká s vítězem zápasu Kanada – RPC.
     
    Konec zápasu.
     
    44:46
    Utkání se dohrává za brankou Jižní Koreje, kde operuje s pukem na holi Kwang Hyouk Choi a nevypadá, že by ještě podnikl poslední atak.
     
    44:22
    Ve vlastním oslabení ujel na zteč Travis Dodson. Jenže v klíčovou chvíli ztratil kontrolu nad kotoučem, proto ani nevystřelil.
     
    44:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    43:57
    Byeong Sok Cho útočné pásmu pro Jihokorejce nevybojoval. Zkusil projet mezi dvojicí obránců, ti jej ale chytře skřípli do kleští.
     
    43:29
    Američané zatím zvládají hru ve čtyřech bez problémů. Volný kotouč sebral Josh Pauls, načež ho bez rozmýšlení odpálil přes všechny čáry.
     
    42:59
    V závěru střetnutí má Jižní Korea šanci alespoň snížit debakl. Dvouminutový trest totiž inkasoval Christopher Douglas za nedovolené bránění.
    41:59 Kevin MCKEE - 9:0
     
    41:59
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Druhý úspěch během pár vteřin, padne dvouciferný počet gólů? Střelu Wallaceho ještě obrana Jižní Koreji dokázala zblokovat, avšak na dorážku KEVINA MCKEEHO byl krátký i brankář. Asistence: Jack Wallace.
    41:28 Christopher DOUGLAS - 8:0
     
    41:28
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Zaváhání brankáře znamená osmý gól USA. CHRISTOPHER DOUGLAS nahodil z levé strany a zdálo se, že Lee má puk pod kontrolou, ten ovšem podjel pod tělem do sítě. Bez asistence.
     
    41:20
    Situaci dva na dva řešil Declan Farmer střelou. Zvolil špatné řešení, protože trefil jenom před sebou clonícího beka Dong Shin Janga.
     
    40:33
    Za obranou se objevil Rico Roman, výbornou přihrávku mu adresoval Woodke. Výborné reflexy ukázal Lee, skóre zůstává rozdílem sedmi gólů.
     
    40:05
    Zakázané uvolnění, Jae Woong Lee si příliš odpočinout nestihl. Jihokorejci působí v koncovce hodně odevzdaným dojmem a hrají především do obrany, aby nedostali další góly.
     
    39:44
    Josh Hargis nahrál k pravému mantinelu Paulsovi. Ten vystřelil na teč, jenže Dodson úmysl soka pochopil příliš pozdě, hokejku nestihl přiložit k ledu.
     
    39:22
    na útočné modré čáře Jižní Koreje došlo k tvrdému střetu mezi Eustacem a Kimem. Vítězně ze souboje vyšel zadák USA.
    38:16 Josh PAULS - 7:0

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 3. Hargis (Eustace, Roman), 8. Grave (Misiewicz), 8. Pauls (Roybal), 25. Farmer (Pauls), 26. Misiewicz (Farmer), 35. Roybal (Pauls), 39. Pauls (Douglas), 42. Douglas, 42. McKee (Wallace)


    USA: Cash (16. J. Lee) – Douglas, Pauls (C), Wallace, Eustace – Farmer (A), Grove, Misiewicz, Roybal, Dodson, Woodke, McKee, Roman (A), Hargis.
    Jižní Korea: J. W. Lee (Yu) – K. H. Choi, D. S. Jang, Y. J. Cho (A), Y. S. Kim – Jung, B. S. Cho (A), J. K. Lee, Ryu, S. W. Choi, J. H. Jang (C), J. Y. Lee, S. L. Kim, Park.

    Rozhodčí: Luthcke (NOR) – Fazekas (SRB), Nedeljković (SRB)

    Diváci: 120
    thejrc.org