USA – J. Korea 9:0 (kon.) | Kanada – Ruský paralympijský tým 2:1 (kon.) | Česko – Norsko 2:1 (kon.)
konec
Kanada
2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Ruský paralympijský tým
Pátek 25.06.2021, 17:00 • Ostravar Arena, Ostrava • MS v para hokeji • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Páteční program světového šampionátu ještě nekončí, ve 20:30 jej uzavře souboj Česka s Norskem, kdy si vítěz zajistí vstupenku na paralympijské hry. I ke sledování tohoto utkání jste srdečně zváni. (18:47:03)
     
    Mistrovství světa v para hokeji uvidí zámořské finále. Spojeným státům americkým se postaví Kanada, která těsně porazila Ruský paralympijský tým 2:1.

    Důležitým momentem byla situace už ze 3. minuty, kdy ve vlastním oslabení otevřel skóre kanadský obránce Liam Hickey. Ve druhé třetině nejprve navýšil náskok javorových listů kapitán Tyler McGregor, ale na tuto trefu Rusové dokázali odpovědět Michailem Miačinem. Další trefy již k vidění nebyly, svěřenci kouče Babeyho udrželi těsné jednobrankové vítězství až do závěrečné sirény.

    Finále mezi Kanadou a USA je na programu v sobotu ve 21 hodin, zápas o třetí místo mezi Ruským paralympijským týmem a Jižní Koreou proběhne tentýž den v 16 hodin.
     
    Konec zápasu.
     
    44:55
    Je to jasné, Kanada zvítězí a postoupí do semifinále. Závěr střetnutí zvládla ve velkém stylu. Kombinovala v útočné třetině a soupeře k ničemu nepustila.
     
    44:07
    Ajrat Chamzin projel s pukem na holi do útočného pásma, avšak pas naslepo mu nevyšel. Našel pouze protihráče Lavina, který vrátil hru do střední třetiny.
     
    44:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    43:45
    Kanaďané drží hru v útočném pásmu, to jim za současné situace stačí. Rusové tak nemají ani příležitost odvolat gólmana.
     
    43:29
    Skrytá rána Ilji Popova pořádně vystrašila kanadského gólmana, ten neviděl vůbec nic. Kotouč spatřil, až když narazil do zadního mantinelu.
     
    42:57
    Nebezpečný projektil přes obránce vyprodukoval Andrej Sokolov. Dominic Larocque si našel místo, odkud na kotouč viděl, schoval ho pod tělem.
     
    42:23
    Greg Westlake projel mezi dvěma protihráči, jenže třetí byl na jeho možnosti. Kličkou na levou ruku Kuzněcova neobelstil.
     
    41:46
    Zápas pokračuje v pěti na obou stranách. Hokejisté v červeném ovšem pokračují ve vytrvalém útočení, ještě cítí šanci na postup.
     
    41:18
    Ideální přihrávku obdržel mezi kruhy Igor Maleckij. Než stihl vystřelit, tak jej zákrokem na hraně atakoval Tyler McGregor, rozhodčí nevylučují.
     
    40:36
    Vypadá to, že i další dvouminutoví oslabení ve čtyřech hráči v bílém přežijí bez úhony. Po zblokovaném pokusu Galkina sebral kotouč Tyrone Henry.
     
    40:05
    Rozběhla se závěrečná pětiminutovka základní hrací doby. Ruský paralympijský tým usiluje o vyrovnání, soupeř s již pochopitelně více soustředí na defenzivu.
     
    39:44
    Ten zatím nepřichází. Ilja Volkov poslal puk do předbrankového prostoru, kde se nejlépe zorientoval Greg Westlake, Kanadu osvobodil.
     
    39:24
    Hrubost a dvě minuty pro Zacha Lavina. Kanadský favorit si zahrává s ohněm. Už jednou v oslabení inkasoval a říká si o další trest.
     
    38:54
    Do defenzivy příkladně zabojoval Branden Sison. Zrychlil o poznání více než Chamzin, jenž neměl šanci soka v souboji porazit.
     
    38:15
    Hokejisté "javorového listu" jsou kompletní a necelých sedm minut je dělí od postupu do zámořského finále. Rusko ale bojuje statečně.
     
    37:51
    Když ne icing, tak postavení mimo hru zastavilo kontr Ruského paralympijského týmu. Způsobil jej Vladimir Ryčkov nečekanou kličkou těsně před modrou.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 3. Hickey, 20. McGregor (Bridges, Hickey) – 25. Miačin (Terenťjev, Volkov)


    Kanada: Larocque (Kingsmill) – Henry, Westlake (A), Sison, Hickey (A), Crane – Lavin, McGregor (C), Bridges, Smith, Cozzolino, Halbert, Jacobs-Webb, Lehoux.
    Ruský paralympijský tým: Kasatkin (Plotnikov) – Galkin, Kuzněcov, Volkov (A), Miačin – Lisov (C), Chamzin, Petrov (A), Šichov, Sokolov, Terenťjev, Maleckij, Popov, Ryčkov.

    Rozhodčí: Grumsen (DEN) – Hermansen Oswold (NOR), Vaněk (CZE)

    Diváci: 293
    bahis siteleri